Gott nytt år!



Det nya året är på ingång

Nytt år på ingång. Detta ska självklart firas men innan allt roligt måste lägenheten städas, tvätten tvättas, disken diskas, kroppen skrubbas och håret tvättas. Allt ska vara tipp topp när vi kliver in i det nya året så det inte blir någon ångest imornbitti.

Kvällen bjuder på middag med min sambo och andra hälften Sten. Sedan blir det till att hinka så mycket vin att vi inte minns 2008 och börjar om på ny kula för det nya året.

Dags att väcka sömntutan Anna så dagen kan börja!

I'm still breathing...

Mör i hela kroppen och trött som ingen annan. Jobbade 17 timmar igår och fick sova fem inatt innan jag jobbade, dock en kort dag till min stora glädje! Tog mig till systemet, köpte skumpa till det nya året, bytte en pyjamas, spräckte mina leggings, köpte nya leggings och storhandlade innan jag äntligen fick åka hem och sova!
En eftermiddagsvila och sedan dags att tvätta med en trött Anna. Mat på det och här är jag nu. Nyduschad i min nya pyjamas i sängen, redo att kolla lite på Beverly Hills säsong 4 innan jag ska sova en underbar helnattsömn.

Gonatt mina vänner!

trött!

Sömn fredag-lördag: 2,5 timmar.
Jobb lördag: 10 timmar
Sömn lördag-söndag: 10 timmar
Jobb söndag: 13,5 timmar
Sova nu och börja jobba 06:00 imorn.

Trött, tröttare, tröttast!

Fredag

Började dagen med en shoppingrunda i stan. Var så exalterad över att jag skulle få lindra mitt shoppingbegär att jag ignorerade frukost och var nära att svimma i omklädningsrummet inne på Zara. Styrde upp mitt matintag och fick sedan sällskap av Anna. Vi vandrade runt och jag shoppade allt för mycket, rättare sagt 6 par skor fick följa med hem. Dock 3 par ballerina till sommaren som fyndades.

Sedan efter allt för mycket shopping blev det hemgång för att vila en stund. Anna gick till jobbet och det kom en massa vackra damer hit. Vi korkade upp vinet, drog fram Party Alias och körde igång. Jag är den sämsta spelaren någonsin och min uselhet är skrattretande. Det blev mer och mer vin och mindre spelande.
En taxi till Gamla Stan och en sväng in på Huset. Dansade gärnet med Sten innan vi bestämde oss för att gå vidare till Pans. Tappade Fanny och Sanna B på vägen, dom gick av oklar anledning till Larroy. In på Pans och skejka ännu mer röv innan en gråtandes Sanna B och Fanny kommer. Torka tårar och sedan shejka ännu mer röv innan jag kollar på klockan och konstaterar att jag ska gå upp om fyra timmar för att gå till jobbet. Firade med att dansa lite mer och sedan ta en taxi hem till min säng.
Fick två och en halvtimmes sömn innan det blev till att pallra sig till jobbet med värkande fötter, röda ögon och ett tomt huvud.









Sofie, Spricken och Braveheart

Fick sällskap av Sofie ikväll. Hon hade planer på att gå ut, men varken strumpbyxor eller klänning stämde så istället kom hon hem till mig. Vi har druckit the och snackat en massa skit, så underbart som bara vi "syskon" kan ha det.
Vi har även hunnit med att döpa Annas sköldpaddor då jag inte vet vad de egentligen heter. Så hedanefter kommer jag hänvisa sköldpaddorna (läs: mördartörtlar) till Spricken och Braveheart.

God jul till mig själv!



Det där med matvanor

Jag är inte den som hetsar över vikt och dieter. Ni som känner mig vet att det är McDonalds och chips i alldeles för stora mängder.
Men när min sambo och jag diskuterar våra dåliga matvanor och kommer fram till att månadskort på Friskis & Svettis som ligger ett kvarter bort är obligatoriskt säger hon även att jag gått ner i vikt den senaste månaden.

En lycka utbryter i mig och jag firar detta med ett meal på McDonalds.
Jag trivs som jag är med mina lovehandles, men att träna lite skulle inte vara helt fel... Anna, Friskis nästa!

