Nu är det träning med Anna som gäller!

photo-0098 (MMS)

Nu är det träning med Anna som gäller!


Nu är det allvar!

För att få ordning på den här bloggen, ska jag verkligen gå all in. Nu kommer jag blogga om allt roligt som händer mig! Mms funktionen är installerad och redo att användas!

(bara för att jag inte har något annat att göra, så blir bloggen min nya hobby)

Hösten är här, dags att tända ljus och mysa!

photo-0097 (MMS)

Hösten är här, dags att tända ljus och mysa!


Spontanitet

Lördagen var planerad som en lugn kväll. Jag hade jobbat hela veckan och var trött som en gnu, Anna ville ta det lugnt så hon var utvilad inför sin första veckan i skolan och Fanny var bara trött som vanligt. Eftersom Anna numera har sin skånske vän Robin som inneboende var han givetvis välkommen att mysa med oss tre trötta damer.
Vi möttes upp i i Gullmars plan för att åka till Huddinge och hyra film och köpa mat och tre paket glass. Vi bestämde oss för tacos eftersom Fanny hade cravings. Det blev andra kvällen i rad för mig, Anna och Robin, men hur kan man säga nej till tacos?
Efter vi hamnat i matkoma, jag sovit första halvtimmen av filmen och chokladen hade kommit fram, skickade Tove sms och bad oss korka upp en vinflaska och möta henne i stan för några öl.
Vi var inte speciellt svårövertalade så det dröjde inte länge innan öl och vin åkte fram och musiken pumpades. En sväng hem till Fanny så hon kunde byta skor och sedan rullade vi in till Fenix med Tove och drack några öl innan vi gick vidare till Oj oj oj och drack ännu mer. Därifrån åkte vi till Lemon och drack lite rose innan det blev nattamat och nattbuss hem.
Spontana utgångar är det roligaste som finns, och igår var den roligaste barrundan på länge! Eller, inget slår Bodegan i Varberg!

Tillbaka till verkligheten

Första veckan på jobbet är nu avklarad. Känns underbart att vara tillbaka till mina kära kollegor när de hela tiden påpekar hur mycket de saknat mig när jag varit borta.
Började med att jobba på min lediga dag eftersom två kollegor var sjuka, men inte gjorde det mig nåt eftersom jag fick umgås med Martin och Martin hela dagen och spela stad och land hela eftermiddagen.
På onsdagen var det personal möte på Skepsbron där vi diskutreade hösten och tryckte i oss en god burgare.
Känns skönt att vara tillbaka på jobbet, men herregud vad trött jag har varit hela veckan! Har somnat varje kväll i soffan när jag kommit hem. Kanske dags att ändra sov-rutinerna?

Kräftskiva nr 2

Dagen efter Saras kräftskiva var huvudvärken enorm och jag hatade mig själv för den sista drinken jag drack. Men det var bara att ta en dusch och ladda om för sedan bar det av hem till Fanny och den ärliga föräldrar-kräftskivan som jag äntligen blivit inbjuden till!
Det skålades i bål, jag proppade i mig chips, föräldrarna fick ha nutidsorientering och sen var det äntligen dags för mat! Även denna kräftskiva hade barn- och vuxenbord och vi barn trängde ihop oss i hörnet. Eftersom kvällen innan fortfarande gjorde sig påmind höll jag mig till lokan hela kvällen.
Det var en väldigt trevlig kräftskiva och familjen Persson gjorde succe! Efter att alla gått hem vid två och jag fått skjuts hem till dörren av Annas underbara föräldrar, hade föräldrarna Persson stannat kvar och umgåtts med Fannys föräldrar i två timmar. Jag vet nu vart mitt beteende om att aldrig vilja gå hem kommer ifrån....

Moppepojkar


Kräftskiva nr 1

Fredagen förra veckan var det äntligen dags för Saras kräftskiva som vi väntat på hela sommaren!
För att verkligen ladda upp ordentligt bjöd j ag in Fanny och Stenfika hos mig innan vi började göra oss iordning. Fanny rotade runt i min garderob och Sten blev klar en sekund innan vi var tvungna att springa, som vanligt med andra ord. Kvällen till ära hade jag på mig leopard-bodyn min kära make köpt till mig.
Hemma hos Sara hade folket redan börjar rulla in och det var dukat för kräftskiva. Det var som vanligt barn-bord och vuxen-bord och endast en femtedel av folket åt kräftor. Stämningen var på topp och det snapsades och sjöngs snappsvisor. När middagen var avdukad började slaget om musiken.  Alla ville höra sina partylåtar och ingen fick lyssna klart på sin låt. Missnöjdast var nog Sanna som aldrig fick reda på vad som hände med de två sista moppepojkarna. Tur för henne att jag och Agnes tog reda på det och bad Anna ringa Sanna och berätta hur alla moppepojkarna möttes vid korvkiosken.
När jag och Agnes skålat en och en annan gång för mycket, Rikard hade provat Annas boots och Sara tänkt om och valt att följa med, var det dags för taxi in till Patricia där jag äntligen fick komma in! Vi dansade, hälsade på sjömän och lurade alla att Anna hade barn.
För att avsluta denna trevliga kväll sköt jag och Fanny älgar.


