Flyttdagar

Då var våra dagar på Luntmakargatan 75 räknade. Anna har äntligen gått och blivit med lägenhet efter allt som har hänt. Fort gick det också, torsdagmorgon visste Anna fortfarande inte vart hon skulle bo efter 1 april, men redan fredag morgon hade hon skrivit på papper och fått en nyckel i handen.
Det var bara att sätta igång och hela fredagen spenderade jag, Anna och syster Sara på IKEA. Sedan var det hem och packa, packa och packa. Hela lördagen satt vi i bilen och körde fram och tillbaka genom hela stan. En sväng till Annas nya lägenhet och några svängar hem till hörntomten för att äta våfflor och lämna mina saker.
Så hela helgen har gått till flytt, flytt och flytt och just nu bor vi i ett kaos av flyttkartonger.

Är du model?

Vaknade tidigt imorse helt utan anledning, men kunde inte somna om. Tog mitt täcke och la mig i soffan för att kolla på Vakna med the Voice. Loke tätt inpå som tjatar om promenad men jag säger bara "sen".
Vid 9 när Voice är slut tar jag tar på mig mjukisbyxor, en slapp t-shirt, sätter upp håret i en slarvig toffs och tar på Loke kopplet och går ut på en promenad.
Vi kommer inte längre än 1 meter på trotoaren innan han börjar kissa. Då börjar byggarbetaren som står i hörnet av gatan och röker med sin morgonkaffe i handen prata med mig. (Han är förövrig 40+ och icke svensk)

Byggarbetaren - Han kissar alltid där.
Jag - Ja, haha, det hinns inte längre.
Byggarbetaren - Jag har sett honom nu varje morgon och det där är hans ställe. Han kissar alltid där.
Jag - Ja, haha, han har sin spot.


Loke har kissat klart och vi ska börja bege oss över gatan för en sväng runt kvarteret. Byggarbetaren frågar om jag bor här och jag svarar att jag bor där uppe och pekar. Jag känner att vår konversation är klar och traskar iväg med Loke och hör honom mumla nåt. Ber honom säga igen och jag tycker mig höra han fråga om jag är model.
Mitt inre spelar nog mig ett spratta eftersom jag är relativt nyvaken, osminkad, i mjukiskläder, har en fulfrisyr och ser ut som nåt katten släpat in, så jag frågar igen. Men som jag hörde innan, byggarbetaren frågar mycket riktigt om jag är model, jag ser tydligen ut som en säger han.
Jag svarar nej och vänder mig och om skrattar tyst för mig själv. Inom mig hoppar jag och skriker av skratt men utåt går jag och håller andan för att inte skratta och förnedra byggarbetaren. Jag skrattar hela gatan upp. Detta skrattet förgyllde hela min dag.

Videosamtal

Anna har huvudvärk och har gått och lagt sig tidigt. Hon stänger in sig i sovrummet medans jag sitter utanför och kollar på tv. Efter en stund hör jag hur hon skriker "svara!" och jag förstår ingenting. En sekund senare ringer min telefon.
Jag svarar och upptäcker en Anna i telefonen, en stor bild av Anna. Hon hade precis upptäckt funktionen videosamtal på sin telefon och bestämde sig för att testa och ringa mig, som sitter två meter bort i vardagsrummet. Jag har hennes röst i sovrummet innan jag hör den i telefonen.

