Good day

Har varit en bra dag idag. Gjorde en störtdykning ett tag, men den hämtade sig. Och nu somnar jag med ett leende på mina läppar.

Fredag hela veckan

Idag hände det något roligt hemma hos oss! Baluba har varit här och filmat för programmet "Fredag hela veckan"!!!!!
Det vällde in ett hockeylag av människor; skådisar, regissör, kameramän, smiköser, ljudkillar, programansvarig mm. De körde igång och Sandra och jag satt pirriga i soffan och kollade på från avstånd. Det var saker och folk överallt! Det var David Hellenius och Andre Wikström som spelade in en sketch och de gjorde detta i våran trädgård och hall, med andra ord kommer vårat hus vara med på tv.

Tönt varning på mig men jag och Sandra har varit piggiga som två småbarn på julafton idag när vi väntade på dom och har suttit i soffan och viskade.

Så, det var min torsdag det, vad har ni gjort idag?

  

Behöver jag säga mer?

Arg
Ledsen
Glömd
Besviken
Förbannad
Bortprioriterad
Trött
Irriterad
Förbisedd


Våffelkalas!

Ikväll blir det Våffelkalas med Rudolf och Tandställnings Tengil. Vi ska vara hemma hos Rudolf och vräka i oss massvis med våfflor. Det blir även glass, grädde, jordgubbssylt, hallonsylt, nutella och jordsgubbssaft - MUMS!

Det ska även färgas hår på Rudolf så hon blir ett lika fint ljushuvd som jag.

Hur heta är inte dessa karlar?


En lysande kväll

Jag känner att jag börjar se ljuset i min svarta tunnel. Kvällen har artat sig bra.

Började med middag, som annonserades med ett strömavbrott i hela huset. Vi skulle göra egna foccacia mackor och strömen gick tre gånger på 5 minuter medans vi höll på med mackorna.
Sedan bjöd jag upp syster på rummet för ett färskt avsnitt Desperate Housewifes och bullar. Hon stannade även kvar efter och kollade på Boston Tea Party med mig och vi skrattade ikapp.
Har även pratat med gamla Betan getan och bokat utgång på fredag med utklädsel (?) eftersom det är Halloween.
Och imorn ska jag på våffelkalas hemma hos
Anna där det ska frossas våfflor som aldrig förr. Ska även ge mig på uppgiften att färga hennes utväxt, vilket kan bli roligt (lugn Anna, jag vet vad jag gör)

Så jag känner mig lite gladare nu. Jag ser ljuset för tillfället, tack vare mina nära och kära.

Favorit serier

För att stilla min uttråkade hjärna har jag några favorit serier jag kan gotta mig i. För tillfället är det Miami Ink, Färjan, Gossip Girl och The Hills.
Sitter nu och kollar på Färjan och skrattar åt de patetiska människorna och i helgen plöjt mig igenom två säsonger av Miami Ink och suktat efter Ami. Och imorn kommer nya avsnitt av Gossip Girl och The Hills ut, tjoho!








Måndag

Min lilla deprission fortsätter, känner mig nedstämd och uttråkad. Lyckades även smitta av mig på Anna när jag pratade med henne, förlåt gumman.

Men som plåster på såren käkade vi lunch idag i Fartsa även fast hon var lite febrig. Vi kände att vi båda var i behov av mänskligt umgånge och konversationer. Lunchen blev till shopping. Men det var mest Anna som shoppade, jag fick med mig två ringar hem från Glitter som jag i princip fick gratis eftersom jag hade glitter-stämpel-kort, tackar tackar.

(observera Anna att jag länkar till din blogg via ditt namn som stöd för din blogg-comeback)

Söndagsångest

Har en sån där jobbig, konstig känsla i kroppen. Den finns där och kryper under skinnet. Jag har inget som gör mig ledsen, men ändå vill jag bara gråta. Vad är det som gör mig ledsen? Allt är bra, men ändå vill tårarna komma, kan jag aldrig vara nöjd är det de som är problemet? Vill jag bara ha mer?

Tankarna vandrar iväg och jag börjar som vanlig att tänka för mycket, och endast på det negativa. Varför ska jag alltid göra så? Varför kan jag inte koncentrera mig på det bra? Alltid ska jag tänka på det negativa istället för det positiva och komma fram till att allt är skit och att jag vill mer, men egentligen har jag allt jag vill ha nu, det fungerar bra som det är. Jag vill inte mer, men ändå är jag inte nöjd. Ändå ska jag må dåligt. Ändå ska jag bli besviken på nåt som jag inte kan bli besviken på. Är jag flickan som alltid vill ha mer?

