Arbetsintervju

Har precis kommit hem från en arbetsintervju. Det är angående ett jobb i en butik i Farsta, och inte vilken butik som helst, utan Kjell & Company. För er som inte vet så är det en teknikaffär som bla säljer datorsladdar, batterier och dylikt. Jag var iaf på intervju där idag och det gick bra, jag var glad och trevligt och gjorde ett intryck. Sedan var det dags för det som jag fruktat. Kunskapstest. Jag kan inte ett smack om något som finns i deras butik och ett kunskapsktest på det var inget jag längtade efter.  Jag räknar inte med att de ringer mig...

Inget flyt

Idag var tanken att jag skulle åka in till stan för att shoppa present till Sofie fyller år nästa vecka. Eftersom affären som jag sett Sofie present i ligger vid Mariatorget tänkte jag ta en sväng förbi min favvoväskaffär i Slussen, men till min fasa har den stäng igen (!?!?!) Det var missöde nummer ett.
Missöde nummer två var att affären där jag skulle köpa Sofie present i var stängd (!?!) Jag var så arg att jag gick därifrån och åka till stan istället för att shoppa till mig själv, men jag hittade ingenting som riktigt föll mig på läppen, så jag köpte ett par strumpbyxor istället.

Syster kan leverera

Linda - Visste ni att det är 25års jubileum av Michael Jacksona Thriller album iår? Det sägs även att han ska ha konserter.
Pappa - Det kommer aldrig hända.
Sandra - Näe, han vågar ju inte ens visa fejjan.

Diskutionen fortsätter och mamma berättar hur gammal Michael är.
Sandra - Va? Lever apor så länge?


Bildful?

Nånting händer med mig på fyllan. Hur jag än gör så händer det nåt med mitt utseende efter några glas, jag förvandlas till ett fyllemonster - mitt ansikte förvandlas till ansiktet på en trash-hoe. Jag har ingen förklaring till denna förvandling, men jag försöker förgäves göra nåt för att mina vänner ska slippa skämmas över mig.
För att visa har jag gjort en före och efter bild från fredagen, och jag varnar känsliga tittare, det är ingen vacker syn.

image149
FÖRE  -  EFTER

Klackarna i taket

Det blev Riddarkällaren och klackarna var i taket. Vi dansade, vi shotade, vi skrattade, vi shotade lite mer och kvällen blev en succe. Kristina hann bli antastad på dansgolvet och senare förföljd, vi träffade gamla smebare och Sanna blev påkommen av vakten med att vara för full och ombedd att ta ett glas vatten. Kvällen avslutades med promenix (?) till Slussen för obligatoriskt Donken mat där vi stötte på ett gammalt ragg till Sanna som förbrilt försökte få kontakt med henne och trodde jag var Sanna, komplimang?

Utgång på g

Japp, ikväll blir det utgång! Klackarna i tacket ska det vara. Väntar just nu på samtal från Sanna som medelar när jag ska bege mig och vart, sitter och pimplar cider i soffan med päronen och snackar om vad mans ka akta sig för på krogen (?). Men jag känner på mig att det kommer bli en dunderkväll, jag är på topp! Stockholm se upp, för här kommer jag!

Lite udda

Min pojkvän är inte som andra. Härromdagen kom jag på honom med att använda min hårtork, men inte för håret på huvudet som alla andra använder hårtorken till, nej, han torkade resten av kroppshåret med hårtorken. Han tyckte att det tog så lång tid att torka håret på bena, så det var lättare att använda hårtorken till detta.
Som sagt, lite udda är han.

image148

PMS

Jag hatar mens. Jag hatar det därför att jag får de värsta pms humörsvängningarna i världen. Just nu känner jag bara för att gråta eller döda alla som säger ett ord till mig. Allt irriterar mig och jag sitter på mitt rum och surar över ingenting.

Jag känner att min duktiga nya livsstil som jag har varit så duktig med hittils ligger i riskzonen då jag snart är på väg att proppa i mig allt onyttugt som kommer i min väg....

Inte mänsklig

Jag känner mig inte mänsklig. Jag vandrar unt i huset som en zombie i mina pyjamasbyxor och mystofflor. Jag är trött i huvudet och bara svammlar massa strunt. Det känns som om hela kroppen tar emot för varje rörelse jag tar. Thé är det enda som kan ta mig ur denna koma!

