Hjälp mig bestämma klänning

Min nyårs-ångest har redan kommit. Vad ska jag göra, vart ska jag vara och framförallt vad ska jag ha på mig!?!
Jag vet att jag vill ha en fin klänning, så där sätter jag min standard. Har tittat runt på Asos.com och hittat några klänningar jag gillar, men nu vet jag inte vilken jag gillar bäst. Säg vad du tycker och hjälp mig! Tack!


Söndag

Första advent! Men inte blev det nån adventfika för det. Anna har legat och sovit hela dagen och gick till jobbet för en timme sen, så jag får väl äta mina lussebullar själv.

Jag har varit produktiv idag. Handlat 3 av 4 julklappar och storhandlat mat. Lyckades även hitta en söt klänning och en halsduk till mig själv, men det var behövligt. Har även städat lite, diskat och lagt fram juldukar. Så nu är det fint i lägenheten. Bara dammsuga som behövs, men det får jag ta imorn, eller om jag sätter Anna på det.


Jag är mer teknisk är vad folk anar

Succes! Efter många svordomar, raseri utbrott på pappa och försök har jag äntligen lyckats installera rautern i lägenheten! Äntligen kan jag surfa med stil och snabbhet!

IKEA

Igår var jag och Anna på IKEA. Vi kände att det var lite saker vi behövde så vi lånade fam. Perssons bil och tog oss dit. Plockade det vi skulle ha. Tittade ner i påsen och kom fram till att 98% av påsens innehåll var ljus. Vi köpte ljus för 500 spänn. Men nu kommer vi få det jätte mysigt med alla våra fina ljus!

Vi hade även fått i uppdrag av Annas syster att köpa en sänggavel til deras farfar, och det var ett projekt. Varan var på väg att utgå så vi var tvugna att fråga i informationen. Det var inte lätt det eftersom Anna bara visste att den vit, ribbad och 90 bred. Men tillsut hittades den och vi fick hämta den på varautlämningen.

Självklart var vi tvugna att frossa lite innan vi åkte hem, så en pizza och korv var. Mums!

Trött tjej

Veckorna bara svishar förbi och imorn är det redan fredag. Känns väldigt skönt!
Veckan har gått till jobb, jobb och jobb. Är helt slut när jag kommer hem på eftermiddagarna så blir inte så mycket mer än att ligga i soffan och dega. Äntligen soffa också! I tisdags kom Annas flyttlass med kartonger, soffa som har varit väldigt efterlängtad och tv. Nu kan vi äntligen ligga och kolla på tv och inte sitta stela i våra fotöljer.

Åt middag med pappa och Sandra i tisdags, blev en club sandvish på Hard Rock för att därefter gå till NTI gymnasiet och kolla inför Sandras stundande gymnasieval.

Igår var det onsdag och jag och Anna bjöd in till adventfika. Vi ville ha riktig julstämmning och göra allt man ska innan jul och kom på att vi skulle bjuda in våra vänner på vecklig fika med pyssel. Igår kom Fanny och Sten för att spela sällskapsspel, äta lussebullar, pepparkakor och dricka glögg. Nästa vecka blir det bak med bullar och pepparkakor.

Nu sitter jag här ensam eftersom Anna är och bakar med sin familj i Tyresö. Kände att jag ville lyxa till mig trötta torsdagskväll så jag köpte lite Ben & Jerrys att mummsa på nu.

Imorn är det jobb igen och jag börjar 06:00 (!!!!) Så ikväll blir det sängen tidigt och hoppas på att Anna och Sten kan hålla volymen nere i natt.

Berget Arne

Fick spendera hela 55 minuter med Anna innan hon gick till jobbet. Sedan hon gick har jag varit lite duktig. Jag har hängt upp mina kläder i garderoben, städat bort disk från vardagsrummet, småstädat lite och diskat berget Arne med disk.
Nu sitter jag återigen i min fotölj och kollar på tv med en skål med nudlar.

mys för mig själv

Det är söndag, jag sitter i min fotölj och kollar på tv medans Anna sover. Har ätit en rejäl frukost och sitter nu med mitt the och myser. Det virvlar snö utanför mitt fönster.
Har planer på att vara duktig idag; städa och tvätta. Måste bara finna mod att gå ner till tvättstugan själv. Men för tillfället ska jag bara sitta här invirad i mitt täcke och mysa framför tvn innan jag  gör nåt. Kanske blir den en promenad sen?