En resume av julafton på hörntomten

Så var julen över. Känns knappt som den varit här ens.
Blev en mysig jul hemma hos min familj. Uppesittarkväll som alltid med julklappsinslagning och en pirrig syster. Julaftonsmorgon med paketjakt och Wii som morgonpresent.
Sedan blev det dags för lunch, risgrynsgröt, skinska och köttbullar innan Kalle började. Packade som sillar i soffan och pappa garavde som alltid åt allt och sa "att man skrattar åt samma skämt varje år"
Sedan var det äntligen dags för några julklappar. Fick en locktång och ett mackgärn. Sedan blev det väntan och spela lite Wii innan vi skjutsade hem en förkyld gammelfarmor som inte orkade mer.
Några fler julklappar innan vi fick vänta mer tills middagen. Hann kolla lite på Beverly Hills och sedan var det dags för middag, kalv entrecote. Till sist blev det öppning av de sista julklapparna. Fick en bok, en extärn hårddisk, presentkort, mysdress, kofta, pyjamas, almenacka och fler saker. Roligast var ändå när min syster får sin datorn och hon freakar ur, hoppar skriker och skrattar.

En mycket trevlig jul med min underbara familj! God fortsättning på er alla!

Dan före dan före dopparedan

Endast två dagar kavr till julafton, vad hände!?!  Jag har ingen julkänsla, hur kan julafton bara vara två dagar bort? Jag jobbar och glömmer totalt bort att det är julafton snart. Ensa anledningen till att jag vet att det snart är julafton är för att vi är lediga och har inga beställningar att skicka ut.

Förhoppningsvis kommer julkänslan imornkväll när jag åker hem til familjen för att ha uppesittarkväll och slå in julklappar.

Samboliv

Eftersom jag och min sambo Anna har olika jobbtider krockar våra tider hemma i lägenheten. Hon är på jobbet när jag är hemma och hon är hemma när jag är på jobbet.
Anna kommer hem på morgonen antingen när jag sover eller är på väg upp för att gå till jobbet. Hon försöker alltid prata med mig när hon kommer hem och jag sover, men får aldrig några riktiga svar. Samma gäller för mig. När jag kommer hem från jobbet på eftermiddagen ligger hon och sover och jag får väcka henne. Inte mycket tid att spendera tillsamans med andra ord.

Istället tar vi igen förlorad sambotid genom att prata i telefonen. Har precis pratat med henne i en och en halv timme. Om vad? Inget. Endast massa löst snack om livet och allt. Vi måste ju prata nån gång och det får bli när hon är på jobbet och är ensam medans jag sitter ensam hemma i lägenheten.

Hon får även ringa och väcka mig på morgonen så jag är säker att jag inte försover mig. Har lyckats med att försova mig två gånger och båda gångerna är det Anna som väcker mig. Så hedanefter får Anna ringa mig varje morgon hon jobbar och kolla så jag kommit upp i tid och inte kommer försent.

Vilket samboliv vi lever.

Slagsmål och julgransbelysning

Åkte idag hem till mig familj för att hjälpa till att klä julgranen. När jag kommer in ser jag till min stora förfasa att i granen hänger färgglada lampor, aka thaibelysning. Jag frågar pappa vart den vanliga belysningen är och får till svar att i år ska vi skippa den och köra på thaibelysningen eftersom Sandra vill det. Panik utbryter för mig! Man kan inte ha en julgran med massvis med förgglada lampor, den ska vara traditionell med hedeliga vanliga lampor!
En diskussion utbryter mellan mig och min syster, en vild diskussion. Ingen vill ge sig och vi skriker på varandra. Tillslut tar  vi beslut om familjeråd för röstningen om vilken vi ska ha. Pappa och Sandra vill ha thaibelysningen som sitter i granen förtillfället, jag vill ha den vanliga och mamma kan inte bestämma sig. Vi bestämmer oss för lottning och det blev den vanliga! Victory!
Sandra skriker och jag springer för att hämta den vanliga belysningen i garderoben. Sedan sliter jag loss den fula thaibelysningen och sätter i den vanliga.


Är det fredag idag?

Sorgligt nog är det lördag. Var tvungen att jobba idag och nu är min helg borta och så även min sömn. Trött och gnällig är vad jag är just nu och om en stund kommer det damer hit för att umgås.
Kanske borde diska och städa lite? Nej, det är överskattat.
Sten kan få diska, Sanna kan få städa, Fanny kan få laga mat och jag kan lägga mig och sova en stund, det tycker jag låter som en bra ide.

