Solen skiner

Solen skiner idag, vilken underbar dag det är! Jag tror jag ska ut och sätta mig i trädgården och njuta en denna vårvärme.

Musikundersökning

Ikväll har jag varit på en musikundersäkning inne i stan. Jag lyssnade på 287 låtar på 45 minuter och betyssatte dom och svarade även på massor med frågor om radio. Undersökningen tog 2 timmar. Jag fick även en macka, thé, bulle, juice och ramlösa. Som ersättning för att jag deltog i denna undersökning fick jag 500 kronor.
Jag lämnade Norrlandsgatan 15 med ett stort leende på mina läppar...

Blåst

Hur blåst kan en människa vara?
Kollar på "I huvudet på Gynning", ett av mina favvo program eftersom jag älskar Carolina så enormt mycket, men det var inte det jag ville säga. Hon är och hälsar på Viktoria Silvstedt och Vikkan ska visa hur hon pressar apelsinjuice varje morgon. Problemet var bara att hon delar inte på apelsinen innan hon ska pressa den på sin elektriska juicepress, hon trodde hon kunde ta en hel apelsin och pressa, hur blåst får man bli?

Telefonsamtal

Telefonen ringer

Robin:  Hej
Jag: Hej
Robin: Öhm, vad är klockan?
Jag: Halv sex
Robin: Okej, men, jag ringer dig sen
Jag: Okej, hörs sen

Invasion

Jag lämnade igår mitt hus helt i min brors händer en kväll för att åka till Robin. Imorse när jag kommer hem möts jag först i hallen av en mystisk odör och två par mystiska skor. Min bror sticker förvånat ut huvudet ur ett av sovrummen och utbrister "är du hemma redan?" och ser skyldig ut. Jag börjar bli orolig och tar ett steg till in i huset. Då ser jag en man i vardagsrummet. Jag vandrar vidare och hittar då en annan man sovandes på en madrass i köket. Jag började bli orolig över att min bror gjort mitt hus till ett kollektiv över natten...

Efter att min bror gett sig iväg mot sitt hem i Sälen och tagit med sig sina män inspekterar jag huset för att få en bild över skadorna; det var kiss på toaringen och luktade urin i hela badrummet. Vad är det med män och inte kunna pricka toaletten eller kunna torka upp efter sig? Det var även raklödder (?!) i vardagsrummet. Vet inte hur det kom dit, och jag vill nog inte veta heller. Resten av huset är allmänt stäkigt efter min slarviga bror, trodde han skulle vara duktig och städa lite innan han åkte hem och lämnade mig, men icke. Nu är det jag som får städa upp denna röra.

Min idol

Det enda som är det bästa med Melodifestivalen, förutom Christian Luuk, är ju självklart Björn Gustavsson! Han är så klockren så att jag gråter varje gång jag ser honom. Han är det bästa som hänt sedan rostat bröd! Han blir bara bättre och bättre för varje vecka som går, och ikväll tog han ändå priset med sin sång till Carina Berg.

Björn sjunger om sin kärlek

image157

Det blir aldrig som man tänkt sig

Kvällen har varit trevligt med damerna plus en bror på ett hörn, utgång blir det dock inte. 
Det blev mysig middag till Melodifestivalen, men vad hände där? Hur kom det sig att Patte (Patrik Isaksson) inte gick vidare, utan alla andra fån gjorde det? Patte var ju den som var bäst på hela kvällen, och han kom inte ens med till andra chansen, det är skandal! Besvikelsen spred sig som en löpeld i soffan och alla var helt förtvivlade och nere efter Pattes förlust, hur kunde detta hända? Sanna röstade ju till och med! Nej, bojkott på schlager hedeanefter!

Melodifestivalen

Ikväll är det Melodifestivalen som gäller. Damerna är på väg hit för att äta lite god mat till schlagern och ha det trevligt. Senare blir det säkerligen utgång med bror eftersom jag är partysugen, men ingen av mina damer är speciellt taggade. Då är det tur att man har en bror som älskar att festa.

Lets Dance

Ikväll blir det myskväll. Lets Dance i soffan med mys. Gud så trevligt jag ska ha med mig själv!


Vin suprice

Vintjuvarna från i lördags var några riktiga puckon. Idag när jag skulle tömma min systers tvättkorg i källartrappen flyger stöldgodset med. Krossad vinflaska och vinstänk i hela trappen, inklusive tapeten, som för övrigt är vit.
Jag har nog aldrig varit så här arg i hela mitt liv, jag kokar inombords just nu! Inte nog med det, jag måste ta hand om vinfläckarna så det inte sitter kvar i all oändlighet och påminner mig om mitt misstag att släppa in några idioter i mitt hus som bara snor och förstör, är det tacken man får för att man erbjuder sitt hus? Respektlösa svin är vad dessa vintjuvar är. Erkänn eller se er själva som livshotade.

