Drömmar 2.0

Drömtydning är läskigt. Googlade precis en dröm jag hade för ett tag sedan som etsat sig fast i mitt huvud och upptäckte att tydningen av min dröm stämmer in på mig.
Lite läskigt att ens undermetvetna krångar till det genom osamanhängande drömmar och att man genom drömtydning kan få reda på vad man egentligen drömde.
Det finns saker man inte vill inse själv, men med drömmar kommer allting framkrypande tillslut.

Onsdags äventyr

Även denna dag har bjudit på aktiviteter. Det bjöds på utflykt till Dalarö med Chefen, Malin och Lena. Strosade runt i lanthandeln, skrapade lotter och tittade på fina saker. Sedan blev det häng i stan innan det var dags för att möta andra co workers och spela squash. Fy satan vad jobbigt det är! Men sjukt roligt också! Dock kommer jag ha träningsvärk som kommer sitta lagom tills jag slutat jobba på lördag.

Tisdags äventyr

Gårdagen bjöd på aktiviteter med damerna och Neil. Vi började med middag på Oj Oj Oj där det serverades hängmördad biff och saffransdoftande fisksoppa (?) Det skrattades hysteriskt och Neil förstod inte ett ord.
När alla var i matkoma var det dags att bege sig mot bowlingbanan. Kloten rullade och alla hade vi olika stilar, Annas var nog snyggast. Sten var en jäkel på bowling och fick in fyra strike i rad, men trots det slog jag henne!
Dock dracks det mer än det bowlades och när bowlingen var klar och vi inte var redo att bege oss hem än blev biljardhallen nästa. Där fick Neil visa sina skills och smaka på svensk punchrulle.








Nya färger

Det har hänt något revolutionerande!

Idag var det inflyttning i mitt nya vitmålade rum. När jag vaknat imorse kom mamma och sa att när jag ställt i ordnind allt i rummet skulle vi åka till IKEA och kompletera, och gissa vilken fart det blev på mig! På en kafferast var allt inne i mitt nya rum och vi for till IKEA och här hände det revolutionernade. När vi bestämde färgtema för att bryta av de vita väggarna kom jag med idéen att ha limegrön och rosa. Rosa!!! (ni som känner mig vet att rosa verkligen inte är min färg, och att inreda mitt rum med rosa ljus är ett stort steg)
Så det blev några rosa ljus för att kompletera det limegröna, och numera ser mitt rum ganska flickigt och romantiskt ut. Jag är stolt över mig själv!







Det är dags för lördagsmys!

Skagen-macka. Disneydags. Usain Bolt. Goda vänner. Marängschviss. Mys. Skratt. Sex and the city.

Kan en lördagskväll bli bättre?

Måla

Det här med att måla var inte riktigt min grej. För det första tar det alldelles för lång tid och mitt tålamod är lika med noll så jag vill bara vara klar på en gång. För det andra hade pappa lite klagomål när han varit uppe och inspekterat, bla att jag hade haft för lite färg på rollern så nu kanske det behövs målas tre omgångar istället för två. En annan sak jag inte direkt klarar av med att måla, jag får färg ÖVERALLT. Hela jag var en vitfläck när jag var klar. Men som tur är var det vattenlöslig färg som gick bort lekande lätt i duschen, pju.

Till början då. Igår började jag och kära pappa Timell att tejpa lister och lägga täckpapp på golvet. Innan vi avslutade frågade pappa om vi inte skulle lägga papp på den sista snutten framför dörren, men jag hävdade att det inte behövdes. Det första jag gör idag när jag ska måla är självklart att hälla ut en fläck färg på golvet precis där det inte fanns någon papp. Jag tyckte det räckte med att torka upp färgen med tröjan, men pappa hävade att jag skulle hämtat en blöt trasa, men vem orkar det när tröjan finns närmare till hand.

Men annars tyckte jag själv att det gått bra med målandet, pappa hävdar annat. Jag hade råkat måla lite på golvlisterna, men jag tänkte att eftersom även dom ska målas senare med vitfärg gör det väl inte så mycket med en liten fläck nu? Pappa hävdar att jag skulle torkat bort färgen och suckade när jag sa att jag inte gjort det.
Det var mycket suckar från pappa efter inspektionen, så jag tror att jag ska be snällt och se till så han målar nästa lager, eftersom måla inte var min grej och jag tydligen inte ärvt Timell-genen.