Det fungerar bra nu, och jag är nöjd med allt. Jag vill inte ha mer, men ändå kommer tårarna och tankarna säger åt mig att jag vill ha mer. Men när jag stannar upp och tänker mer kommer jag på mig själv att allt är bra, jag vill inte ha mer. Ska jag sluta tänka, är det de som är lösningen på mina icke existerande problem?

Eller kan det vara höstdeprissionen som kommer? För jag känner mig deprimerad och det enda som gör mig lycklig är det jag inte vill ha mer av för tillfället, för det gör allt så komplicerat. Kanske är det därför jag är så ledsen? Det som gör mig lycklig är det jag inte kan få. Kanske det är svaret på alla mina frågor?

Frågorna blir för många och tankarna svämmar över. Jag vill bara känna mig genuint lycklig. Men då kommer frågan; kan man känna sig genuint lycklig en längre tid eller är det bara för korta stunder? För om det är för korta stunder känner jag den lyckan, men den håller inte länge, för sen kommer tankarna och förstör. Vad ska jag göra för att lyckan ska hålla i sig? Måste jag konfrontera min rädsla eller ska jag bara fortsätta som det är?

Frågorna är för många, och jag har för få svar. Så för tillfället tror jag bara att jag låter det vara, bäddar ner mig i sängen med en bulle eller två och kollar på en film.

Anna gör comeback!

Hennes mål är att bli större än Blondinbella, ska hon lyckas? Återstå att se. Nu gäller det bara att hon fortsätter blogga, ett inlägg varannan månad håller inte.



-->
http://stromp.blogg.se <--

If I Were a boy


Familjelördag

Har i princip spenderat hela dagen med min familj. Vi var först i Farsta centrum, fikade och strosade runt, jag shoppade smycken och hårfärg, pappa köpte sladdar till min dator och tusen påsar till blev det. Kom hem, möblerade om rummet och pappa fixade så jag kan koppla in min dator i tvn så jag kan se filmer bigscreen.
Det har även färgats hår åt alla håll idag. Mamma fick ljusa slingor, Sandra blev mer brunett och jag blev ett ljushuvd. Utväxten blev så ljus så jag lyser med mitt hår. Förhoppningsvis lägger det sig och ser mer normalt ut snart...

Pappa är bäst

Jag har världens bästa pappa! Idag när jag låg och vilade efter jobbet kom han upp med en vas med rosor. Han tyckte att jag var så duktig och bra eftersom jag jobbat även fast jag mått lite dåligt i veckan och tyckte jag var värd en bukett rosor. Tack pappa!

En helt vanlig söndag

Hela dagen har jag tillbringat i min säng med min dator. Jag har kollat på "En fyra för tre" och skrattat. Har även ätit pappas brända vitlöksbröd och hjälpt honom att bära ut kylen som kapitulerat, och den var inte lätt.

Nu vankas det filmkväll med Anna och Sten. Chips, dipp och film x2 är vad traditionen lovar, så vi hoppas på det även denna söndag.


Kvällen slutade inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Den började iaf med middag hemma hos mig. Mamma hade bjudit hit Anna eftersom hon ville se vad det var för filur jag umgick med 24/7. Vi åt och hade trevligt. Sedan tog vi vår box och åkte hem till Anna.
Tanken var att dricka vin och sedan gå ut.
Men vi kom inte dit. Vi satt i Annas rum och fann ingen ork i att dricka vin eller att gå ut.
Så kvällen slutade med att vi satt hos Anna, käkade cashewnötter, kollade bilder och snackade skit. Vid 1 tog jag en taxi hem för att sova.

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Hur gammal är jag, egentligen?

Det har hänt igen. Ännu en gång har jag blivit tagen för en 12-åring.
Det hände i fredags när jag står i matsalen på skolan jag jobbade på och brer en macka. Två killar i kanske 9-10 års åldern står brevid och diskurerar smått om min ålder och om jag är lärare, och ena killen säger att det kan jag inte vara.
Då kommer frågan: "Går du i sexan?"

Jag blängde argt på pojken, tog min tallrik och gick därifrån med gråten i halsen.

"Tjenare Linda"


Igår när vi skulle åka hem från Heron stannar jag för att tanka på Statoil och när jag står där och tankar kör en bil förbi, en kille vevar ner rutan och säger "Tjenare Linda"
Jag stannar till och konstaterar att jag aldrig sett karln förrut. Detta hemsöker mig än.
Vem var han och hur visste han vem jag var?
Sånt kan irritera mig jätte länge. Jag går igenom hjärnan om och om igen för att komma på vem han kan vara, men utan resultat. Det blir väl en sådan sak man aldrig får veta svaret på...

