Veckan

Herregud vad veckan kan springa ifrån en! Imorn är det fredag och stressigaste dagen i veckan på jobbet, vilket är positivt då tiden kommer flyga förbi och helgen kommer fortare. Har fått många kommentarer om mitt mörka hår, nästan alla posetiva, vet dock inte hur jag ska tolka kommentaren "emo"...

Testa power yoga för första gången igår, var en spännande upplevelse: höll på att garva ihjäl mig första minutrarna, konstaterade att min koncentrationsförmåga och uthållighet är lika med noll och att jag har träningsvärken arne idag och min nack-kota värker. Men ska nog ge yogan en till chans.


Welcome to the dark side

Kunde inte riktigt förlika mig med färgen som blev vid sista färgningen, så idag blev det färgningn på nytt.
Det är mörkare än någonsin och jag känner mig som en flicka i en skräckfilm, men jag tror jag gillart!



 

 


Ska det se ut såhär?

Efter min nära-döden-upplevelse i fredags med spruta och blodprov har jag jämrat mig över min arm. Det har spännt och gjort ont.
Igår när jag skulle byta plåster upptäckte jag något som gjorde mig rädd:



Såhär såg det inte i fredags när jag skulle byta plåster. Det där blodet låg inte där och flöt runt under mitt skinn. Ska det se ut så? Eller har kärringen skadat mig så jag har inre blödningar?
Just nu jämrar jag mig över min arm mer än någonsin. Jag inbillar mig att jag kommer behöva amputera armen. Jag tycker synd om mig själv.

Världens ynkligaste människa

Idag har inte varit en bra dag. Vaknade imorse när klockan ringde för jobbet och kände att det snurrade i huvudet. Fan.
Gick upp och vandrade runt lite för att upptäcka att det inte blev bättre. Blev frustrerad, ledsen och rädd över att det inte ville ge med sig och kände mig som en svagis om jag skulle sjukanmäla mig, men må piss om jag gick till jobbet. Konsulterade med mamma och pappa och de sa inte mycket mer än att jag får känna efter.
Bestämde mig för att jag sjukanmäler mig och tar mig till en vårdcentral under dagen så kanske jag kan få svar på min yrsel.
När jag hade ringt och sjukanmält mig kommer pappa upp och säger att jag kanske ska åka till akuten och att han kan släppa av mig där på vägen till jobbet. Akuten?! Vänta själv?!! Nu blev jag ännu mer rädd och ledsen, och sa till pappa att akuten var onödigt och att vårdcentralen är ett bätte ställe för mig med min fåniga sjukdom.

Ringde Stureby vårdcentral och fick en tid hos min husläkare och mamma skjutsade dit mig. Fick dock inget svar där, han bad mig gå på en linje, resa mig fort och kollade mitt blodtryck. Allt var bra. Han sa att han inte kunde säga vad det var och att han trodde på virus, men att jag skulle få göra ett blodprov för att se att mina blodvärden var bra. Fick ett papper och blev hänvisade till ett annat rum. På vägen dit brast det igen. Är livrädd för sprutor och ännu mer rädd för att ta blodprov i armen.
Började med att berätta detta för sjuksköterskan som skulle ta mitt blodprov och hon ska då försöka lugna mig men gör det bara värre genom att upprepade gånger säga att "det gör ont" och "det kommer sticka". Trodde jag skulle dö när hon stack in nålen i armen på mig! Min rädsla var befogad och kärringen gjorde det bara värre.!

Gick gråtandes därifrån och kände mig som världens ynkligaste människa. Klockan var strax efter tio och jag hade redan nästan varit påväg till akuten, mått piss och gjort det jag fruktat mest i hela världen: ta blodprov.
Mamma skjutsade hem mig och jag har sedan dess legat i sägen, sovit och kollat på tv. Fick syster att köpa med mat när hon kom hem från skolan, annars har jag endast legat i min säng och tyckt synd om mig själv, kollat på mitt plåster och jämrat mig över min ömma arm.

