Kvalitetstid med la familia

Har varit hemma på hörntomten hos familjen idag och myst, umgåts med familjen och ätit middag. Spelade Wii och mamma vann bowlingturneringen och jag kom tvåa. Spöade även skiten i boxning och vann på KO, duktig Linda!
Det bjöds på kräftor, hummer, ost, bröd och västerbottenostpaj, mums!
Sedan spenderade jag kvällen i soffan med mina vänner Ben och Jerry, ännu mera mums! Det kollades på "Så som i himmelen" och pappa grät en skvätt.
Mamma hade varit en ängel och sytt in mina byxor så nu ska jag börja använda byxor hör och häpna!

Mysigt att komma hem och umgås med familjen ibland, även fast min syster mest sitter vid sin dator och ensamvargar.


Två väldigt goda vänner; Ben & Jerry

Tiden går fort...

Snart två veckor sedan jag kände mig riktigt frisk, varit ryggsmärtor, magsjuka, förkylning och magkatarr. Men nu äntligen börjar jag komma tillbaka till livet och känna mig pigg!

Blev lämnad av Anna i fredagsmorse för en vecka i Playa, så nu är jag sambolös fram tills fredag. Men inte gråter jag för det. Igår blev det utgång med Sten och Fanny. 90-tal var temat för kvällen och vi värmde upp med Backstreet Boys, N'Sync och annat gammalt 90-tal. Sedan dansade vi loss på Riddarkällaren till ännu mer favvolåtar; Aqua, Laila K, Rednex, Spice Girls bla. Upptäckte också att vi var bland de äldsta på stället då medelåldern nog låg runt 18år (läs: 14år)

Idag blir det hem till familjen som ska bjuda på kräftor och västerbottenostpaj, som jag förövrigt kommer få göra.

Sjukling

Efter två dagar på mammas dagis låg jag på lördagen i magkrämpor och kräktes sedan hela kvällen av influensan. Tur i oturen var jag hemma hos familjen så jag kunde bli ompysslad av mina kära föräldrar i min sjukdom. (Pappa sa till och med att han tyckte det var skönt att jag var hemma)
Har idag lyckats få i mig lite mat , men går försiktigt fram. En halv skorpa, nästan en hel rostad macka, två fiskbullar med ris, lite thé och en halv macka med smör och skinka är vad min mage fått festa på idag. Nu längtar jag efter riktig mat!


Tvättdag på Luntmakargatan 75

Innan: Tvättberg i hela lägenheten med smutsig tvätt redo att tvättas



Efter: Tvättberg av ren tvätt i hela lägenheten som är redo att vikas och flyttas in i garderoben, om någon orkar...


Det ligger en Sten på golvet




Disk-kriget

Det har utveckalts ett disk-krig på Luntmakargatan 75. Reglerna är tydligen så att det är varannans gång att diska. (ganska självklart och rättvist)
Anna diskade förra veckan ett berg av disk, sedan dess har hon inte rört disken eftersom det var min tur att diska. Efter det jobbade jag varje dag och Anna var hemma på dagarna så jag trodde hon kunde vara en snäll själ och diska den lilla disken som fanns, men icke.
Efter fredagen har jag legat förlamad och inte haft en tanke på disken och tänkt att Anna kunde vara en snäll själ att diska, men icke.
Diskberget växte och tillsut blev det så pass att varken glas, bestick, tallrikar eller tekoppar fanns att använda.

Idag vaknade jag och skulle ut i köket och ta mig en tallrik fil. Skulle därmed behöva diska min tallrik och min sked för att kunna äta för att dra ut på disken så länge som möjligt för att slippa den så Anna tillsut skulle ta hand om den.
Men i och med mitt korta morgonhumör fick jag panik när jag insåg att diskborsten låg längst ner i berget så jag såg mig besegrad denna gång och stog i timmar (kändes det som iaf) och diskade alla glas, bestick, tallrikar och tekoppar som fanns i vår lägenhet.

Nästa gång ska Anna diska och jag ska äta på så många tallrikar på så kort tid att även hon får berget Everest att diska. Moahaha!

Jakten på en smashing kropp

Efter en helg med endast massa soff- och tvhäng började jag och Anna klättra på väggarna igår av tristess. Så vi bestämde att idag skulle vi en snabb vända in till stan för att shoppa lite underkläder. Vi begav oss in och tre timmar senare kom jag hem med 7 par trosor, 4 bhar, 2 par strumpbyxor och ett nattlinne.

Vi kände att det inte riktigt räckte i vår jakt på ett smashing utseendet så vi har lovat oss själva att börja träna på Friskis & Svettis, sola en varannan vecka och gå och fixa naglarna nästa vecka. Efter det kommer vi vara smashing!

(det är inte hälsosamt att vara hemma sjuk med en sambo i fyra dagar, planerna och måstena blir för många efter ett tag)

Ryggskadad

I fredags morse när jag skulle gå upp och gå till jobbet vaknar jag och har extremt ont i ryggen. Jobbar iaf och kommer hem på eftermiddagen och däckar i sängen. Ligger sedan orörlig i soffan hela fredagskvällen med ryggsmärtor.
Vaknar sedan på lördag morgon och kan inte röra mig. Gråter för att det gör så ont att rör sig. Ringer mamma som säger åt mig att gå till City akuten och tar med mig Anna dit för upptäcka att det är stängt. Ringer vårdguiden som säger åt mig att äta alvedon och voltaren så jag går till apoteket och köper upp mig på smärtstillande piller.

