Knutby - Vägen hem

Torsdagarna de senaste tre veckorna har jag suttit klistard framför tv4 och "Knutby - Vägen hem". Såna här dokumentärer fashinerar mig enormt och jag tycker det är intressant. Sitter halva tiden med öppen mun och bara gapar.
För er som inte sett "Vägen hem" - se den!


Torsdag och hem till hörntomten

Idag har jag tagit mig hem till hörntomten. Familjen är på skidsemester så jag passar på at låna huset för att fira Anna och Sten och deras födelsedagar. Så imorn blir det middag här för tolv personer.
Vaknade vid sju imorse av Loke som kom och ställde sig på mig. Eftersom Anna skulle upp och jobba dag så fick jag ta på mig ansvaret att lämna Loke på dagis, så till dagis för att lämna Loke och sedan hem och packa en väska. 
Sedan släpade mig hit, däckade i soffan och sedan kom Fanny. Vi åkte till systemet och sedan till Bea för att handla allt till middagen. Vi glömde dock handlinglistan, men lyckades ändå pricka in allting på listan - credd till oss!

Kvällen har gått till att blåsa lite ballonger, något jag inte kan eftersom jag tar i så mycket så det kommer snor... Har också pratat i telefonen med Anna. Svårt att vara ifrån varandra, vi saknar. Men med ett långt samtal tror jag vi löste abstinensen tills imorn.

Fika med syster

Ikväll har jag fikat med världens bästa syster. Efter att ha insett att det inte gick nåt bra på bio betsämde vi oss för fika och jag bjöd hem henne till Luntmakargatan 75. Vi köpte fikabröd på Konsum (dock inga semlor) och myste i oss fikat med tända ljus och thé. Självklart var Loke med på ett hörn och fick smaka på weinerbröd har med.

Anna tycker inte att jag är rolig framåt småtimmarna

Pratar i telefonen med Anna. Berättar om mina planer att kanske ta mig till stan imorn och byta min pajlettbolero på H&M och säger sedan "Men det är inte spikat i Sten än."

Detta följs sedan av ett massiv garvattack från mig och en tystnad från Anna. Sedan säger Anna att hon vill lägga på.
Tydligen var det bara jag som tyckte mitt omedvetna skämt var roligt.

Snabbvisit på vårdcentralen

Efter att ha räknat ut att jag varit förkyld i cirka fyra veckor (!!) och inte såg nåt slut på denna förkylning så tog jag mig själv i kragen och begav mig till vårdcentralen (eller mamma tvingade mig i princip dit efter att ha konstaterat att jag har bihåleinflammation) Så jag gick dit iaf.
Träffar en läkare, hon lyssnar på vad jag ahr att säga, sedan tar hon fram stetoskopet och lyssnar på mina lungor, tittar i min hals, i mina öron och slår lite lätt i pannan och runt näsan. Sedan sätter hon sig på sin stol, frågar om jag är allergisk mot antibiotika, fyller i lite uppgifter på datorn, frågar om jag vill ha hostmedicin, knapprar lite till på datorn och avslutar med att apoteket i Globen har öppet till fem.
Detta läkarbesök tog max en minut. Som ett frågetecken gick jag till apoteket där apotekaren fick förklara att man inte får sola, äta några vitaminer eller att man inte ska ta tabletterna på tom mage. Anna fick även upplysa mig om mer info om antibiotika när jag kom hem eftersom den dumma blondinen jag är förstod jag ju ingenting av nåt.

Men nu har jag iaf några piller jag äter och dricker hostmedicin och hoppas på att min "bihåleinflammation" försvinner, ett steg i rätt riktning iaf.

Samboglädje

Idag har jag varit en snäll sambo. Jag har dels lånat ut min bärbara dator till min arbetande sambo som behövde lite filmsällskap under sitt 12-timmars pass och sen har jag även vikt all tvätt - även min sambos. Hur snäll är inte jag?

Förkyld...

Att man aldrig kan bli frisk! Går fortfarande runt med rinnande näsa och hosta, har en ständig smygande huvudvärk och lite små ont i kroppen. Denna förkylning har gått över alla gränser. Anna mår likadant, men hon har även ont i halsen.
Vi kanske borde ta några dagar ifrån varandra så vi kan bli friska och inte smitta varandra hela tiden...

Damm

Gjorde något som verkligen behövde göras i lägenheten hörromdagen, nämligen dammtorka.
Något vi totalt glömt bort men efter att jag tagit mig en titt på tvn och fönsterbrädorna konstaterade jag att det verkligen behövdes. Jag skojar inte när jag säger att det var en centimeter tjockt lager av damm på tvn, skärpan är helt annorlunda nu och vi blir lika faccinerade varje gång vi slår på tvn.

Lärdom av detta: dammtorka oftare!

Olli bolli!

Söndagen är över och idag har jag diskat. Jag diskade i en timme! Men nu har vi tallrikar och glas igen. Resten av lägenheten får vi ta hand om imorn.

Nu sitter jag och sambo och kollar på Kenny Starfighter, nostalgi på högsta nivå. Snart blir det Nile City också.

Konsten att vara korkad

Min sambo är inte den smartaste kvinnan på jorden.