Favoritfilm

Sitter och kollar på Lejonkungen. Kan hela filmen utantill och kommer på mig själv med att säga replikerna hela tiden. Har sett den för många gånger och kommer se den massor till för det är världens bästa film! Den värmer mig och får mig på bättre humör. Vilken film kan vara bättre att se en lördagsnatt som denna?
 

Anna

Vad skulle jag göra utan min Anna!
Hon är min sambo, stöttepelare, skräpmatsvän, skedkompis, psykolog,  promenadvän, vapendragare, partyprinsessa, rådgivare och så mycket mer!

Även fast vi bor tillsammans, äter tillsammans och sover tillsammans så får vi inte nog av varandra. De timmar hon är på jobbet sitter vi ändå med telefonerna tryckta mot örat och pratar tills batterierna tar slut.
Även fast hos sitter långt ifrån mig kan hon får mig att må bra även fast jag bara vill gömma mig för världen, hon ger mig den styrka jag behöver.
Även fast hon sitter brevid mig i sin fotölj behöver vi inte säga nåt för vi förstår varandra.

Hon ser saker på att annat sätt och får mig att tänka logiskt och resonera bättre än vad min snurriga hjärna kan. Vi är lika på så många sätt men ändå olika.




Vad vore jag utan dig min vän!

Samboliv

Sitter ensam i lägenheten nu. Anna gick precis till jobbet och kvar sitter jag själv och surfar på grannens internet. Första gången jag är ensam i lägenheten och jag är lite smårädd, men det ska nog gå bra. Ska snart lägga mig i sängen och kolla på nån film på datorn och somna.

Hur går det med vårat samboliv då? Bara bra. Vi flyttade in i måndags, Sten kom och firade med pizza och det blev gemensam skedning i sängen. Tre damer och en hund på 180 cm var lite småtrångt, men det gick. Vaknade dock flera gången av att Loke stod på mig.
Annars flyter allt på, börjar få ordning på alla saker. Jag och Loke kommer bra överens på våra morgonpromenader. Vi har hunnit storhandla på Willys, blev för många onyttiga inköp, men det säger vi är fördelen med att bo själva, så vi lyxade till det med både Frosties och Kalaspuffar.

Eftersom vi inte har internet i lägenheten snålsurfar vi på grannarna så länge, men idag var vi och hämtade ut vårat modem. Problem uppstod dock när vi skulle koppla in fanskapet och upptäckte att tv-boxen sitter i samma uttag som modemet ska in i. Vi får nu välja mellan 100mbt bredband eller tv tills vi skaffat oss en ny sladd till boxen (vilket kan ta en evighet)

Fick även en egen nyckel idag, så nu är jag officiellt boende i lägenheten (Anna kan inte slänga ut mig, för jag har en nyckel!) Trygghet för min del.

Imorn vankas det jobb på Melanders, börjar trivas bra där nu. Sedan en ledig fredag då ärenden ska fixas och sedan väntar en helg ensam, eftersom Anna jobbar natt hela helgen. Kanske ska ta mitt pick och pack och åka hem för att få sällskap, om ingen vill komma hit och göra mig sällskap, ring i så fall om du vill komma!


Luntmakargatan 75

Från och med imorn ser jag mig själv som rumskamrat med Anna. Hon har nämligen efter sin översvämnig i lägenheten fått en egen lägenhet i stan och eftersom Anna säger att hon inte klarar sig själv erbjöd (läs: våldgästar) jag mig att bo med henne. Hurvida glad Anna är över det hela vet jag inte, men ärligt talat skiter jag i det.

Från och med imorn bor jag och Anna på Luntmakargatan 75.

Det var inte min dag...

Igår var verkligen inte min dag. Det var bakslag efter bakslag och inget gick som jag ville.
Bakslagen började tidigt, redan vid 12 kom bakslag 1; varken Fanny eller Sten skulle med på kvällens 60års kalas. Detta betydde att jag fick förfesta för mig själv och sedan åka själv till Pans eftersom Anna skulle gå på middagen.
Bakslag 2 blev att mitt kort nekades på två bensinmacker, tur för mig att jag hade tagit ut kontanter så jag kunde betala. Men det kändes lovande att kortet inte fungerar när man ska ut på kvällen.