En dag hemifrån

I torsdags mötte jag upp Sanna och en försenad Sten i stan för att kika in vad höstens mode har att erbjuda. Jag hittade drömskorna som ska inhandlas så fort lönen kommit in på kontot.
Efter att jag fönstershoppat för mycket tog jag mig till gymmet och piskade mig igenom ett träningspass som nästan fick mig att kräkas. Resten av kvällen spenderade jag i fosterställning i soffan framför "The Karadashians"

Sömnbrist

Inatt kunde jag inte somna. Kom in i en mindre depression som höll mig vaken, låg vaken i några timmar och bara tänkte. Vet inte varför, men ibland är det väl så att man måste må dåligt för att verkligen känna att man mår bra.

Present

Det började som ett skämt när vi var inne på H&M för att leta bh:ar till Anna. Vi såg en leopard-body på en skyltdocka och tyckte det var det roligaste vi sett. Anna övertalade mig att prova den, och när jag tog på mig den var det inte roligt längre, den satt ganska snyggt.
Så snyggt att Anna bestämde att idag är dagen så hon skulle köpa något sexigt till sin hustru.



Nu måste jag tydligen bjuda till när min kära make köpt något sexigt åt mig.

Karate Kid

Vaknade imorse och trodde det var måndag av okänd anledning, så när Fanny ringde mig blev jag förvirrad över varför hon ringde och undrade varför hon fått sluta tidigt idag. Hon skrattade åt mig (så som hon alltid gör) och sa det är söndag. Inte för att det spelar mig någon roll, eftersom jag har semester en vecka till.

Men jag klev upp och smög runt lite hemma innan syster ringde och skrek att vi skulle på bio. Så det var snabbt på med kläder och springa in till stan för att möta upp mongoungarna Sandra och Malin.
Vi såg Karate Kid och jag blev glatt överaskad när den visade sig vara riktigt bra. Vet inte om jag börjat bli överblödig på äldre dagar, men tårarna var inte långt borta många gånger och när slutet kom började det komma en och annan tår.
Efter filmen ninjade vi oss till tunnelbanan och började åka hemåt. Sandra hade tappat popcorn sin väska som hon satt och plockade ur på tunnelbanan, och kvinnan framför henne kollade på henne och när Sandra sen i ren Sandra-anda stoppar in ett popcorn i munnen kunde inte kvinnan hålla sig för skratt, vilket ledde till asgarv från mig och Malin.

När jag umgås med Sandra och Malin känner jag mig hemma, för det är lika knäppa som jag är och tusen gånger mer. Så för en gång skull får jag känna mig normal och jag slipper kommentarerna från mina vänner som tycker jag är knäpp, korkad och allmänt konstig. Jag kan passa på att få ur mig alla knäppheter när jag är med Sandra och Malin så mina vänner kan någorlunda stå ut med mig.

Pretty little liars

Min dumma kusin och lillasyster introducerade mig för en ny serie när jag var på besök på Hörntomten. Och jag är nu totalt fast, som jag blir med alla serier jag börjar kolla på.
Har hela kvällen och natten kollat på Pretty little liars. Det är thriller blandat med drama och jag har suttit på helspänn i soffan livrädd för att det kommer hoppa upp någon bakom soffan för att mörda mig. Blev lite lättad när klockan började bli så mycket att solen var på väg upp och mörkret bort.
Det värsta är att det slutade så spännande och nu måste jag vänta tills nästa avsnitt kommer, vilket kommer få mina naglar att trilla av då jag kommer bita på dom av väntan.  Jag hatar att upptäcka nya serier.....








Lyckligt leende

Måste också berätta att jag äntligen fick köpa godis på Willys i en sån där fin burk som jag har drömt om att göra i flera veckor. Mitt ansikte sken upp och Fanny skrattade gott åt att det inte krävs mycket för att göra mig lycklig (hör ni det killar!)
Det leendet kunde vi även se på Cameron Diaz i filmen när hon hade blivit drogad med sanningsserum, då kanske ni kan förstå hur stort mitt leende var, leendet gick från öra till öra och jag hoppade av lycka. Som sagt, det krävs inte mycket för att göra mig lycklig.