Lista

Lovar du att vara ärlig? Ja, har man nåt annat val?
Du heter: Linda
Smeknamn: Pinglan, Findus, Nina
Låt som när du är ledsen sörjer till? Kent - Socker
Beroende av: Tv
Vem behöver du mest just nu: Min vän Herr Chokladkaka
Vad tror folk om dig? Att jag inte är smart
Vad får du oftast komplimanger för? Mitt blonda hår och bruna ögon. Juste, blonda håret är borta nu...
Vad säger du för att imponera på någon? "Hej!"
Hur imponerar man på dig? Säga att jag är smart
Brukar du skratta för dig själv? Vad annat finns det att skratta åt? Jag är det största skämtet levenade!
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Haha u got my support dock mindre torra! Ok?"
Var bor du? Luntmakargatan 75, men snart hörntomten i Enskede igen, och stammis hemma hos Anna
Trivs du där: Ja då, fick dock för lite mat här.
Äger du några converse: Nej, men vill. Vem köper?
Sprit, cider, vin eller öl: Ja, ja, ja och ja!
Brukar du bli för full: Aldrig så full jag vill vara.
Är du allergisk i mot något: Alldeles för mycket. Mest mot tråkmånsar på dåligt humör.
Nästa mål i ditt liv: Skaffa jobb och egen lägenhet!
Antal timmar sömn inatt: 12 skulle jag tro
Sov du ensam: Nej, ett stycke Anna och en Loke som sängsällskap
Brukar du komma i tid: Alltid!
När mår du bra: När mina vänner mår bra och solen skiner
Hur känner du dig nu: Fräsh och tjock i huvudet av snor
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Vad tycker du om fötter: Okej om dom inte luktar skunk
Vad saknar du: Mycket
Hade du en bra kväll igår: Jovars, en vanlig tisdag-kväll
Favorit dryck på morgonen: Olika, ibland te, ibland oboy eller kanske juice
Rakar du benen: Alldeles för sällan. Hello odjur!
Är du blyg? Bara med nya människor
Sysslar du med någon idrott: Sorgligt nog nej, men räknas bullätning som en sport?
Vill du hellre ha mail än brev: Brev är trevligt
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Inte kärlek, men attraktion
Är du nöjd med ditt liv: Inte helt. En egen helikopter eller ett mansion skulle ju inte sitta fel.
Är du bortskämd: Skulle jag inte vilja påstå
Vad gör du i morgon: Tar en morgonpromenad men Loke, packar och sen kommer Sten över på kvällen 
Vad längtar du till? Vår!
Har du bra vänner och äkta vänskap? Absolut!
Vad använder du för shampoo? Just nu Sunsilk, billigast på Konsum
Hur gammal är du: 20, men vissa skulle påstå 12
Tycker du om någon just nu: Inte mer än vanskapligt
Om fem månader: Vem vet
Du samlar på: Skor, kläder, nagellack, läppglans?
Är det okej att gråta: Absolut! Tårar läker alla sår
När grät du senast: Ganska nyligen
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Shoppa!
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej
Vill du gifta dig: Ja, någon frivillig?
Vill du ha barn: Absolut!
Solar du ofta: För sällan, spöket Laban just nu.
Är du bra på att laga mat: Självklart
Är du flygrädd: Nej, ibland kan det väl vara lite läskigt.
Hur vig är du: Stel som en pinne
Är du musikalisk? Kan inte en ton
Vad dricker du helst när du är törstig: lättdryck för tillfället
Vilken är din favoritglass: Ben&Jerrys !
Tror du på ett liv efter döden: Vet inte. Men jag vet att Anna undrar vad som händer efter döden och undrar varför ingen kommit tillbaka och berättat.
Tycker du om sushi: Har smakat några få gånger och har cravings hela tiden
Vad äter du helst när du ser på film: Chips, dipp, godis, bullar, kakor, glass
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska tror jag
Vilken ögonfärg har du: Bruna
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja
Biter du på naglarna: Nej
Senaste låt du hörde: Magnus Uggla - Fula gubbar

Lördag

Lördagskvällen hade vi damer bestämt att vi ville hitta på något roligt. Vi kom fram till att vi skulle gå och spela biljard så innan kom Sten, Fanny och hennes vän Carro till Luntmakargatan. Vi drack vin och hade trevligt innan vi begav oss till biljardhallen . Väl där började live bandet spela och vi kände alla på en sekund att vi inte hörde hemma, så vi tog en taxi till TGI Fridays för drinkar istället.