Har dock peppat mig själv till att jobba imorn. Får panik över en till dag hemma i sjuksängen och känner mig som världens svikare som är sjuk på min jobbhelg. Dessutom är det kortdag imorn och med världens bästa arbetskamrater kommer det gå lysande sålänge jag inte svimmar.

Nu ska jag kolla klart på Idol som jag för första gången denna säsong kollar på och moffa i mig choklad och chips.

Hela världen snurrar

Vaknade 04.19 imorse av att hela rummet snurrade.
Mitt huvudet snurrade som aldrig förr och det kändes som jag åkt karusell tusen gånger irad, magen höll på att vända sig upp och ner av allt snurrande. Försökte med gamla knepet "en hand i golvet och rummet slutar snurra" men det funkade inte. Dricka vatten fungerade inte heller. Låg vaken i en och en halvtimme innan jag somnade en liten stund innan det var dags att gå till jobbet.

Övervägde länge om jag skulle orka gå eller inte, och såg tillsut att klockan hade bestämt åt mig eftersom det var allt för sent för att ringa och sjukanmäla sig, så jag tog tag i mig själv och raglade ner för trappan och gick gråtandes till jobbet, min ork var på noll så tårarna kom när jag blev tvungen att anstänga mig för att ta mig till tunnelbanan. Efter frukost kändes snurrandet bra och jag var endast trött och slö, så jag kämpade på resten av dagen.

Nu ligger jag i sängen helt utslagen, mår illa och funderar på om jag har feber.
Måste gå till doktorn och kolla upp min yrsel, har haft det allt för ofta de senaste veckorna nu.

Anledningen till sömnbristen

Det var lördag och det vankades vin hemma hos Anna. Det surplades på och snackades för mycket som vanligt. Tillslut var det dags att bege sig till bussen för att bege sig till nästa anhalt, och som vanligt är vi sega i starten så vi missade bussen så vi missade pendeltåget precis i Södra. Medans vi väntade på nästa pendel såg Sanna en ölskylt och sa "jag tänker inte låta denna fylla gå till spilla" och gick bestämt mot ölen, och vi var inte sena att följa efter.
Snabbt skulle det gå, för pendeln kom om några minuter så in, fram i baren, skrika efter cider och shot, tränga in oss vid ett bord med ytterkläderna på, svepa shot, svepa cider, få ilningar i tänderna för att sedan springa därifrån efter tio minuter för att slänga oss på pendeln i fördriktning, minga på anhalt för att sedan ta nattbussen hem som till min förtjusning stannade vid min hållplats.


Dagen efter vaknade jag sliten och trött (läs
illa) gjorde mig fin igen och begav mig mot personalfest 14.00.
Det bjöds på öl, spelades fussball turnering och rundpinigs, bjöds på öl och gubbröra på kavring, in i bussar med anhalt Solvalla, glögg i handen, Oktoberfest, ölkrus, tysk-mat, Tyrol-band, öl i massor, ipren män och Linus på linjen, gamla och nya kollegor, däckad Garfunkel och ett grymt coverband som orsakade dans tills fötterna blödde. Sedan var det hem och totaldäcka för att sedan jobba klockan halv åtta morgonen efter och inte vara där fast jag var där för att sedan gå hem och däcka igen med ett huvud som hade exploderat.

Sömnbrist!

Huvudet dunkar stenhårt och sömnbrist är bara förnamnet! Sliten som en gammal trasa är jag efter helgens bravader, och det var mindre roligt att jobba idag.
När dagen var över och det äntligen var dags att gå hem kortslöt min hjärna så jag tog på mig mina jobbarstrumpor när jag precis tagit av mig dom och var på väg att lämna nyckeln i skåpet innan jag gick hem.
Tur att man är ledig i två dagar så man har tid att vila upp sig!

Illa

Det är illa när man kommer hem en lördagskväll kl 03.19 och måste stänga ena ögat för att kunna läsa på skärmen?
Ännu mer illa är det när man inser att man ska infinna sig för personalfest kl 14 söndag.

