Tisdag

Det var tisdag och dags att gå hem från jobbet. Gick som vanligt ner mot Södra Station men kände på vägen att jag inte ville hem, sneglade åt 66 ans buss och ringde till Anna och sa att jag är på väg. Det var ord och inga visor, jag bjöd in mig själv på myskväll och övernattning hos Anna och hon hade ingen talan.
Som fredsgåva kom jag med bullar som vi snaskade i oss medans vi kollade på tv och skickade kontaktannons till Sten.
Sedan var det alldeles för mycket prat innan vi somnade och imorse var det två trötta damer som gick till jobbet.

Förebild

Världens bästa syster har skrivit en uppsats om mig! Uppgiften var att skriva om sin förebild och min syster valde mig. Jag blev rörd när hon berättade att hon skrev en uppsats om mig och jag måste erkänna att det tårades i ögat när jag läste den.

"She use walked me to school many times, and that meant a lot to me when I grow up. I always felt cool when she was walking me to school, just because she was me role model and sister. I know that whatever I do, she will understand, forgive and forget. Because that’s the kind of person she is"



Love you!



Boring

Är grymt uttråkad av att vara förkyld. Har legat i pyjamas i soffan hela dagen, slösurfat och tittat på tv, men nu börjar jag bli rastlös.
Kommer på saker som att min lägenhet är färglös och försöker leta upp färgglada gardiner och dekorationer, att jag vill shoppa ny garderob för att matcha våren och att jag är extremt chokladsugen. Inget av detta ger något resultat då mitt konto och min ork skriker nej.
Får nöja mig med att jag får jobba imorn och fram tills torsdag, att det bjuds på påskmiddag och förhoppningsvis påskägg på hörntomten på fredag och att lördag blir det barrunda med damerna efter en dag på jobbet.

Jag vill till Grekland!

Försöker drömma mig bort till solen och värmen. Kollar på resor i sommar och har konstaterat:
JAG VILL TILL GREKLAND!!!!
Santorini, Skiathos - ta mig till dessa vackra platser!

Förkyld

Förkylningen har tagit över. Efter kraftansträngningen som stavas storhandling på Ica maxi så har jag legat däckad i soffan. Har legat och snorat och tyckt synd om mig själv. Har knappt packat upp dagens handling, ännu mindre tagit hand om veckans tvätt eller städning. Min förkylning gör att jag tillåter mig själv att bo i kaos.

Torsdagsmys

På torsdagar har jag börjat med en ny tradition; kvällsmys i sängen.
Det går till så att när jag kommer hem från jobbet hoppar jag direkt in i duschen, borstar tänderna och går sedan och lägger mig i sängen och kvällsmyser med datorn, kollar bloggar, gör viktiga saker, fixar med musiken och bara allmänt slö surfar. Torsdagar är perfekt för detta eftersom det aldrig går något bra på tv så då finns det ingen anledning till att sitta i soffan, och eftersom jag älskar min säng så mycket vill jag spendera så mycket tid jag kan där.

Idag har jag betalat räkningar och sett hela mitt konto blivit tomt, skrivit shoppinglista inför mitt besök på ICA maxi på söndag, läst om allt intressant som hänt medans jag varit på jobbet, ätit chokladpudding efter jag borstat tänderna (sånt får man göra nu när man inte bor hemma längre) och pillat lite på min nya telefon.

Nu ska jag ställa väckarklockan inför imorgon och somna framför någon film och hoppas att min nedrans förkylning jag känner är på ingång försvinner tills imorn för jag har inte tid att vara sjuk!

Kärlek vid första ögonkastet

Här är min nya älskling!

Vill inte sova

Borde gå och lägga mig, men vill inte. Även fast jag ska upp och jobba tidigt imorn känner jag inte för att gå och lägga mig. Är trött och känner att jag kan somna på en sekund, men vill ändå inte.
Vet inte om det kanske är ensamheten som håller mig borta från sängen, men vill bara inte gå och lägga mig där.

Hes

Vaknade imorse och kände att halsen inte kändes okej, försökte säga något men inget ljud kom ut, försökte sjunga en trudelutt med det skar sig i halsen. Konstaterade ganska snabbt att jag var hes. Sorgligt nog blev jag lite glad, har aldrig varit riktigt hes och tycker det är lite coolt (töntigt, jag vet)
Nu inser jag att det inte alls är coolt. Har knappt kunnat prata på hela dagen och halsen gör ont, häller i mig thé och suger ständigt på halstabletter. Låter som om jag varit på rockkonsert och hällt i mig whiskey, när jag i själva verket blivit hes av den anledningen att jag pratade (skrikit) för mycket med mina vänner igårkväll när jag redan hade ont i halsen pga av att jag sov med öppet fönster natten innan.

Måndag

Gled över till Anna när jag slutat jobbet för att mötas av alla mina damer. Vi käkade middag och hade världens bästa måndag på länge. Jag skrattade så jag fick kramp i magen, Sten hade en påse med två äpplen som kändes som en pung, Fanny ville att vi alla skulle bo i kollektiv, Sanna ska börja på pole-dancing, Anna umgås med en ännu svartare snopp nu för tiden och Loke sprang runt och var stirrig som vanligt.
Fler måndagsmiddagar med damerna!

Dags för fredagsmys!

Slängde mig i soffan på en gång när jag kom hem efter en lång och hård arbetsdag. Och nu ligger jag här, äter chips, godis och dricker cola medans jag kollar på Lets Dance. Snart är det Solsidan och det ska jag fira med B&J.


Senare ikväll blir det en lång varm dusch för att tvätta bort all fisk, kanske "This is it" filmen som jag länge tänkt kolla på och lite småstädning inför storfrämandet imorn.