Det var fullt med folk och för att få bord var några tvugna att äta nåt, och vi är dom som är dom, så bord och meny blev det. Drickat var lätt att bestäma, och efter att vi andra hade bestämt vad vi skulle käka för förrätt så hade Sten beslutsångest och velade in på efterrätterna. Alla fick en uppenbarelse och en Oreo Madness blev det för mig och Anna. Det dracks drinkar, åts glass, dansades vid bordet, skrattades och pratades. Ända sedan vi kom hade jag tjatat om att jag ville ha en ballong, och när jag tillslut fick två ballonger blev jag lycklig som ett litet barn.
Efter en drink bestämde sig Fanny för hemgång så hon och Carro drog sig hem. Vi andra började drinka mer och efter fyra drinkar kände vi att hem ville vi inte så vi funderade på vart vi skulle. Det slutade med att vi gick till K15 där Sanna B var för att fortsätta kvällen. Tyvärr var jag tvungen att lämna mina ballonger i dörren, men Anna gjorde mig glad när hon ljög för vakten så vi slapp betala inträde. På K15 var det dött och endast massa spanjorer så efter en öl gick vi över gatan till McDonalds för mat och sen en taxi hem.

Söndagen började vi med Sex and the City och en brakfrukost på vardagsrumsbordet. Vi dukade fram rostbröd, smör, ost, tomat, ägg, kaviar, pizza, nybakade scones, sylt, the, svartvinbärsdryck och en brödrost. Mätta och belåtna låg vi kvar och kollade på SATC hela eftermiddagen. Vi kom fram till att vi ska införa veckliga middagar så vi hinner prata med varandra, och sagt och gjort, på torsdag kommer Sten till Luntmakargatan för middag och prat.


Fredag

Har idag fått vara på mitt favoritställe på hela jorden, dagiset Kulingen! Mår underbart bra av alla söta och underbara barn och vill knycka med mig ett par hem (men självklart går ju inte detta) Fått mysa med småttingarna och gosat med de stora barnen som har världens crush på mig vilket är världens kick!

Som alla barn på dagis blev även jag hämtad av mig mamma idag. Kom hem till hörntomten, gick lös i skafferiet direkt och fick lite post. Umgicks med mamma som inte mår helt hundra och irriterade min syster. Fick potatisgratäng till middag (mums!) och gjorde sedan en en fredagsbricka full med mys till mig och syster och crashade i hennes säng framför Lets Dance. Proppade i mig gott till jag var nära bristningsgränsen, kastade cashewnötter på syster, rotade i lådor och var allmänt irriterande och rastlös.
Tillsut bestämde jag mig för att ge mig syster lite andrum och lämna hörntomten för att åka hem till en migrän-nerbäddad sambo och en överlycklig hund.

Lokes sång

Anna har kommit på Lokes theme song of his life.

I'm so excited, and I just can't hide it
I'm about to lose control and I think I like it

Kriget om övervåningen del 2

Har pratat med min syster om min hemflytt om några veckor. Eftersom det blivit krig om vem som ska få övervåningen kom vi fram till den bästa lösningen; mamma och pappa flyttar upp. Detta är ett rättvist, demokratiskt och genomtänkt beslut som vi tycker blir det bästa eftersom då får ingen som den vill. Och om vanlig övertalning med ord inte fungerar, sa Sandra att jag skulle börja gråta för då gör de vad som helst.

Så mamma och pappa, packa era väskor för ni ska upp på övervåningen!

Duktig

Nu har jag varit duktig och tagit mig själv i kragen. Ringde äntligen Tre och sa upp mitt abonemang. Nu blir det billigare mobilräkningar och gratis samtal till Anna. Helt enkelt en win win situation.