Dejt med Fanny

Eftersom våra andra vänner var så upptagna med sina busy lifes, bestämde jag och Fanny att vi skulle ha en biodejt denna lördag för att se Knight and day.
Hon kom och hämtade mig i Gula Faran och vi åkte till Heron. Vi åt en romantisk sushi-middag, delade på popcorn och viskade ljuva ord i varandras öron under filmen. Efteråt skjutsade hon hem mig, men det blev tyvärr ingen gonatt kyss som jag hade hoppats på. Men nästa dejt är nog inte långt borta, då hon lovade att höra av sig imorn. *happy face*


Fredag på Hörntomten

The Kardashians höll mig uppe ganska långt in på fredagsmorgonen, men när Anna ringde och bad mig mata hennes hund på Farmville (jag vet, det börjar gå för långt med farmen nu) fick jag se mig slagen och kliva upp. Så jag tog mig en dusch för att inte lukta usch och stå högt i kurs, och åkte sedan i en bastu till Farsta för att bli uppraggad av en telefonförsäljare och fynda en beige skinnjacka för 250kr.
Därefter tog jag mig hem till Hörntomten för att ha lite kvalitetstid med min familj. Jag läste tidningen i solen, myste med mina småsystrar, blev kliad på ryggen, sov middag, hade eftermiddags mys med bubbel och gott, åt grillad mat, spelade kort och umgicks med mina älskade föräldrar.
När klockan började bli mycket åkte jag hem och kollade mer på the Kardashians innan jag somnade tidigt på lördagsmorgonen.


My new hobby

Borde egentligen sova, men har börjat kolla på "Keeping up with the Kardashian" och jag kan inte sluta! Har två avsnitt kvar på första säsongen, sen är det tre säsonger till, när ska jag få sova?!

Snart är jag back in the game!

Så här ser det ut när jag försöker bli frisk.



Datorn i sängen och med piller som är slemlösande, förkylningsdämpande, lindrar halsont, feberhämmande, allergipiller för att vara säker, nässpray och snyt-papper. Imorn kommer jag må som en gudinna!

Förkyld

En dunderförkylning har hittat mig. Halsen gör ont, jag snorar, hostar och tycker synd om mig själv. Inatt hade jag feberskakningar som fick mig att tro att jag skulle dö vilken sekund som helst, jag grät mig själv till sömns för min kropp gjorde så ont. Men imorse när jag vakande var febern borta, så nu är förkylningen mitt enda problem.
Är expert på att tycka synd om mig själv, och eftersom idag är det jättesynd om mig så tröst-shoppade jag lite på H&Ms hemsida för tröst.


Snabba Cash

Igår kväll kom damerna över för att trängas i min soffa och kolla på film. Vi kollade på Snabba Cash, tryckte i oss godis, pringles och gifflar och drack smultron och päronsoda.
Efter filmen förvandlades vi till ett ganster gäng som snackade slang och muckade bråk, så vi insåg ganska snabbt att det var dags för dom att rulla hemåt.

Btw, är inte Joel Kinnaman oförskämt snygg?

Tisdag

Efter att jag svängt ihop en någorlunda god risotto till en ensam ungkvinna, ringde Anna och bjöd ut mig på fika. Krävdes inte mycket övertalning innan jag sprang iväg mot bussen för att möta upp henne. Vi tog varsin the och satt på Fotöljes uteservering och pratade om livet.
Efter att ha haft en ensam och tråkig dag för mig själv, hade jag egentligen inte lust att träffa någon och umgås. Men är det någon som kan få mig på fötterna igen så är det Anna, nåt med hennes charm jag inte kan motstå, det var så det gick till när vi gifte oss. Hon har dock gått med på att låna ut mig till Fanny ibland.

Nu sitter mitt sorgliga arsle i soffan igen och farmar eftersom jag inte har något annat liv. Nu måste jag vänta tre timmar på att gå och lägga mig för jag måste mata min dumma hund som Anna tvingat mig att skaffa. Farmen har tagit över mitt liv....

Shoe me!

Min syster bjöd med mig på bio igår. Vi bestämde oss för att se Shrek 3 eftersom hon sett allt annat och Inception har jag lovar Anna och Sten att se med dom.
På vägen till bion passerade jag Belle shoes och såg att de hade galen rea. Jag sprang till Sandra, vi köpte biljetterna och sen slet jag med henne till Belle för att kolla på skor. Jag sprang runt som ett litet barn i en godisaffär, klämandes och provandes. Tillslut hittade jag två par skor som fick mig att gråta av lycka, så de fick följa med mig hem, för 398kr!! Vilka kap!
Nu står de här och jag ler lyckligt varje gång jag ser dom. Tänk att skor kan ge så mycket lycka.