Kommer sakna dig

Då har min andra Sanna lämnat landet hon med. Hon åkte idag ner till Valencia för att studera spanska i minst tretton veckor. Jag kommer alltså inte se henne eller kunna ringa henne på tretton veckor eller mer. Gud vad jag kommer sakna dig! Hoppas att du får det underbart där nere och lär dig så mycket.

image147

Söndag

Idag ska jag då fortsätta med min städ dag, jag ska idag gå igenom alla mina lådor och slänga skräp och sedan ska jag dammsuga och dammtorka, ooooh så fint det kommer bli!

Men jag måste varva detta med tvn, eftersom söndagar är reprisdag nummer ett så finns det ett antal program att se på tvn plus att söndagar är till för att ligga i sängen och kolla på dessa repriser.

Helstädning

Den här helgen har jag bestämt mig för att vara duktig. Jag ska städa och rensa på mitt rum. Idag började jag och jag städade igenom min datorn till att börja med. Gick igenom Itunes och raderade låtar jag aldrig lyssnat på och flyttade om lite, fixade med bilder och rensade bland program och sånt, så nu är datorn städad, check.
Sedan fick jag ett ryck och bestämde mig för att möblera om i rummet. Tog sin tid då jag flyttade datorn och var tvungen att trassla upp 100000 sladdar. Har även hunnit  rensa i min byrå med underkläder och pyjamsar, fanns en hel del att slänga. Byrå, check.

Så imorn återstår resten av garderoben och en totalstädning i hela rummet, det ska inte finnas en fläck och det ska blänka!

Obotbar (?)

Idag var jag då hos farbror doktorn (eller som jag och mamma kallar honom, Doktor Kalkyl).
Han sa inte ett enda vettigt ord om min mage, allt han sa visste jag redan. Han ställde sina rutin frågor om min kost, hur jag sover, om jag röker, äter jag andra mediciner, hur är mensen etc, sedan kollar han igenom sina anteckningar och säger att det är onekligen magkatarr, MEN, det finns inget bevisat som kan bota det på ett bra sätt (?!!!) Jag är med andra ord obotbar. Min doktor kan inte skriva ut ett recept eller rekomendera nåt som gör min mage bra, jag får leva med den och hoppas på att det blir bättre. Jag började gråta när jag gick därifrån, jag orkar inte med min mage längre, och om min doktor inte kan rekomendera når då är det kört!


Jag säger bara tack och hej till alla för ni lär nog aldrig mer se röken av mig då min mage snart kommer explodera av smärta och jag inte längre kommer orka ta mig ur sängen pga av deprission över min obotbara mage. Adjö.


Dö mage, dö!

När jag trodde att det gick så bra, så blev det bara värre. Magen har känts bra nu i några dagar och jag har inte gjort något för att irritera den, men igår kväll när jag skulle sova började den värka igen mot all min vilja. Egentligen skulle jag jobba idag, men min envisa mage satte såklart stopp för det, fan ta den! 
Jag ville bara gråta imorse när jag kände att den inte hade gett med sig, tårarna var så när att komma för jag orkar verkligen inte med den här smärtan längre. Så det enda jag kan göra nu i all min ilska och förtvivlan är att åka till farbror doktorn och hoppas på ett par mirakelpiller som hjälper mot min envisa mage.

Prioritera rätt

Istället för att mysa ner mig i soffan och kolla på premiären av "I huvudet på Gynning" (som jag ha sett fram emot i veckor nu) så ska jag gå och fika med mina tjejer. Sanna B åker nämligen till Valnecia i 13 veckor på söndag och kunde bara hinna med fika idag, så jag övervägde och kom fram till att Sanna är viktigare är Gynning, nästan. Gynning går i repris, men det gör inte Sanna så jag fick prioritera bort min idol, men fara icke, jag ska banne mig se reprisen på söndag och de med basta!