Det blev en trevlig dag

Största delen av fredgaen spenderade jag i Farsta centrum. Åkte dit efter att jag slutat jobbat, vandrade runt lite själv en stund och spanade på fynd. Sen kom Fanny och vi gick runt, shoppade lite och tog en fika. Anna kom även senare efter att hon slitit sig upp från sängen. Vi vandrade alla runt och shoppade och hade det väldigt trevligt. Vid halv åtta kom jag hem efter att ha varit i Farsta i fem timmar. Det jag kom hem med var: en spetsklänning, en svart tajt kjol, två halsband, ett armband, tre par strumpbyxor, tre par knästrumpor, en bh och sex par trosor.

Kom hem och åt middag, bytte om, åkte och hämtade Anna och sedan rusade vi till Heron för biodejt. Stress eftersom filmen skulle börja om 10 min, men vi hann tillslut. Anna lyckades spilla ut alla våra popcorn på golvet efter 20 min, lyckat. Filmen var väl så där halvbra, men med Anna blir allt roligt.

Städtant

De senaste två dagarna har jag tillbringat med min bror och hans lägenhet. Eftersom han har bestämt sig för att lämna oss i åtta månader måste hans lägenhet vara rensad och städad när han åker, och eftersom jag är världens bästa syster hjälper jag självklart till.
Så igår och idag har vi rensat, slängt, packat, skurat, sorterat, dammsugit och torkat av hela lägenheten. Farmor har även varit till stor hjälp och bjöd igår på lunch.

Så imorn kväll lämnar min kära vår detta land för varmare breddgrader och så småningom studier på Hawaii. Kommer sakna honom...


Världens bästa bror!


Lördagen i bilder











Bättre än så blev det inte.

Annas tandkrämsstudie

Anna säger:

"haha för kul!

jag borstade tänderna o hade MASSA tandkräm i munnen, du vet när den blir så där riktigt skummig o härlig, i alla fall, jag ville ta reda på hur länge man kan borsta utan o spotta så jag borstade på rätt flitigt, samtidigt som jag bläddrar lite coolt i en tidning, sittandes på badkarskanten. Nu kommer de stora, jag tappar mitt försvarets när jag sitter där och utför min studie och böjer mig fram.

Ibland när man böjder sig fram drar man typ omedvetet in luft genom munnen, som du kanske vet, eller så är jag väldigt speciel, så det händer i alla fall o plötsligt har jag all denna fina skummiga tandkräm i halsen, vilket inte är helt gott så jag börjar spotta o fräsa som en tok, loke storrar på mig med fasa. och jag sväljer en jävla massa tandkräm för att förhindra en drunkningsolycka där jag avlider på grund av tandkrämsstudier en söndagskväll strax efter halv ett.

Så nu ska du allt vara glad att jag lever"


Lördagkväll hemma hos Fanny

Det ver en trevlig kväll. Det bjöds på god mat och vin. Kristina var mespropp och höll sig till sprite.
Vi snackade massvis med skit, lekte med Loke (Annas hund), spillde vin utan att Släggan var närvarande, dansade med Elmo, spelade ölspelet och hade det allmänt roligt. Roligare än på länge vill jag nog påstå att kvällen var. Underbart sällskap som bjöd på massvis med skratt.

Jag och Henke såg likheten mellan Elmo och Patrik och garvade så vi kiknade av magkramp. Vi gjorde även en kupp och Elmo hamnade i min väska och fick åka taxi med mig. Fanny var mindre glad över att Elmo hamnade på villovägar, men jag försäkrar om att han har det bra.

Det bjöds inte på nått donken mitt i natten, så baksmällan imorse var den värsta på länge. Så det var bara att pallra sitt lilla arsle hem och sova bort hela dagen.
Sitter nu i soffan med bror och ska kolla på film och trycka i oss lite chips och dipp.


Fira att Fanny fyllt 20år

Lördagkväll och ikväll ska vi damer träffas hemma hos Fanny för en god missag och en box vin. Det kan gå precis hur som helst.
Men trevligt kommer vi ha iaf!

Vad hände imorse?