Nacksmärta

Hela gårdagen bråkade min nacke med mig. Anledningen till det var att jag gjorde någon akrobatisk övning i lördags när jag skulle ta av mig jackan i bilen och sträckte då nacken. Att efter det sova som en boll på golvet på en tunn madrass utan kudde gjorde att min nacke tackade för sig.
Igår låg jag kvar i sängen många timmar efter jag vaknat för jag var rädd att min nacke skulle döda mig. Idag är jag glad att det känns bättre, nu kan jag röra på huvudet igen i alla fall. Men på torsdag ska snälla Fanny knåda min nacke till himlen, som jag längtar.

Yxlan

Våra vänner Felix och Steff bjöd oss på ett lyckat äventyr på Yxlan som resulterade i årets värsta bakfylla, nackspärr och ett minne för livet. Behöver jag säga mer än:
Grillmaster, kött på marken, blåsjobb, bongad öl, klapplekar, vandring i skogen, blixt och dunder, bastubad, dopp i det stora svarta havet, ölspel, fanta och rose, sång, dans, hoppande, brottande, headbangande, böghögar, skratt och sovsäck på golvet.
Bästa avslutet på den här helgen var när husmor Anna ringde och bjöd in oss på afternoon the med nybakade scones.

Fredag?

Vaknade lagom sent, gick upp, lallade lite hemma och gjorde mig iordning innan jag begav mig ut för dagens ärrenden. Mötte syster på tunnelbanan av en slump vilket var väldigt trevligt, dock fick vi bara åka två stationer tillsammans. Knatade till posten i Globen för att hämta ut mitt nya körkort som legat där i två veckor för att jag är för lat. Blev besviken när jag såg hur ful bilden var och många vakter kommer återigen skratta åt min löjliga namnteckning.

Sedan åkte jag in till jobbet för att hälsa på mina saknade kollegor. Fick ett kärt bemötande och älskade Martin sa att han och Jessica sagt idag att det saknade mig. Har nu lovat att jag ska komma förbi och hälsa på varje dag på min restrerande semester så de inte saknar mig allt för mycket, det är tufft att vara så omtyckt.
Åkte därefter och förlängde mina ögonfransar igen, och den här gången blev jag ännu mer nöjd än förra. Efter att jag halvsovit där ett tag gick jag till Kungsan för att vänta på Fanny innan vi hungriga som vargar kunde gå till Zanzibar och äta världens största skagenboll och chevresallad.

Med mätta magar begav vi oss återigen (för min del) till Kungsan för att se Fannys favoriter Crashdïet spela. Hon klämde sönder min arm och sjöng i mitt öra hela tiden. Vi trodde vi haffat världens bästa platser tills vakterna kom och skymde vår sikt vilket resulterade i nackspärr för min del. Efteråt skuttade vi glada därifrån och åkte hem.

Efter städning kommer vänner

Så jag tackade snällt nej till dammsugaren och tog pendeln hem till Anna istället. Där fick jag i uppdrag att rita en planlösning på hennes lägenhet eftersom jag så enkelt uttryckte mig att det är en enkel match. Enklare sagt än gjort. Paint skrattade åt mina skisser så Anna fick springa runt med en trasig tummstock och mäta hela lägenheten medans jag antecknade och ritade. Tog oss säkert en timme att göra detta, men måste säga att resultatet blev väldigt fint.

Efter hårt arbete gav hon mig mat så jag hamnade i matkoma. Sedan kom Sanna och vi gick och köpa glass och godis och satte oss i Högalidsparken och skrattade tills jag höll på att ramla av muren.
När kylan kom promenerade vi hem till Anna för att jag skulle få skörda mina jordgubbar och sedan var det hemgång. Busschauffören var snurrig och körde fel så hela bussen skrek, jag satt och skrattade, och tillslut fick jag komma hem till mig nystädade hem.

Farmen

Anna har hetsat om en comeback i farmville världen. Eftersom Anna hävdar att det är mycket roligare nu då det kommit många nyheter och svag som jag är sitter jag nu fast med min farm och mina grönsaker. Farmen kommer från och med nu styra mitt liv då jag måste skörda mina grönsaker på speciella tider (sjukt jag vet).
Dessutom har jag en Anna i telefonen hela tiden som skriker på mig att skörda mina morötter, ta emot bränsle och bli vän med hennes farmande vänner.