Anna har varit på promenad med Loke. När hon kommer in i porten och bestämmer honsig för att koppla loss Loke. Istället för att vänta på hissen springer Loke upp för trapporna till vår dörr på tredje våningen. Trappor är något vi aldrig tar, vi är lata damer som alltid åker hiss. Därför står Anna förvånad och ropar efter Loke ihopp om att han ska komma ner igen, detta utan resultat. Så hon vandrar även hon i trapporna med mål på tredje våningen. Anna är dock ganska sjuk och har inte mycket ork i kroppen så på andra våningen tappar hon all ork och bestämmer sig för att nu är det nog. Hon ropar på Loke och hoppas han ska komma ner till henne, detta utan resultat igen. Då går Anna ner de två trapporna till bottenvåningen och tar därifrån hissen upp till tredje våningen där Loke glatt står och väntar.

Är det någon mer än jag som undrar varför Anna inte tog hissen från andra våningen istället för bottenvåningen?

Familj, mat och kärlek

Min alla hjärtans dag har jag spenderat med dom jag älskar mest - min familj!

Åkte till hörntomten när jag vaknat för att umgås med min familj. Fikade med farmor och Ulla som hade kommit för att fira syster som fyllde år förra helgen. Tryckte i mig bullar och chokladbollar och tog sedan med mig syster till Globen. Köpte hårfärg och syster köpte nunchuck till Wii så vi kunde spela tillsammans. Åkte hem och spelade Wii, blev spöad av syrran och kommer ha träningvärk i handleden imorn efter allt spelade. Mamma färgade sedan mitt hår och jag är numera blond utan utväxt. Det bjöds på middag, grillat kött - min favorit!
Efter en väldigt utsökt middag bänkade hela familjen sig i soffan för att kolla (läs: kritisera) Melodifestivalen. Måns var såklart bäst och snyggast och syster la den skönaste kommentaren om Amy Diamond - "hon är klädd som en porslinsdocka man ger till farmor" - med andra ord inga toppbetyg på Amys klädsel. Det var även väldigt hårda ord mot HEAT och deras stil, hallå 80-tal?!
Sedan tog jag mitt pick och pack och mötte en trött sambo på tunnelbanan hem. Har sedan dess suttit med datorn framför tvn och fibblat medans Anna legat halvdöd i soffan framför diverse dåliga filmer på tvn.

Fredag den 13e

Vad gör man kvällen innan Alla hjärtans dag som även är otursdag nr 1 på året och skräckens afton? Jo, heter man Linda och Anna så går man till konsum för att handla godis och kommer ut fyrahundra kronor fattigare med mer än vad som var tänkt (dock var allting självklart nödvändigt)
Hem och duka upp i soffan med tortillachips med ost, guacamole, gifflar, munkar, weinerbröd, choklad och kladdkaka. Detta trycker man i sig samtigt som man snyftar till "Sex and the city - the movie" och förbarmar sig över att imorn är den dagen på året då allt ska handla om kärlek.

Sambosämja

Jag sitter i min goda ro och pratar i telefonen med min far. Helt kommer det något flygande mot mig och träffar mig i huvudet och efter den flygande saken kommer en galen Loke. Jag utbrister i ett vrål, tittar på Anna som ser skadeglad ut och konstaterar att hon av "misstag" kastat Lokes leksak i huvudet på mig.

Sambosämja...


Sjukstuga

Det är sjukstuga på Luntmakargatan 75. Det är förkylningar till höger och vänster, snorpappaer överallt, hostande, missbrukninjg av nässpray, halsont och det ryktas att Anna även har lite feber. Jag har lock för öronen så jag hör ingenting, så jag går runt som en tant och skriker "va?!" hela tiden och Anna får upprepa allt minst 20 gånger.
Jag jag ändå lyckats tagit mig ner till apoteket för att handla till Anna och tagit Loke på promenad.
Nu återstår frågan vad som ska ätas till middag, om jag verkligen är hungrig och hur länge jag kommer orka hålla mig vaken (Anna sover redan i soffan)

Vad man kan äta till middag

Anna och Loke är på middag hos Annas föräldrar och lämnade mig ensam själv som jag så fint uttryckte det. Så till min middag tänkte jag värma bulgurgrytan från igår. Tog fram den från frysen och insåg att jag inte skulle orka äta allt själv. Känndes onödigt och slösosamt att värma allt och slänga hälften så jag försökte dela den stenfrusna klumpen på hälften, utan resultat. Gav tillslut upp, ställde in bulgurgrytan i frysen igen, tog M&M påsen och bestämde att mätta mig med godis tills Anna kommer hem och vi ska frossa i guacamole och tortilachips.


En sambolö vecka

En vecka som sambolös är nu över. Sitter och väntar på att Anna ska ringa från Arlanda och säga att hon är på väg hem.
Som sambolös denna vecka har jag hunnit med lite saker ändå, hämtat loke på dagis, jobbat på mammas dagis, varit hos veterinären med Loke själv (!), klippt håret alldles för kort, sett Yesman på bio, sovit massor, hängt alldells för mycket med Loke, umgåtts med min syster och dragit på mig en förkylning.

Min sista dag utan sambo har jag städat i ära till min sambo, så hon kan komma hem till ett någorlunda fin lägenhet med nybäddade lakan och diskad disk. Tog även med mig Loke och Sten till Fanny och kollade på mystisk film som hette "Fishy" och sedan satt vi och sjöng "Moulin Rouge" sånger och småtittade på "Fucking Åmål".

Nu ska jag titta på "Svensson Svensson" och invänta Anna. Toodels!