Jo det ska jag berätta.
Idag skulle jag jobba på mammas dagis och eftersom mamma började senare än mig fick jag äran att ta bilen till jobbet. Sätter mig i bilen och backar ut på gatan och börjar rulla iväg, men nåt känns fel. Bilen drar konstigt och däcker låter. Nooooooooo är min reaktion och jag stannar bilen. Punka... Typiskt. Femton minuter tills jag börjar så det är bara att gå in igen och sadla om för att ta cykeln.
Letar efter Ipoden och hittar den tillsut till min förtvivlan då den inte vill fungera. Nooooooooo. Jag kan inte cyckla till jobbet utan musik. Som tur är får jag låna systers Ipod.

Så efter många motgångar trampade jag iväg till jobbet och kom fram trött som en björn som gått i ide.

Anastasia

Såg den igår. Riktigt bra tycker jag, en av mina favorit tecknade filmer, näst efter Svanprinsessan förstås.


What a beautiful morning!

Vilken härlig dag att vakna upp till! Det går inte att vakna upp utan ett leende på läpparna idag. En riktigt fin höst dag med färgade löv och strålande sol.
Ska nog ta mig en promenad i detta härliga väder och bara njuta.

 

"Akta. Anka?"

Släktmiddagen igår var som vanligt väldigt underhållande. Det skrattades en hel del, trevligt var det med andra ord.
Vid elva tiden anlände jag hem till Anna där jag direkt fick en drink i handen. Ganska snart satt jag, Anna och Sten i en taxi på väg in mot stan för att göra den osäker. Efter diskussioner och taxi hit och dit slutade vi på Fridays för att där diskutera vart vi skulle gå. Vi kom aldrig fram till vart vi skulle gå, så vi stannade kvar och drack och hade det väldigt trevligt. Anna fick en ny kompis och Sten satt i sitt hörn och såg tråkig ut.
Klockan blev två och Fridays stängde. Klackarna vändes mot donken för fyllekäk. Anna skällde ut en kille och jag fick kommentaren att jag var för pretantiös för mitt utseende av samma kille fem minuter senare.
Taxi hem och den här gången hann vi komma till köksbordet för att äta.

Efter maten blev det slänga sig i sängen och jag fick äntligen skeda min fisk som jag saknat.
Sova kunde vi inte så istället låg vi och pratade en massa skit, eller jag pratade snarare som en speedad tonåring medans Anna mummlade svar.
Allting urartar senare när Anna börjar sjunga (läs: stönade fram sångljud) låtar från filmen Svanprinsessan och säger att hennes favorit sång är "Akta. Anka?". Hon demostrerar senare hur det såg ut i filmen och ligger och säger "Akta. Anka?" i en timme.
Vi låg i sängen och skrattade tills vi kiknade tills klockan blev 5:53, så kände vi att det kanske var dags för att sova.

Det första Anna gjorde imorse när hon vaknade var att dammsuga lägenheten och sedan kollade vi på Svanprinsessan.

Släktmiddag

Ikväll bjuds det på släktmiddag hos farmor. Det ska drickas vin och ätas god mat och allt detta med det underbara sällskapet av farmor, faster Tina, bror Christoffer och familjen.
Eftersom Anna tjatat om utgång i en vecka så blir det väl till att möra upp tjejerna senare och göra staden osäker.

Helt slut

Helt slut, orkar inte mer.
Trött som en gnu efter en hel veckas jobb med små 2åringar och en halv förkylning på det, men även pga av förstörd sömn inatt eftersom jag har blivit trackasserad av sms och samtal, tackar så mycket för det! Men räkna med hämnd säger jag bara, man väcker inte en björn som sover för björnen är trött.

Men inte sova får jag, måste tvätta, städa och laga mat (hemmafru?). Föräldrarna kommer hem inatt och innan dess måste huset skina så jag slipper tjat om att vi kunde städat bättre.

Nej, inte sitta här och slöa, tvätten väntar...

Dagisbarn är min passion

Underbara söta barn. Umgås med dom varje dag och funderar seriöst på att ta med några hem, så underbara är dom. Dom kommer och tar en i handen, ropar "Linda" på ett sött barnspråk, sitter i knät och myser efter vilan och stäcker upp armarna för att bli burna, är det inte det mysigt?
Vi ett tillfälle idag hade jag fyra 2 åringar som gick och höll mig i händerna. Mitt hjärta smälter.

Sova?

Vad är det med mig och sova i tid. Kan verkligen inte gå och lägga mig och somna i bra tid om kvällarna. Ska imorn upp vid 7, varför är jag fortfarande vaken!?

Men jag är iaf inte som Sandra som hinkar kaffe halv elva på kvällen och somnar 4 på natten.