När vi kommer hem ringer Anna sin syster som har en kompis som är kiropraktor, Agnes. Får prata med Agnes och hon säger åt mig att åka till henne så hon får kolla på min rygg.
Får skjuts av pappa och åker till Agnes som knäcker min rygg. Efteråt känner jag mig så lycklig, jag kunde röra på mig utan att känna extrema smärtor i ryggen, hallelulja!
Dock sa hon att jag hade två kraftiga låsningar i ryggen och att jag måste komma tillbaka och fixa dom igen nån gång i veckan.

Nu känns det okej i ryggen, det gör ont men jag kan röra på mig. Käkar smärtsillande och ligger med is på ryggen.
Måste ringa jobbet och säga att jag inte kan jobba eftersom jag har en trasig rygg.

Australia

Var på bio igår och såg en av mina nya favoritfilmer: Australia. Tårarna sprutade och jag levde kvar i filmen hela kvällen.
Inte nog med att filmen är otroligt bra, Hugh Jackman är otroligt snygg! Att titta på honom är som att uppleva, födelsedagar, julafton, nyårsafton, namnsdag, student, körkort and you name it på en och samma gång. Världens bästa ögongodis som förgyllde min söndag.




Bullfest!

En fredagkväll och det bjuds på bullfest på Luntmakargatan 75. Bullar och kakor i oändliga mängder serveras med jordgubbssaft och varm choklad med vispgrädde. Det bjöds in tre vänner och festen kunde börja.



Alla äter och är glada, det skrattas och finssas.
Klockan blir mycket och gästerna bestämmer sig för att gå hem. Jag slår en flukt på kakfaten och konstaterar att vi är riktiga kakmonster.


Loke och jag vi är goda vänner

Allas våran Loketoke är hemma på Luntmakargatan igen.
Det var en kall, snöig och mörk kväll jag och Anna tog bilen ut till ödermarken i Tyresö och hämtade hem vår bebis.

Eftersom Anna jobbar är det jag som har hand om bebisen på kvällarna och går ut på kvällspromenader. Har börjat gå lite längre promisarna till parken där vi kan leka i snön. Väldigt mysigt att ta en promenad på kvällen i snön och kylan.
Ikväll tror jag att jag ska ta med bollen så vi kan leka ännumer i parken. Då blir Loke glad!


Håkan kan sina grejer

Fick för mig att lyssna på Håkan Hellström idag. Hittade gamla albumet "Det är så jag säger det" och fick nostalgitripp.
Nu sitter jag här och lyssnar på låten "Det är så jag säger det" och bölar som en liten bebis. Kan inte hjälpa det! Älskar låten så ofantligt mycket att känslorna tar över. Anna kallar mig tönt, men denna låten har den verkan på mig.


Korkar, men söt

Sitter och spelar Party-Alias jag, Sten och Anna. Det är Annas tur att förklara ett ord.

Anna - Det är ett papper med massa länder på
Linda - Atlas!
Anna - Vad söt du är!

Rätt svar var karta.

Back to work

Efter fem dagars ledighet är jag ganska mör i kroppen.

Började med en hård nyårsafton som var väldigt trevlig. Dagen efter var vi sängliggande med pauser för matintag. Fredagen bjöd på med alkohol med en gammal vän, väldigt trevligt. Sedan var det utgång igår med damerna och då blev det ännumer alkohol.

Lite skönt med att komma in i vardagen att jobba igen och bara få slappa, kroppen börjar säga emot nu.

Nyårsafton

En nyårsafton som kan gå till historien som en av de bättre och konstigaste.

Middag hos Anna och mig, jag lagade självklart maten. Anna svepte för mycket vin och innan vi gick var vår box slut (inte endast Annas fel, jag hann få i mig en del också) Tuben och buss mot Tyresö för att ta en "svart taxi" till skogen där vi skulle fira in det nya året i en liten stuga fylld med människor.

Anländer, hamnar på dansgolvet på en gång, Anna gör en vurpa, dansar röven av mig och plötsligt var klockan 12. Panik! In, hämta skumpan, på med skor och jacka och ut för att smaka cigarr och svepa halva skumpan. Minns inte att jag såg några fyrverkerier även fast alla runtom smällde som tokar. Sprang in till Anna och gav henne resten av skumpan.

Dansade mer, prata en massa skit, umgicks och hade det bäst. Anna grät och alla trösta, Sten satt i soffan och var blyg och jag shejkade som vanligt på dansgolvet till "Living on a prayer".
Plötsligt var klockan 4 och vi var som vanligt sist kvar på festen. Ringa taxi och åka hem till Luntmakargatan, men självklart ett stopp på Donken innan.
Hemma käkar vi fort och slänger oss sedan i sängen och går igenom kvällen medans Sten bäddar sin madrass på golvet och påstår att hon gör hushållssysslor. Skrattar och somnar sedan vid klockan sju.

Vaknar runt elva av att Anna är vaken och inte kan sova. Hon är fortfarande full som en bakplåt och vi pratar än engång om kvällen och allt det oklara. Sten vaknar och vi trycker ihop oss alla i sängen för att snacka skit, ta kort och leka med mobilerna.
Efter mycket tjat från Anna tar jag och Sten oss ner till pizzerian för att käka bakismat. Där frågar pizzamannen vem det var som ringde och beställde. "Hon som fortfarande är kvar hemma" svarade jag. Han kontrar då med "Ja, det lät som om det var ganska fullt upp" med andra ord; hon lät riksbakis vilket hon även var.
Tryckte i oss pizzan och somnade sedan som smågrisar i sängen.

Nytt år och nya takter, god fortsättning!

Dagen efter en hård kväll

Det var nyårsafton igår.
Det blev en hård kväll.
Idag har vi kurerat oss.