Norrländsbrytning?

Dagiskollegan till mig:

- Vart kommer du ifrån då?
- Jag kommer här ifrån Stockholm. Fast min mamma är ifrån Piteå.
- Jaha, det hörs.

Jag tar det som en förolämpning

Back to school

Idag har jag varit vikarie på min gamla skola. Var sån nostalgi att gå upp för backen igen och inta min gamla trygga skolmiljö. Stötte på min gamla lärare som blev överlycklig över att se mig, och såg ett antal lärare jag hade in the good days. Hela dagen har varit ett enda stort glädjerus över gamla minnen.

Mexican Night

Lördags kväll, en kväll som vi alla frågar oss i efterhand, vad hände?
Det enda jag kan säga om denna kväll är att den vart väldigt lyckad, dock för mycket att städa, men sånt får man ta efter en sådan succe. Jag mådde pyton dagen efter, men det är också en såndan sak man får ta eftersom kvällen innan var en sån succe.
Att städa var det jag såg fram emot minst när jag vaknade och mådde pyton. Golvet är kladdigt, det var vin i större delar av mitt hus  (bla i min syrras rum och på datorn), en vinflaska saknas (säkerligen den som gjort fläckarna), fimpar i hela trädgården, för mycket tomburkar för att det ska gå ner i soptunnan, chips över hela golvet, även jord hittade jag i köket efter en krossad kruka, glas på alla märkliga platser, somrerohattar i hela huset och ölfläckar överallt.

Vad hände?

Tonight is the night

Ikväll smäller det. Tequilan står framme, citronerna är på plats, vinet är på kylning, sombrerosarna är redo - för ikväll är det Mexican Night som gäller. Det ska ätas tacos, dansas med sombreros, dickas mojito och shotas tequila, vi kommer vara så mycket mexico!
Jag har inhandlat allt som behövs handlas, musiken är redo med lite mexico inspiration, nu är det bara folket som fattas för att det ska bli en höjdar kväll.

image155

Valentine

Alla hjärtans dag idag, inte en så speicell dag för mig, men lite mysigare än vanligt kan man ju göra det. För tillfället sitter älsklingen och jag vid varsin dator vid köksbordet och pratar inte med varandra, romantiskt? Nej, inte speciellt. Men snart väntar badet på oss, sedan blir det bio och efter det middag, så den romantiska delen kommer snare.

Glad Alla hjärtans dag på er!

image154


Frihet

"Fri som en fågel, jag känner mig fri som en fågel"

Familjen är avlämnad på Arlanda, en och en anna tår föll dock från min kind när jag lämande dom, men jag tänker postitivt på saken; jag har huset för mig själv i 23 dagar, jag ska festa gärnet, jag kan väsnas dynget runt utan hänsyn till nån annan, jag kan äta vad jag vill när jag vill, jag kan sprinagr rutn naken och sjunga, och så får jag presenter när familjen kommer hem, så det är en win win situation, förrutom att jag loosar solen och värmen, men vem behöver den?

Planering

Nu har jag planerat in mina dagar ända fram till söndag så jag slipper vara själv. Har lite ångest över att behöva vandra runt själv i huset, så jag tvingade hit Sanna på middag på fredag (behövdes inte mycket övertalning) Älsklingen är även på väg över för att bo med mig tills på fredag, så han och Sanna avlöser varandra. Sedan hoppas jag på att jag kan få honom tillbaka på söndag efter jobbet, så jag slipper vara själv.

Från och med imorn är jag fri som en fågel.


Miss you

Saknar min älskling. Inte träffat honom sen i torsdag och det känns tomt i kroppen utan honom. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag klarar mig inte så länge utan min älskling, kom hit nu! Jag saknar dig...

image153

Tisdagsfunderingar

Fortfarande lite sjuk, men jag kämpar på. Ska iaf jobba imorn, dagis med småbarn, det jag gillar bäst.

Nu är det inte många dagar kvar tills jag blir lämnad ensam i huset. Var och handlade mat med mamsen idag för att fylla frysen så jag klarar mig i nån vecka eller så. Blandade känslor till att de åker, kul att ha huset för mig själv, anundsjuka på deras tre veckor i thailand och saknad efter min familj. Men, jag klarar mig. Robin får flytta in hit så jag slipper vara själv så mycket.

Tyck synd om mig, jag är sjuk

Jag har blivit sjuk, förkyld närmare bestämt. Jag känner mig ynkligare än en liten bebis. Jag vill ha uppmärksamhet, kärlek och tröst. Jag vill moffa i mig sötsaker och bara ligga under täcket och aldrig kliva upp. Idag är det mig det är synd om.