Kvällen kom och jag gjorde mig iordning, själv. Kollade på One tree hill och drack cider, vilken förfest. Begav mig sedan mot tunnelbanan och åkte in till Pans. Mötte Anna och Calle vid dörren. Och nu kom bakslag 3; inget leg, inget kort och inga pengar. Allt låg kvar hemma i min andra väska. Tur då att Carl med kannan jobbade som vakt och pratade med krögaren och sa att jag fick komma in. Tack, det kanske finns en gud trots allt, eller är det jesus jag ska tacka?
Anna fick agera min bank och bjuda på drinkar. Jag fick även en fin party-hatt med Nalle Puh på, är det födelsedagskalas så är det. Tiden gick och vi hade hur trevligt som helst. En shot hit och en shot dit och tiden rann iväg. Lyckades även hinna med en vimmelbild med okänd man, varför ska jag alltid envisas med att ta vimmelbilder?
Senare på kvällen kom bakslag 4; min sko gick sönder. Nu blev det svårare att gå och jag började känna mig slagen av universum, det var inte min dag...
Letade upp Anna och tog en taxi hem. Svängde förbi McDonalds på vägen, såklart, och åkte vi hem för att äta och sova. Bakslag 5; Annas kort fungerade inte i taxin. De hade ingen kontakt med banken. Bara för mig att springa in och hämta pengar. Sedan in och sätta sig i sängen och mumsa i sig maten.
En trött bror ringde och lät förtvivöad och bad mig gå ner och värma mat åt honom. Snäll som jag är gick jag ner och värmde mat åt min trötta bror. Sedan fick jag äntligen sova och lämna denna oturs dag bakom mig.

Min vecka

Oj oj vad tiden går fort när man har roligt... Redan torsdag och imorn är det fredag. Vad har jag hittat på i veckan då?

Till och börja med jobbade jag min första dag på Melanders CK i måndags, blev även tisdag, onsdag och torsdag också. Måste säga att jag trivs på stället, har roligt om dagarna om man bortser från såspytsandet, men man kan inte alltid ha roligt. 

Tisdagen bjöd på en överaskning. Kommer hem trött efter att ha jobbat och möter bror i hallen. Suprise! En trevlig sådan också. Han är hemma i en vecka för att fixa med pappaer på Amerikanska ambasaden för sina Hawaii studier, trevligt för oss med lite bror här hemma igen.

Idag ringde även en trött Anna och ville ha sällskap på kvällen. Hon hade kollat på lägenhet i stan som "vi" ska flytta in i och behövde sysselsättning innan jobbet eftersom hon inte hade ork eller lust att åka fram och tillbaka till Tyresö. Snäll som jag är ställde jag upp och vi åkte till Max i Hammarby Sjöstad (?) för att Anna skulle få äta. Jag tog en Maxbox och fick ett fint glas vi kan ha i "vår" lägenhet. Sen följde hon med mig hem och vi kollade på tv, drack the och käkade bulle & muffins.

Annars har veckan gått åt till att sova hela kvällarna efter jobbet. Har varit trött som aldrig förr. Men imorn ska jag tillbaka till Kulingen och pussa på mina underbara barn, lite skillnad från såspytsandet. Och sedan väntar en helg fylld med trevliga aktiviteter.