Mitt liv kommer aldrig bli det samma igen....


Det är här ni hittar mig framöver.........

Städtant

Innan jag somnade igår bestämde jag mig för att imorn ska jag städa mitt hem. När jag vaknade imorse var jag då redan inställd på att röja mitt stökiga hem, så jag studsade upp ur sängen med entusiasm (läs: låg kvar i sängen i två timmar och försökte dra ut på det så länge som möjligt)

Så jag gick upp och tog tag i diskberget på en gång, bjöd mig själv på några kvälvningar med min äckliga disk men så blir det när man väntar in i det sista. Efter disken tog jag tag i tvätten, vek och hängde in i den fulla garderoben (rensning på gång kanske?) Sedan var det dags för allt skräp som låg utspritt i hela lägenheten att finna sin egna plats. Har kommit fram till att jag är fenomenal på att sprida ut mina saker överallt, kanske därför jag aldrig hittar något.
Så nu sitter jag här, i ett rent hem. Det enda som återstår är en sväng om med dammsugaren, men tror kanske jag sparar det till en annan dag, eller orkar jag idag?

Kolmården

Det var min sommarpresent till min syster, ett heldag på Kolmården med alla djuren. Hon var så lycklig, som en femåring på julafton som fått sin efterlängtade Barbiebil. Nu är det så att min syster fyller arton år om ett halvår, så det kanske inte är helt normalt att längtar som hon gjorde efter Kolmården, men vad gör man inte för att göra sina småsyskon lyckliga!

Vi satte oss i bilen och rullade iväg. Jag körde som en biltjuv, Sandra var dj och vi sjöng som galningar till alla låtar som spelades. Vi parkerade bilen och spenderade en halvtimme på parkeringen med att köpa biljetter, överför pengar, ta ut pengar, växla pengar, köpa parkeringsbiljett och tillslut kunde vi äntligen passera genom entren. Vi möttes av en enorm uppfördbacke och vår första tanke var att vända och gå hem, för vem pallar gå i uppförsbacke?
Vi kämpa och tillsut kom vi fram till vargarna som sprang runt och lekte. Sedan vandrade vi vidare och såg kameler, dromedarer, åsnor, antiloper, zebror, gaseller, elefanter och tillslut noshörningarna. Noshörningsungen var nog den sötaste ungen jag sett! Ville ta med honom hem.
Sedan såg vi surikater och Sandra var lyrisk!
Efter det gick vi till våra släktingar gorillorna och såg lilla söta Enzo som jag var väldigt nära att springa in och kidnappa, världens sötaste!
Vi stirrade lite med på de andra aporna när de plockade löss och skrek som apor gör. Sedan gick vi och kollade på tigrarna och konstaterade att de hade större inhängnad än elefanterna (vilket jag ska skriva ett klagobrev om)
Sedan kom vi till höjdpunkten, Marine world! Vi sprang förbi en unge som spydde i buskarna för att få se sälarna och pingvingerna. Till min stora besvikelse fanns det inga pingviner (något jag också ska skriva klagobrev om)
Nu skulle vi vänta på Delfinshowen och skulle då fördriva tiden med att äta. Kön var enorm och vi stod i hettan och fäktades med getingar i en halvtimme innan vi fick vår mat. Då kom det stora problemet att hitta nånstans att sitta. Där det var ledigt var de invarederat av getingar, så vi skrek, fäktades och sprang och satte oss på en bänk långt borta för att inse att nu var vi tvunga att sluka maten på fem minuter innan vi skulle behöva springa till delfinerna.

Vi åt och sprang sedan för att ställa oss i den enormt långa kön till delfinerna när de annonserar att det är fullt och nästa föreställing skulle vara om två timmar (!!!!!) Eftersom vi redan sett alla roliga djur kände vi inte att vi orkade vänta i två timmar, så med besvikna miner gick vi till bilen och åkte hem.

Summan av kademumman: Kolmården är överskattat. Nog för att det är roligt att se djuren, men trängas med barnfamiljer och barnvagnar, fäktas med getingar, gå mil för att se trötta djur och sedan missa delfinshowen är inte riktigt värt det.
Men Kolmården kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och nästa år kommer vi nog göra samma sak igen.

Restart

Vi försöker igen.

Nu har jag semester, medans alla andra jobbar, så jag är uttråkad. Min hjärna går på hög varv och jag vill bara göra nya saker och upptäcka världen!
Istället för att åka luftballong jorden runt ligger jag i koma i soffan och drömmer om hur livet kunde ha varit. Tragiskt, men sant.