Heldag med damerna

Eftersom Sten skulle fylla år betsämde vi oss för att fira detta med en hel dag bara vi damer. Vi började dagen Anna och jag att vakna småbakis efter fredagens öldrickande, men vi lyckades ändå pallara oss upp och vara först på plats i T-Centralen 13.30. Sten och Fanny kom och vi begav oss till Cosmonova för att kolla på Sea Monsters 3D som Sten har tjatat om att hon velat se. Jag lyckades bli åksjuk och Sten var missnöjd med att hon inte fick se genom duken i början som hon har längtat efter.
Vi tog oss sedan hem till Luntmakargatan med ett stopp på Konsum innan för inhandling av middag. Anna tog en lite nap medans vi andra damer socialiserade oss och skrattade alldeles för mycket. Det lagades middag och vi åt oss proppmätta. Sedan åkte vinet fram och Melodifestivalen började. Alla sjöng med och dansade, utom Anna som satt på hörnet och tjurade lite eftersom hon inte gillar Melodifestivalen och hade en bad day.
Alla satt chockade när operasångaren vann, men glatt överraskade blev vi. Sedan lyssnades det lite på alla låtar från Melodifestivalen 2009 och dansades innan det var dags för Sten och Fanny att tänka på refrängen.

Grattis Sten!

Skor!

Som alla vet är jag skogale, milt sagt.. Skor är min största passion och man kan aldrig få för många.
Därför blev jag glad när jag hittade en hemsida där man gratis kan skramla ihop presentkort på skor (!!!) Om även du delar min skoglädle tipsar jag dig att gå in
här och bli medlem. Gratis skor åt folket!

Snö, snö, snö, snö, snö

"Jag ser det snöar, jag ser det snöar det var väl roligt, hurra,
Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat, hurra"

Inte riktigt den lyckan man känner när man i motvind i en snöstorm ska gå på Loke-promenad.

Skor till salu

Det är med sorg i hjärtat jag måste sälja dessa underbara skor. Tyvärr är det alldeles för stora för mig så det skulle aldrig användas mer än att samla damm.
Hör av dig om du känner att du kan ge dessa underbara skor ett nytt hem.


Båda är stlk 38

Färgglad afton

- Neongula naglar, rosa läppar, röda strumpbyxor, rosa bh, orangea trosor, rosa kinder, multifärgad klänning och brunt hår - nu är jag redo för kvällen!

Middagsfrid?

Krig har utbrutit hos familjen Persson. Middagen idag var startskottet för en vild diskution.

Det började med en trevlig och lugn middag med familjen, men när vi kom in på ämnet "Linda flyttar snart hem igen" blev det andra toner. Sandra vägrar att flytta ner från rummet på övervåningen, och jag vägrar bo på nedervåningen och dela vägg med mamma och pappa av anledningen att efter klockan 22:00 får man inte titta på tv, lyssna på musik, prata eller andas eftersom väggen är så pass tunn att man kan höra en nål falla till golvet.
Syskonrivalitet utbryter och vi skriker och gormar på varandra. Mamma och pappa börjar disklutera saken emellan och de stödjer en av oss var (väldigt politiskt korekt) Så småningom börjar jag acceptera tanken på att bo på nedervåningen, endast och Sandra också flyttar ner och mamma och pappa flyttar upp.

Men när mamma sen meddelar att den som får en ny stor tv när det ska införskaffas är Sandra, bryter jag ihop. Jag har aldrig kännt mig så orättvist behandlad och tårarna kommer. Jag förstår inte varför Sandra ska få en ny tv och jag ska få hennes gamla lilla sketna tv från stenåldern när det är jag som alltid har haft den stora tvn. Orättvist känner jag att det är och hela min kropp skriker 'nej nej nej'. Pappa försöker då lugna mig med att säga att det inte finns någon anledning till frustration när inget är bestämt än.

Så efter att min värld rasat samman två gånger under loppet av en timme ger jag upp och lämnat matbordet. Jag inser att det kommet bli pest att flytta hem eftersom jag kommer få dela vägg med mamma och pappa och ha en tv från stenåldern som man knappt ser något på.