I die! Literally!



Jag. Tappar. Andan.
Skor är inte bara skor, det är konst. Dessa är ren perfektion!
Imorgon ska jag springa och köpa trisslotter och vinna lite pengar så jag har råd med dessa snyggingar, för dom måste stå i min skohylla! Eller det kanske finns någon snäll själ som vill överaska mig med en present? I så fall finns skorna på
halens.se och jag har storlek 4, tack!

Why you always kick me when i'm high?

Come up to meet you, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are.
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart

Humor

Haha! Har kollar på Tomas Järvheden - Seriöst Roligt på kanal 5. Han är bland det klockrenaste jag sett på senare dagar! Skrattat mig till kramp i magen.


Vart är världen på väg?!

Det har hänt något förskräckligt!

Jag blev sugen på att Kinderägg, så jag köpte ett och högg in på chokladen. När jag sen får syn på själva ägget med leksaken stannade jag upp. DOM HAR FÖRNYAT ÄGGET!!!
Det är inte det klassiska svåröppnade tvådelade ägget som man slogs med i yngre ålder, utan nu är det ett tvådelat ägg där locket sitter fast i underdelan för att underlätta öppnandet.

Vart är världen på väg?!  Måste allting utvecklas, kan det inte vara som det alltid varit? Varför ska dagens ungar få det lättare att öppna kinderägg än vi andra som fick de omöjliga äggen att öppna? Dagens ungar är för lata helt enkelt, dom kan inte den hårda skolan där man fick kriga för att få sin leksak ur Kinderägget.



Förändring

Nu händer det grejer! Jag har länge känt att det vara dags för en förändring i mitt rum. Eftersom syster fått heltäckningsmatta, ny färg, boxer och platt-tv kände jag att jag vill också!!! Så i veckan ska det målas om i mitt rum, så idag har jag börjat rensa och städa. Det har skurats och torkats, slängts och spatats, plockats bort och rensats så jag i veckan bara kan smeta på färg på väggarna.

Jag funderade länge på vilken färg jag ville ha på väggarna och har velat mellan beiget, grönt och vitt. Men tillslut bestämde jag mig för att vitt får pryda mina väggar, eftersom heltäckningsmattan kommer vara en mörkare nyans av beige.

Så nu ska min lilla kupe göras om och bli mysigare än någonsin!

Datorer gör en lat



Lördagsmys!



 


En klapp på axeln

Det är lätt att vara självkritisk, men jag tycker att man borde beröma sig själv mer, boosta sig själv.
Så hedanefter när jag gör något bra, ger jag mig själv en klapp på axeln.

Efter en bra dag på jobbet igår som gick strålande, gav jag mig själv en väldigt kärleksfull klapp på axeln. Jag tyckte att jag varit duktig eftersom jag gjort skagenbakelser som blev hur fina som helst och sålde som smör, inte slog ner jobbiga och otrevliga kunder som var riktiga pain-in-the-ass och jag börjar lära mig det flesta fiskarna nu så jag slipper be om hjälp hela tiden. Chefen tyckte att vi varit så duktiga så hon bjussade på varsin biodynamisk apelsin juice.

Så jag tycker alla ska ge sig själv en rejäl klapp på axeln.

Drömmar

Imorse varknade jag en aning för tidigt, närmare fem var klockan när mina ögon öppnades och jag konstaterade att jag inte kunde somna om eftersom en obehagskänsla spreds geonom kroppen. Anledning? Mitt hem brann ner.

Jag drömde att jag vaknade av ljudet från brandbilar, som även min familj vaknade av. Sedan konstaterar vi att grannhuset står i lågor. Jag ser hur elden slukar grannens hus och får panik. Tankarna och paniken i kroppen är total. Vad ska jag göra? Vad ska man rädda? När man står och ser hur elden är nära att sluka ens hem, vad väljer man att rädda?

Nånstans här vaknar jag, totalt skärrad och vettskrämd. Obehag i hela kroppen och jag får svårt att glömma och tänka på annat.