Mitt morgonhumör har nått nya höjder

Anna - "Om blickar kunde döda skulle du inte ha några vänner kvar"

Hemma hos oss

Här är klippet från Fredag hela veckan när de var och filmade hemma på våran hörntomt. Haha!


(under hela inspelningen satt jag och Sandra i soffan och observerade på avstånd)

Hur trött kan en människa vara?

Trött är bara förnamnet på vad jag har varit idag. Somnade i lagom tid igår men sedan ringde Anna och väckte mig runt ett tiden för att be mig kolla hennes flight hem från London (!?!?). Trött och nyvaken gör jag det och försöker sedan somna om utan att lyckas. Stress, ska upp om några timmar. Vaknar och pallarar mig till jobbet vid 06.00 trött som en gnu.
När klockan slår 14.30 springer jag från jobbet. Efter att ha stått i två timmar och babblar nonsen och inte gjort nån nytta kände jag att hem var det jag ville. Men icke. Mötte upp kära syster i stan, köpte en tröja och mascara, tog med take away kinamat hem till lägenheten, käkade med min kära syster, sedan somnade jag som en stock i soffan och sov i en timme.
Vaknade och kollar nu på Titanic och svullar popcorn och choklad. Ska snart gå och lägga mig, ska trotsallt börja jobba 06.00 imorn med.


Att komma hem efter jobbet...

Eko.
Hur tråkigt är det inte att komma hem till en tom och ekande lägenhet efter en dags jobb? Ingen som säger "hej, gick det bra på jobbet?", ingen man kan äta mat med och ingen att umgås med. Bara lilla jag i soffan med en tv. Mördar-turtlarna är inga direkta sällskapsdjur. Ensamt att ligga i soffan och kolla på tv själv.

Anna, märker du att jag saknar dig?

Äntligen!!!

Success!! Fönstert är äntligen stängt!
Efter att det har dragit kalluft på mig sen i onsdags gav jag mig fan på att jag skulle lyckas stänga det och gav mig på ett sista försök och lyckades! Lyckan är total!

Nu gäller det bara att inte öppna det igen....

Vad som händer just nu

Idag har jag varit hemma hos familjen och julstökat. Vi har gjort julkort och ritat på ljus. Gjorde även ett pepperkakshus som drabbades av för många byggfel, pappa var en stor anledning till detta, men som tur var är mamma byggexpert och lagade rucklet.
Pappa var ändå världens bästa pappa som lagade min trasiga plattång, tack pappa! Så nu ska jag platta mitt hår och även lära mig locka håret med den.
Det bjöd på även middag och jag hann med en tupplur i soffan innan det var dags att bege sig hem till lägenheten för att städa inför Annas mors ankomst. Har dammsugit, diskat, sorterat tvätt, matat mördar-turtlarna och gjort fint. Hann igår med att julpynta med några tomtar så lägenheten andas lite jul iaf.

Har även fått en monster-finne över läppen som gör ont, ett litet täcken på att man fortfarande är ungdomlig iaf för att se det från den ljusa sidan.

Har fortfarande inte lyckats stänga fönstert, så hjälp uppskattas fortfarande!

Lite hjälp är behövligt

Vi har ett problem i vår lägenhet. Vi har ett fönster som inte går att stänga. Vi har försökt i flera dagar med alla våra krafter men inte lyckats och nu drar det kallt på mig i soffan.

Finns det inte en snäll stark själ där ute som kan komma och stänga vårt fönster? Snälla?

jahapp, ensam igen då...

Sambolös, igen. Anna drog som sagt till London inatt för att få lite Neil. Vi hade Londonvaka innan eftersom hon skulle gå halv fyra och vi kände att sova var onödigt, så en flaska vin och Anna studsade som en studsboll. Hon klappade händer som en säl, sjöng och hoppade runt - pirrig med andra ord.
Men nu hoppas jag hon är i London och hade det underbart. Själv får jag sitta här ensam i min lägenhet, ingen som vill göra mig sällskap?
Funderar på vad jag ska göra. Borde ju städa, borde lägga in kläder i garderoben, borde jukpynta, borde diska... Men inget av dessa känner jag för. Ligga i soffan och slötitta på "The Hills" passar mig bäst just nu.