Bye bye blondie



This the new me!

Hem till hörntomten

En sista promenad med Loke sen ska jag hem till hörntomen och äta mamma och pappas goda ribs. Har även en överraskning som kommer få dom att tappa hakan, så det kommer bli roligt.
Ska även plocka på mig färgglada saker till morgndagen fest där temat är färgglad. Nagellack och skärp står på listan, ska även leta efter kläder till Anna som är färgglada.

Big Brother

Jag har börjat med en ny kvällsrutin. Varje kväll från klockan 22:50 sitter jag framför tvn och kollar på Big brother! Tv400 har börjat sända säsongen från 2003 med bla Linda Rosing. Detta är en säsong jag inte sett så jag sitter klistrad framför rutan.
Nu vill jag bara veta när en ny omgång kommer?!


Städtant och hundvakt

Hela dagen har jag virrat runt i lägenheten. Jag har dammsugit, sorterat tvätt, tvättat, pantat 3 månaders förbrukning av pet-flaskor, handlat och gjort ett försök att rensa avloppet i handfatet i banrummet. Inte nog med att jag varit städtant, jag har haft en Loke hängade i byxbenet hela dagen som krävt uppmärksamhet och lek. Så efter antal bitattacket tog jag med Loke  till parken för att kasta boll för att trötta ut honom. Jag lyckades tydligen, för första gången idag ligger han stilla i soffan och sover.

42 års kalas

Det var kvällen då Anna och Sten skulle firas, Linda ordnat middag, Fanny blåst upp ballonger, vänner kom med presenter, det skålades i bubblande, Linda spolade vatten på Annas telefon, tutorna tjöt, Linda hade bröst, Sten shotade, Anna gick till sängs själv, det spelades charader, Linda hade ett partytrick, Annas syster blev hemskickad

Dagen efter var då Linda vaknade av tvångsskedning av tre personer, Sten hade städat innan alla vaknat, Fanny blev telefonterroriserad av hungriga damer, Anna inte orkade bakismaten, Linda fick reda på att hon är högljudd och gäll.
vi pantade burkar, Linda tog 7 timmar på sig att äta en pizza.

Kvällen med för mycket action

Efter en mysig middag hos Anna föräldrar kommer vi hem till lägenheten helt utmattade. Det enda vi ville var att slänga oss i soffan framför tvn, men det blev inte direkt som vi ville.

Det första vi möts av är ett mörker, och eftersom hallampan inte fungerat sen tidigare skulle vi tända till sköldpaddorna för att få lite ljus. Men deras lampa fungerar inte heller. För att få ljus ska jag då tända i badrummet men inte heller där fungerar lamporna. Nu börjar frågorna komma.
Anna tar då en närmare titt på sina sköldpaddor och konstaterar att det ligger konstiga saker i akvariet och att de knappt rör på sig. Då upptäcker Anna att deras doppvärmare gått sönder och att temperaturen i akvariet är alldels för låg. Sköldpaddorna ser mer döda ut än levande och det börjar utbryta lite småpanik i lägenheten.

Efter några minuters kaos ligger sköldpaddorna i diskhon och lever igen och vi har konstaterat att en propp har gått i lägenheten. Nu kommer problemet att varken jag eller Anna är tekniska eller har koll på proppskåp, men som tur är Anna vän Robin "Lallarn" hos oss och kan pilla lite på propparna.
Mitt i förvirringen över propparna ringer Annas telefon och som ett kall från ovan är det vår vän som är elektriker som ringer och med guidning kan vi tillslut hitta den trasiga proppen och det lyser äntligen i badrummet igen.

Så efter alldeles för mycket action en söndagkväll löste sig allt. Det lyser numera i hallen och badrummet igen, och sköldpaddorna lever och ska få en ny doppvärmare idag.

Anna 21år!



GRATTIS älskade sambo och kära vän!