1 månad kvar nu

Om en månad hände nåt stort, nåt som jag längtar efter så mycket att jag blir alldeles till mig. Om en månad åker hela min familj utan mig till Thailand i tre veckor. Givetvis är jag avundsjuk in i märgen på deras tre veckor med sol och paradis, men jag ser hellre fördelen med att de försvinner i tre veckor; jag bor ensam i tre hela veckor!
Det innebär sena kvällar, sena middagar, städa när jag vill, tvätta när jag vill, mat mitt i natten och hur mycket fester och sprit som helst i tre veckor. Så om du inte redan har planer så har du det nu, för du är inbjuden att bo på hörntomten i Enskede med mig och leva loppan i tre veckor! Hallelulja!

Rättelse

Pga av klagomål måste jag göra en rättlese angående inläget om min lördag. Sanna drack inte cola för hennes diet skull, utanför att hålla mig sällskap och suporta mig som den fina och stöttande vän hon är.

Myskväll

Ikväll blir det myskväll med film och mys och gott. Älskling är på väg hit och har lovat mys och massage ikväll. Det blir en mysig film och för min del blir det vindruvor och vatten medans älskling säker smäller i sig en chips påse och sänker några cola.

image145image146

En lugn lördag

Gårkvällen blev en trevlig historia. Först kom släkten på eftermiddagen för en utsökt middag och thailandsbild tittande. Min far och min farmor körde sina klassiska utlåtande till alla bilder. Pappa ska vara djup och se proffisionellt på alla bilder och beundra djupet i bilderna, medans min farmor gastar "ååååh" till alla bilder av förtjusning.
Efter middagen var det dags att träffa tjejerna för en lugn kväll, men brist på ideer och tre timmar senare var vi på väg in till söder för att glas vin, eller Kristina och Marre körde vin medans jag och Sanna körde cola, Sanna körde cola pga av sin übernyttiga nya diet och jag pga av min kapitulerade mage som inte tål alkohol just nu. Vi drack och snackade, drack och snackade och hade det så trevligt man kan ha det.
Det blev en lugn och trevlig lördagkväll, men nya party planer för nästa helg.


Min grannes hobby

Min granne är runt 11 år och heter Adam. Han har som hobby att själv, eller med sina kompisar, lysa med sin laserlampa in i mitt rum. Han har hållt på med det här sen i sommras.
Jag börjar fundera på att gå över och ta ett allvarligt snack med honom, för hans lilla hobby börjar gå mig på nerverna....

Ge mig romantik

Eftersom jag inte fick nåt jobb idag av min vikariepool blev det en fika med kära Sanna i Farsta. Det var vi och fyrtiotusen mammor med bebisar som var och käkade lunch. Vi åt och pratade och hade trevligt. Efter mycket prat kom vi fram till att Sannas pojkvän Martin är så gulligt romantisk som jag önskar att min pojkvän var...
Så som ny strategi för att få min pojkvän att bli lika romantisk, eller överhuvdtaget romatisk, så ska jag konstant prata om hur gullig och romantisk Sannas pojkvän är ihop om att han bli avundsjuk och sotis och ta tag i saken för att bli den man jag fantiserar om.
Tror ni min plan lyckas, eller hur lång tid dröjer det innan jag blir utkastad i regnet?

Jobb...?

Igår var jag så urless och trött på mitt nedrans vikariejobb så jag bestämde mig för att söka massa nya jobb. Jag var inne på jobbguiden och skickade iväg ett dussintal ansökningar, hälften kommer jag knappt ihåg och imorse ringde en snubbe.
Han hette Anders och ringde från Tvättex... Mitt huvud ekade tomt och jag har inget minne av vilket jobb det var eller vad jag skulle göra. Jag ska iaf dit på intervju imorn, och då får jag veta mer vad mitt förhoppningsvis framtida jobb innebär.
Det är även så typiskt mig att bara skicka iväg ansökningar och sedan inte ha en aning om vad de gäller när de ringer, men eftersom jag skickade en ansökan verkar jag vilja ha jobbet så jag får lita på mig själv.

Spelrum

"Vi söker ett ord: P_PP_RK_KA
Det förknippas med jul, man äter det till glögg, man har på glasyr. Om du vet vad ordet är så ring och och vinn, det kan vara din chans!"


TV400 har ett spelprogram på mornarna. Ledtrådarna är så lätta så att en två-åring kan gissa rätt, att de sedan skrivet ut nästan hela ordet gör det så uppenbart att en blind skulle kunna gissa rätt. Att de har kvar ordet i en halvtimme och två ringer in och gissar fel gör att mitt huvud inte orkar mer.
Tycker inte TV4 det är pinsamt att sända dessa program på deras kanaler?