Min provjobbsdag på Melanders fisk CK

Började med att jag igårkväll inte kunde somna, så istället ligger jag och kollar på One tree hill in på småtimmarna och storbölar. Tillsut kände jag mig sömnig och kunde sova. Vaknar upp, lagom trött, äter frukost och gör mig iordning. Tar på mig jackan för att gå ut till cykeln. Upptäcker med panik att det är punka, springer in för att ta Sandras cykelnyckel men får inte upp cykelåstet. Kollar på klockan, 7:45, ska vara där 8:00. Min enda lösning var att springa, så jag springer till Slakthusområdet och hinner precis i tid.
Möter upp Manfred som är chef och får snygga Melanders Fisk-kläder. Blir placerad på packen och får pytsa ut sås i burkar, mycket stimulerande arbete. Står och lyssnar på radion och pytsar och pumpar sås. Får sedan i uppgift att med min co-worker, Ida, att lägga räkor i småburkar. Ner med handen i bunken med iskalla räkor, frostskador uppkomm. Räddningen blev lunchen.
Sedan var det tillbaka till räkorna och kalla händer. Efter det fick Ida och jag röra ihop lime & chili aioli. Ner med två tunnor majonäis i en back, i med chili & lime mojs och i med massa vitlök och sedan var det bara att ta paddeln och ro hem det hela. Pytsa ut aiolin i småburkar sedan fick vi rulla köttbullar i en timme. Fanns sedan inget mer för oss att göra så vi fick gå hem, en timme förtidigt, vi gillart.
Tillbaka imorn för att stå på packen igen och "förhoppningsvis" pytsa sås.


Söndag

Dagen har jag tillbringat med Anna. Vi har varit i Farsta och shoppat, och eftersom hennes lägenhet är översvämmad och jag tycker lite synd om henne frågade jag om hon ville följa med mig hem och kolla på film med mig på kvällen och sedan kunde jag skjutsa hem henne. Sagt och gjort.
Vi har kollat på repriser på tv, ätit godis, chips, dipp, choklad, druckit cola och kollat på Systrar i jeans 1 & 2. När filmerna var slut skulle jag skjutsa hem henne till hennes nuvarande hem ute i Tyresö. Hon bodde minst sagt mitt ute i skogen och jag trodde jag skulle dö när jag körde på de smala snirkliga vägarna i mörkret. Men jag överlevde.

Nu sitter jag här och kan inte sova. Ska upp och provjobba imorn och är väldigt nervös. Ska lägga mig och kolla på One tree hill och hoppas jag kan somna så jag kan göra ett bra jobb imorn.

Dum dummare

Jag och Anna sitter hemma hos mig. Jag kollar på MTV och Anna sitter med datorn i knäet. Tacktal visas från gamla MTV Awards där alla tackar Gud och Jesus.

Linda: Meh, Gud och Jesus är väl samma person.
Anna: *Tyst*
Linda: Eller, nej föresten. Det är de väl inte?

Fyra damer och en box vin

Gårdagen fick en lite vändning. Planen var från börjarn att vi skulle käka middag hemma hos Anna och ta en hemmakväll med chips och dipp eftersom hon skulle åka till London tidigt dagen därpå, men så blev det inte eftersom Mr Dj hade ogiltigt pass och inte kom iväg så Anna blev hemma. Trösta henne var nu mainmisson för kvällen.
Middag hos mig med en box vin och vi var igång.


Anna satt ensam i köket och väntade på att vi andra skulle bli fördiga med klädval och smink. Hon såg smått ensam ut.


Kristina tror hon är med i Top Model och posar för kung och fosterland medans jag redan fått in min fylle-kort-pose


Anna visade sin kärlek till Fanny


Vi skrattade och hade det väldigt roligt och kvällen till ära invigde jag min hatt


Anna lånade Fannys lipgloss och målade sig väldigt snygg


Fanny ville även hon visa sitt snygga lipgloss


Då kunde vi inte vara sämre än att ta en mun bild på Sten också, fullt med chips i munnen, som hon brukar se ut med andra ord


Jag visar mina fylle-kort-pose eftersom alla skulle ta varsin mu bild


Sen ville Fanny höra rock. Då blev det AC/DC och Sten kände sig hemma


Rocken böts ut mot gamla klassiker och köksgolvet blev till ett dansgolv

Kvällen fortsatte senare med en taxi in till Pans. Där skaffade Anna sig en ny vän på toaletten, vi träffade Tove, jag hann med en vimmelbild, Fanny och Sten dansade och gick sedan hem, jag fick massor med beröm för min hatt och jag blev bjuden på en korv av Calle som aldrig kom in eftersom Jossan ljugit för vakten att han var för full.

Jag och Anna delade taxi med Tove och Calle och fortsatte senare till McDonalds för lite mat. Där började några killar prata med Anna och det konstaterades än en gång att jag och Anna är syskon (?) där jag självklart blev den yngre systern. En taxi hem och jag var redo att sova, men istället ringer Anna och är förtvivlad över att hennes lägenhet har blivit översvämmad av ett trasigt rör. Jag brydde mig inte så mycket och somnade sedan väldigt gott.