Eller är det ett tecken på att man haft en trevlig kväll och egentligen vill skriva ´+9åä¨åå´´´099¨¨¨¨¨'¨¨¨^^¨  för man inte kan kontrolera fingrarna på tagnentbordet och har editerat varenda ord i detta inlägg så det inte innehöll '¨+''¨¨09'+0+09  ?

Världens fulaste skor, men någon måste jobba i dom.


Skratta gärna.


Måndag morgon

Äta en fantastisk macka och dricka varm choklad i sängen tittandes på bästa Björnbröder. Vilken härlig start på dagen!
Senare blir det en tripp till Sanna för att färga hennes hår, vilket jag igår övertalade henne att göra.

Late night

Det var längesedan jag var uppe såhär sent, t r a g i s k t!
Skönt att inte behöva tänka på att jag ska upp någon speciell tid imorngon och kan ligga vaken i sängen, glo på film och surfa runt på datorn.

Som sagt, söndag i all ära.

Discovery

På senare dagar har jag börjat följa två intressanta program på Discovery channel: Dödlig Fångst och Whale wars. Är totalt hooked och tycker det är väldigt facinerande med kabbfiske och val-aktivister som bordar Japanska harpun fartyg.
Människor som är beredda att sätta livet till för något de brinner för är imponerande, val-aktivister som jagar Japanska sk forskning fartyg som mördar valar för att sabotera för dom för att stoppa val mördandet och krabbfiskare som är ute i ur och skur för att fiska krabbor i flera meterhöga våger är facinerande och intressant.

 Om ni missat dessa program rekomendrar jag er starkt att se dom!

Söndag i all ära

Sovmorgon till 12, myskläder på, varm choklad till frukost, slänga in en tvätt i maskinen, städa, fika med bästa vännen, köpa drömväska, vila, färga håret, familje middag, mys framför tvn.

Imorn är jag också ledig och ska bara njuta.

Så här ser det ut under en VM-kval match på Hörntomten

Jag ligger i fosterställning kramandes en chipsskål med revaxör i örat, bror står upp och skriker och hoppar och är frustrerad, pappa analysrerar och kommenterar och mamma sitter på golvet och lägger konstiga kommentarer såsom "titta, dom har öl" och "nämen, dom ritar" när avståndscirkeln visas vid frispark.

Harmoni.


Bror

Min bror ringde mig idag medan jag jobbade. Jag hann inte svara.
Ringde sedan honom när jag fick tid. Han svarade inte.
Han ringde upp mig igen, men jag kunde inte svara för jag jobbade.
Ringde honom när jag slutade, och han svarade. Men han sa att han skulle ringa upp mig om en stund.

Det var tre timmar sen
, no sign of him since.
Så jag vet fortfarande inte vad han ville.


UPDATE: Han ringde aldrig tillbaka, utan pappa berättade vad han ville. Han ville ha skjuts till personalfesten.

Trött

Latare än latast är vad jag är just nu. Orkar inte ta tag i något, inte ens mitt stökiga rum, inte heller min överfulla tvättkorg, det var knappt så jag orkade släpa mitt smutsiga arsle in i  duschen. Förstår inte vart denna trtötthet kommit ifrån. Vill bara mysa i sängen och sova, men inte en det orkar jag med.

Vaknade innan klockan ringde imorse och var superpigg och svettig. Hatar att vakna upp svettig, så morgonen var förstörd redan där. Sedan vaknar man till och känner hur ofantligt kissnödig man är och att kissblåsan är påväg att sprängas, men man är så trött så bara tanken på att springa ner på toaletten är utmattande. Dock tog jag tag i mig själv och ramlade ner för trappen och in på toaletten för att tömma blåsan. Sedan var det tillbaks till sängen på en gång för att mysa en sista stund innan jag var tungen att släpa mig själv till jobbet.

Spooky

The King is back!