Akuten blev det

Det blev akuten trots att jag inte ville, dock tvingade jag med mig pappa då min sjukhusfobi är gigantisk.
Tog en kölapp för att få papper och betala och sedan till första väntrmmet där det gick förvånansvärt fort innan jag fick komma till första sjuksköterskan. Hon lyssnade på min historia innan hon tömde mig på tre rör blod och tryckte fast sugproppar på min kropp som tog EKG på mig.


Sedan slussades vi vidare till ett nytt väntrum där turen tog slut. I över två timmar satt vi i ett litet rum på träsoffor medan vi fick lyssna på hostande tanter och sköterskor som torkade blod. Under denna tid snurrade tankarna om vad det kunde vara för fel på mitt hjärta och skräckcenariot var operation. Men tillslut fick jag träffa läkare som klämde, kände och slog på mig innan hon lämnade oss för att diskutera mina åkommor med en expert i 50 minuter.
Efter all denna tråkiga väntan och misstankar om att mitt hjärta skulle vara orsaken, konstaterades det att mitt hjärta inte är felet och att de inte kan hitta något fel på mig idag. De skulle skriva en remiss till en öra/näsa/hals-doktor som ska få ta sig ann mig istället, suck.



Sa jag att jag hatar sjukhus?

Akut

Fick ett sånt där härligt yrsel-ansfall på väg till jobbet imorse; svettningar, snurrigt huvud, tryck över kroppen, illamående. Blev så yr att jag var tvungen att gå av tunnelbanan och lägga mig på en bänk i tio minuter för att samla mig. Stapplade sedan hem och sov några timmar innan mamma ringde och sa åt mig att ringa vårdcentralen.
Nu påstår vårdcentralen och växeltanten på SÖS att jag ska ta mig till akuten, låter klokt. Vågar bara inte, hatar sjukhus och mår dåligt av bara tanken att sitta där. Vill inte.
Kan jag inte bara få vara hemma och sova i soffan så är allt bra imorn igen?

Bortklippt

Insåg precis att de klipper bort scener och censurerar Sex and the city på tv. Why? De tar bort det bästa som gör handlingen.

Kylskåpsproblem

Skulle precis göra mig en ostmacka. Tar fram osten ur kylskåpet och ser att den är täckt av ett vitt mjöl. När hann osten mögla? Borde inte ost hålla längre än en och en halv månad?

Finns ingen mening att ha varor i min kyl som har kortare hållbarhet än en månad, färsk varor vandrar ifrån mig fortare än jag äter. Allt jag äter som kommer från kylen har passerat bäst-före datumet med minst en vecka. Förvarar all min mat i frysen i form av färdiglagat. Sorgligt, men sant.

Fredag

Fredagskväll och huvudvärk. Gratis macka till middag på jobbet och cola som efterrätt hemma. Måla tånaglarna och kolla på tv. Önska sovmorgon, men ställer klockan på 06.30. Jobba på dagen, festa på kvällen.
Nu till the million dollar question, ska jag jobba extra på måndag eller inte? Femdagas arbetsvecka eller en ledig måndag?

Tvätta

Hur tänkte jag när jag bokade tvättstusgan 07.00 på min lediga tisdag?
Förmodligen att jag borde straffas och inte få sova ut, för just nu känns det som ett straff.

Tvättmedel

Jobbigt läge att tappa ut tvättmedel över hela golvet mitt i natten, man kan inte dammsuga upp det utan att väcka grannarna. Suck.
Men om man ser det från den ljusa sidan har jag nu tvättat disktrasan iaf.

Vårtecken?

Snön utanför mitt fönster på innergården har börjat smälta bort, nu skymtar jag gräs för första gången på många månader.
Våren är på ingång! Glädjeskrik!

Ensamstående

Somnade i soffan när jag kom hem från jobbet, vaknade 20.37, åt en skål med coco pops, kollade på Hollywoodfruarna, käkade middag kl 23, diska efter det, sortera tvätt, vispa ihop lite chokladpudding och nu soffan för att kolla på massa avsnitt av Skins.

Söndag och solen skiner

Vaknade runt tio tiden, kollade på "Superbad" och skrattade lite, tt frukost i sängen. Började städa, plocka tvätt och prylar från golvet, dammtorkade hela lägenheten, dammsög, diskade, trokade speglar. Gick ut för att slänga sopor och sedan vidare till Ica för att panta burkar och flaskor för 40 kronor, köpte mjölk. Gick hem igen och duschade, kokade korv och drack en cola.
Nu sitter jag i soffan, surfar runt på datorn och slänger ett öga på tvn ibland. Söndagar är härliga ibland!

Torsdag

Trött, sliten. Vill bara slänga mig i sängen när jag kommer hem från jobbet, men icke. Finns så mycket som måste göras innan jag kan somna. Vill ha helg och sova ut. Gud vad skönt att det är fredag imorn! Fredag = vin!

Suck

Det var en vecka sedan jag satte min fot på jobbet. Längtade faktiskt lite, tyckte det skulle vara skönt att komma hemifrån och få jobba igen. Kände ett lyckorus imorse påväg till jobbet.
Blev dock väldigt ledsen när Anna berättade att hon ska sluta, och det om två veckor. Känns som alla slutar på jobbet, men jag själv står kvar och har inga planer på att röra mig. Alla andra får nya jobberbjudanden, men mig är det ingen som vill ha. Suck, den lyckliga känslan försvann igen lika fort som den kom.
Nu ser jag fram emot helgen och få umgås med mina bästa vänner och kunna dränka mina sorger i vin. Känner att min down-period inte har gett sig av än, suck. Våren är helt klart välkommen att lysa upp mitt liv!