Update från planering och Melodifestivalen

Planeringen igår gick bra, var inte så mycket att planera, mest brainstorma över vilka som är välkommna och vilka som inte är det. Första temat ut blir Mexico Night som innehåller tacos, sombreros, tequila, mojitos och ponchos, det kommer bli en dunder succé!

Melodifestivalen då. Vad hände? Hur kunde Christer Sjögren gå vidare? Det var det största skämtet jag sett! Och jag håller mitt löfte, om han vinner hela tjotaballongen så skjuter jag mig i huvudet.
Amy Diamond gillade jag däremot, hon var min favvo för kvällen så hon blev jag glad över att hon gick vidare.

Melodifestivalen och planeringskväll

Ikväll börjar melodifestivalen, nåt vi alla vet att Sanna har längtat efter sedan finalen förra året. Så ikväll ska vi hem till Marre för att kolla på detta spektakel.
Vi ska även planera inför de kommande helgerna då det är fritt fram hemma hos mig. Papper och penna ska fram för lista på inbjudna personer (endast inbjudan annars är du inte välkommen), handlingslistor för spriten som måste inhandlas och även vilka teman vi ska ha ska skrivas ner så ingenting går till slumpen. Snart är det dags för party veckor på hörntomten i Enskede.

Bror kommer hem!

I helgen kommer min kära bror hem till oss. Okej, han är inte min blodriktiga bror, men han är ändå min kusin och vi är som syskon så han är min bror. Men i alla fall, i helgen kommer han hem från Lindvallen för att träffa oss. Har känts tomt här hemma utan nån som sover på soffan, väsnas dygnet runt och som konstant är som ett plåster, så det ska bli roligt att få hem honom för två dagar.


Äntligen fredag

Pju, då var det äntligen helg igen, känns skönt. Efter att ha tagit hand och barn hela veckan plus en sjuk pojkvän (som även han kan räknas som barn iofs) så är jag värd lite vila. Ska terrorisera Sanna så jag slipper sitta själv ikväll, vill ju ändå hitta på nåt roligt och så lätt slipper hon inte undan, moahaha!

Sandra 15år

image152

Grattis syster på 15års dagen!

Trött

Sängen skriker efter mig nu. En kopp the och tv i sängen sen ska jag sova.


Kladdkaka

Har precis svängt ihop en kladdkaka och är påväg över med den till Soffan för att fira att hon äntligen tagit sig förbi 20 sträcket. En liten tradition vi har, kladdkaka och skvaller.
Tänkte även blåsa upp 20 ballonger som hämnd från Sanna i spanien, men sorgligt nog hade vi inga ballonger hemma och orkar inte åka och köpa de nu för att blå upp dom på 20 min, snacka om att jag skulle se ut som en blåsfisk efteråt...

Så, nu piper ugnen, dags att ta ut kladdkakan, MUMS!

GRATTIS SOFIE 20 ÅR

image151

Som första 20åringen detta året vill jag gratta mig goda vän Sofie!

Lunchrast

Efter att ha tillbringat en timme själv i ett öde klassrum och en timme med en klass 2or så är det nu lunchrast. Det är de här tillfällena jag gillar mest. På alla skolor finns ett personalrum och där finns även kaffeautomaten, den brukar jag utnyttja till max. Jag dricker dock inte kaffe, men varm choklad går alltid hem. Även allt annat som finns i personalrumet brukar jag roffa åt mig av, frukt eller om man har tur någonting sött (har dock bara hänt en gång under fredagsfikat)
Så nu har jag barikerat mig med två koppar varm choklad och sitter nu och njuter i mitt lugna klassrum, vikarielivet är ganska slappt ändå...


Samma visa

Jahapp, då satt man här, ensam i ett klassrum utan några elever. Som vanligt kan expeditionstanterna inte kolla klassernas scheman så även idag är jag en timme tidig, jippie, något som hat hänt all för ofta. 
Detta betyder att jag får sitta och glo i klassrummet för mig själv i en timme och plugga namn, men idag har lyckats hacka mig in på datorn så jag åtminstone har nåt vettigt att göra den närmsta timmen innan klassen kommer. Kanske ska ta en tripp till personalrummet också och fika lite...

Vill inte jobba

Usch, är helgen redan slut? Vill inte upp och jobba imorn, vill ligga kvar i sängen och gosa. Men icke, imorn ska det upp tidigt för att vikariera, usch, vill inte... Men men, bara acceptera sanningen, det är ju trotsallt bara fem dagar kvar till helgen igen.

Snööööööö

Åh! Det snöar mer idag! Jag älskar snö! Jag blir som ett barn på julafton av snö, det spritter i hela kroppen och jag känner mig lycklig, snö gör mig glad!
Nu måste jag gå ut i snöfallet och ta en promenad och fånga snöflingor på tungan...

Heting på marknaden

Måns har blivit singel!
Behöver jag säga mer än att Robin ligger i riskzonen?

image150