Det kan hända mycker på en fredag

Dagen började bra med att jag försov mig. Vaknade 5:48 av att Anna petar på mig och frågar om inte jag börjar 6:00. PANIK! Klär på mig snabbt i farten och springer till jobbet och kommer endast 23 minuter sent, credd?

Efter jobbet åker jag hem till hörntomten för att hämta väska till Anna och samtidigt trycka ner lite egna saker. Hinner med en fika med syster och tar sedan den skramlande resväskan och åker och möter sambo. Köper vin och åker hem och sover. Vaknar av en speedad Anna som hoppar i sängen. Går till konsum för att köpa mat och går hem diskar, lagar mat, korkar upp en vinare och käkar middag.

Nu vankas det Londonvaka. Anna drar till London inatt och planen är att vara vaken till hon ska gå vid 3:30.
Kommer sedan bli sambolös tills på onsdag, sällskap någon?

Hur bra är inte dessa!?!

 

 



 



Jag skrattar ihjäl mig!!!

Min nya sambo

Fick ett sms av min sambo på väg hem från jobbet. Hon var lite ledsen, ville ha vin som inte fanns och bad mig färga hennes hår.
Precis klämt i två förpackningar tonig i håret på henne och hon som en ny människa. Min nya sambo. Med mörkt hår. I like it!

Nästan så jag blir lite sugen själv på mörkare hår...

Personalfest

Ja som sagt, det var "julbord" igår med jobbet. Idag mår man som man förtjänar.

Började med att dricka öl på Melanders i Östermalms hallen för att sedan ta en springnota på Texas Longhorn innan vi gick ner för att vänta på båten. En för lång båttur utan alkohol och alla var törstiga och otåliga efter alkoholen. "Julbord" och massa vin, en halv nubbe fick jag ner men inte mer. Abonnerad buss in till Melanders Dalaganata för drink. Sjöngs ramsor och sånger på bussen och det kändes som klassresa, fast med Seamen shots då.
Efter Dalagatan gjorde vi en fuling och jag fick följa med på drinkar på Fellows för att sedan vara för full för att gå vidare. Hem till mig med vin och nån slags efterfest med youtube surfning och sköldpaddsattacker. Blev även en del Pelle Svanslös tittande.

Som sagt, idag mår man som man förtjänar.

(Var inte orolig Anna, lägenheten är fin och hel, sköldpaddorna mår bra (tror jag) och ingen granne har klagat då vi var väldigt noga med att hålla låg volym)

i-lands problem

Min plattång vill inte fungera. Typiskt. Jag som tänke ge mig på att locka mitt hår med den, men inte ville den det. Tur att jag kunde ringa mammsen som tar med sig locktången när dom hämtar mig.

En hel helg för mig själv

Fredag och äntligen helg.
Trött som en gnu efter jobbet gick jag hem och sov i några timmar, var behövligt.
Nu är jag ensam hela helgen eftersom sambo Anna åkt till mormor och morfar över helgen och kommer inte hem förens på måndag (!!!) Jag känner mig smått övergiven och ensam i lägenheten och undrar vad jag ska hitta på...

Imorn blir det iaf julmarknad med la familia på dagen och julbord med hela Melanders på kvällen. Kommer bli mycket trevligt med andra ord.
Har fått i uppdrag att tvätta Annas uniform i helgen också, så måste ta mig tid till det vilket jag aldrig kommer göra - handtvätt it is!
Middag har jag svårt att bestämma mig för, är inget roligt att fixa middag till en själv. Får väl springa ner och köpa nåt att äta om jag inte orkar mig på att göra kycklingwok.

Min sambo är rädd för mig...

Jag har tydligen ett dåligt morgon-humör. Anna vågar inte ens säga god morgon till mig för hon är rädd för en dödande blick. Kristina är även rädd för mig på morgonen. De gånger hon sovit här och sagt god morgon har jag morrat åt henne och hon har undrat vad hon har gjort för fel och varför jag är arg på henne.

Detta var något jag inte visste, och nu när Anna säger att hon inte vågar titta åt min håll på morgonen känner jag att jag måste ta tag i mitt humör. Men hur lätt är det att vara glad och trevligt klockan sex på morgonen när man sovit fem timmar?
Men jag ska ta mig i kragen och klistra på ett leende framöver, för inte vill jag att min sambo ska vara rädd för mig. Jag som är världens snällaste människa.