Lördag

Det blev utgång i lördags. Det var väldigt trevligt.
Det blev en väldigt seg söndag...

image144

Pirate, yummie!

Finns det nåt sexigare än pirat Orlando? Svaret på den frågan är nej. Ledsen älskling, men känn dig slagen av världens hetaste pirat. Han är det snyggaste denna jord har skådat. Jag skulle hugga av mig höger armen för en natt med den mannen, mums!


Kaffe?

Min syster är snart femton år. Hon har redan börjat dricka kaffe. Hon ligger före mig .
Idag har min syster druckit tre koppar kaffe inom en kort tid + coca cola, och detta resulterade med att hon satt och skakde framför tvn. Koffeinchock?

Världens sämsta film kanske, men den måste ses

Nu visas "Reine och Mimmi i fjällen" på TV4. Hahaha! Den måste bara ses för gamla tiders skull, följde Tre Kronor slaviskt i mina yngre dagar.

image137

SNÖ!

"Hej mitt vinterland!"
Äntligen har snön kommit, som jag har längtat efter den här dagen
Äntligen är allt vitt och vackert
Äntligen!

image136

1 januari 2008

Allmäna bakisdagen. Nästan hela världen ligger hemma och är bakis och tänker tillbaka på sitt 2007.
Jag däremot, trotsar naturlagarna och mot mitt eget välmående beger jag mig via tunnelbana och buss till Robin. Det var månader sen jag reste komunalt till Vaxholm, och att göra det bakis är ingen höjdare.
När jag kommer fram till Robin stupar jag i sängen. Känner mig döende och sjuk. Vi åker och köper mat, kebab kan bota den värsta baksmällan, men inte denna dag. Även fast jag fått min bakismat mår jag fortfarande inte bra. Resten av kvällen ligger vi båda som zombies i soffan och kollar på Heroes och moffar i oss chips, godis och cola.


1 januari 2008 börjar på samma sätt varje år...

Nyår

17:00 Sanna anländer och fick som vanligt hjälpa mig att sminka mig, eftersom jag är helt inkapabel till det.
18.30 Resten av damerna anländer och vi börjar blanda drinkar.
18.43 Brickan anländer och vi börjar med maten
21.30 Brickan får bättre erbjudande och beger sig för att möta en vän.
22.30 Drickandet kan börja på allvar, bara en och en halvtimme kvar till tolvslaget och jakten på den perfekta fyllan börjar.
23.55 Tolvslaget är nära, alla greppar skumpaglas, Sanna tar fram cigarren och vi beger oss ut på trappen och njuter av de fantastiska fyrverkerierna (?)
00.15 Jakten på en taxi börjar och vi beställer två som ska komma om en halvtimme.
00.45 Vi går ut för att vänta på taxin
00.55 Taxisarna har inte kommit och Sanna ringer taxi 020 för att klaga och hamnar hon en dryg östermalmssnubbe med äcklig dialekt som vi resten av kvällen drev med.
01.05 En taxi anländer. Sanna, Marre och Kristina beger sig in mot stan och jag och Fanny fortsätter att vänta.
01.20 Taxin har fortfarande inte anlänt, jag ringer argt osh skriker på taxi tanten som skickar en ny.
01.30 Taxin har fortfarande inte anlänt, jag ringer argt osh skriker på taxi tanten som skickar en ny.
01.40 Taxin har fortfarande inte anlänt, jag ringer argt osh skriker på taxi tanten som skickar en ny.
01.47 Taxin anländer äntligen, men Fanny har tappat suget och beger sig hem.
02.02 Möter upp damerna i stan och beger oss till en lägenhets fest.
02.27 Anländer till festen. Stela människor, tomma rum och äckligt snacks är vad vi möts av.
02.37 Vi blir bedda att gå och vi går ut på gatan med resten av lägenheten som blivit utslängda.
02.42 Möts av en gamla Riddarfjärdare som emd sina vänner börjar röja på gatan.
03.07 Tröttnar på att stå och hänga på gatan och jakten på en ny taxi börjar.
03.14 Får tag på en taxi och vi beger oss hem.
03.27 Anländer hem och börjar fylle-städa i köket.
04.03 God natt