I en och en halv timme låg jag med vidöppna ögon och tänke på drömmen om och om igen och blev lika rädd varje gång. Var nästan på väg ner att lägga mig mellan mamma och pappa och gråta och säga att jag drömde en mardröm, men jag valde att ligga kvar och tänka på vad man skulle rädda från sitt hem.



Hatar
att drömma mardrömma, känslan av obehag förföljer en hela dagen och känslan att vakna upp av skräck är bland den värsta. Att vakna av att man tjippar efter andan och känna sig vettskrämd är så obehaglig att den inte går att skaka bort.



Så inatt har jag bestämt att jag endast ska drömma ljuva drömmar, drömmar som gör mig lycklig.


Hårfärg

Det börjar bli dags att göra nåt åt min hårfärg känner jag. Är lite i valet och kvalet om jag ska ljusa upp håret eller färga det mörkare, kan inte bestämma mig. Åsikt?



Ljusare?

 
 Nuvarande


Mörkare?

Fisk

Det finns nackdelar med att jobba i fiskaffär.
En väldigt stor nackdel är att jag ständigt går runt och luktar fisk om händerna. Det spelar ingen roll om man alltid har handskar på sig eller tvättar händerna oavbrutet, fiskdoften etsar sig fast på fingrarna! Jag gnuggar och gnuggar och gnuggar när jag kommer hem, tvättar mig med citron och med en ståltvål, men inget fungerar! Har jag tur försvinner fiskdoften tills nästa dag, har jag otur sitter den kvar ett tag.
Så känner ni nån gång att det luktar fisk, var lugna, bara jag som är i närheten då.

Räkfrossa

Dagen kan man sammanfatta med ett ord: räkor. Till större del stod jag och skalade färska räkor idag, säger en hel del om hur mycket vi har att göra på jobbet nu för tiden. Dock kom den någon irriterande kund ibland, en gav mig nästan magsår till och med.
Men som sagt, räkor. Alla våra "dagens uppgifter" var avklarade vid tolv, så efter det stod jag och hängde över lådan med räkor och skalade och skalade och skalade och skalade. Ibland blev det nästan tävling när vi stod tre och skalade samtidigt, alla ville vi vara snabbare än dom andra.

För att avsluta denna dag med räkskalning var det avslutningsmiddag för Kata, och ja, jag kunde inte hålla mig borta från räkorna. Det blev vitlök och chili frästa räkor till middag. Dumt val. Jag var snor-hungrig och tog den långsammaste rätten ever. Det var kladdigt, tog lång tid och var knappast mättande. Men gott som satan var det!

Biovett

Biovett är något som det svenska folket saknar.
De senaste tre gångerna har andra människor förstört biobesöket för mig. Det har varit jobbiga tolvåringer som skrikit och sprungit runt i salongen, 40-åriga män som gått ut från biosalongen under filmen minst 3 gånger och personer som har skrattat så hysteriskt åt en hel film att hela filmen blev o-rolig för oss andra.
Snart försvinner mitt tålamod och jag kommer skrika rejält åt nästa person som förstör en biofilm för mig. Det borde skrivas regler för hur man beter sig i en biosalong.


Magi

Varför är det så att vissa serier, vissa filmer kan man kolla på om och om igen utan att tröttna på? Det måste vara något magiskt.
Igår kollade jag på SATC filmen, och herre min gud vad jag älskar den filmen! Jag rycks med i filmen, känner känslorna och hamnar i en annan värld, det är magiskt. Nu ska jag börja plöja igenom alla sex säsongerna så kommer jag må som en gud efteråt.

Comeback

Återigen, dåligt av mig och klagomålen har fått mig att ta mig i kragen. Men den senaste tiden har gått i sommarens anda och tankarna har varit nån helt annanstans.

Men nu efter sena kvällar, långa sovmornar, litervis med vin, dans tills fötterna tröttnat, nattmat, Loke mys, träning, Cozy Corner korvgrillning, tatueringar, känslor, underbara vänner, cyckelvurpor, överraskningar, bio besök, skratt, landetbesök, kortspel, blåmärken och härliga minnen ska jag ta mig i kragen och göra mitt bästa att underhålla med mina berättelser om mitt liv.