Sömnproblem

Kan inte sova, finner ingen ro.

Valvaka it is!

En aktiv Linda

Idag har jag varit en duktig tjej. Jag har varit på en promenad, städat mitt rum, sorterat i garderoben, dammsugit huset, diskat och sorterat mina smycken.
Under kvällen ska jag ta mig ett bad, fixa naglarna och kolla på Gossip Girl med syster.

Imorn väntar mina underbara dagisbarn på mig.

Halloween fredag

I min sjuk-yra har jag glömt bort (eller inte orkat) berätta om min fredagskväll.

Mötte upp Kocken (Beata), Elton Jerry (Johan, Beatas pojkvän) och Joanna vid Södra station. Eftersom det var Halloween hade vi klätt ut oss, något som Joanna förbisett. Jag var utklädd till 1920-tals-donna med pannaband i håret, röda läppar och spetsklännig, very chic!
Vi traskade hem till Beatas systers (Mathilda) pojkväns (Micke) trånga etta där vi upptäckte att vi tre var de enda utklädda. Vi upptäckte även att medelåldern på festen var ca 40 och att vi var yngst. Alla var dessutom väldigt estetiska och allternativa vilket gjorde att man kände sig längt ifrån hemma.
Tacklade paniken och sa till oss själva att gör det bästa av sitiationen. Vi slog oss ner på golvet och började konversera med varande. Kom fram till att vi smebare träffas allt för sällan och att det var trevligt att träffas igen efter för lång tid. Snackade en massa och hade väldigt trevligt, trots allt omkring.
Kvällen fortsatte och fler och fler gick, men vi stannade kvar och roade oss själva. Många märkliga människor att observera och stora delar av kvällen gick åt att stirra och gapa åt det märkliga folket. Jag fick tar i Kockens stekspade som jag satt med större delar av kvällen och ibland fick jag även låna kockmössan, fashionabelt snygg blev jag.

Plötsligt var klockan tre och vi bestämde ossför att gå (läs: blev utkörda)  Det blev en vild diskussion mellan Elton Jerry och Kocken och jag försökte lätta upp stämningen med en fråga om nån var hungrig. Elton skriker att han också vill ha mat, en QP, och jag känner att jag hittat min själsfrände! Bestämda steg lite halvvilse mot McDonalds slussen. För att lätta upp stämningen igen berättade jag en lite rolig anekdot om min barndomskompis Oscar Möller som numera spelar hockey i LA och tjänar 4,5 miljon/år och där stoppar Elton mig med att berätta min väns historia om vilka hockeylag han spelat i osv. I chock frågar jag om han skojar, men Elton är allvarlig och säger att Oscar Möller är hans idol. Stolt blir jag eftersom jag känner denna man. 

Mat på donken var underbart och mitt i vår njutning skriker Kocken "Erik!!" och sedär, vår gamla klasskamrat Erik Kjellstenius på McDonald slussen en fredagsnatt. Han hade varit ute och slirat och bestämt sig för mat han med. Elton säger då "Erik Kjellstenius" vilket får en märklig reaktion från alla håll då ingen förstår hur Elton skulle kunna veta vem Erik är då de aldrig träffats. Erik frågar då förskräckt hur han visste vem han var och Elton svarar "facebook". Här lägger sig jag och Kocken oss på golvet som två blöta fläckar och garvar tills det kommer tårar.

En taxi hem och ett samtal till en jobbande Anna och jag sov sedan som en gudinna.

Gratiskläder.se

Hjälp mig samla poäng! Bli medlem du också på Gratiskläder.se! Efter att ha samlat ihop med tillräckligt mycket poäng får man presentkort på bla H&M eller Gina Tricot.

Bli medlem du också!!

Sjuk

Legat däckad i min säng nu i två dagar. Började med magknip igår, sedan har det bara blivit värre. Hela dagen idag har varit en plåga att vara vaken. Sova är det enda jag gjort. Och nu ska jag sova ännu mer och hoppas att jag mår bättre imorn.