Sköna lediga måndag

Började dagen med ett besök hos ryggknäckar-Agnes. Mötte upp Anna för shopping i stan, fick med mig massor med roligt hem. Nöjdast med ett par döskalle örhängen med kors och min randiga koft-kavaj. Missnöjd är jag över väskan jag köpte som gick sönder när jag använde den senare på dagen, tur att mamma är världens bästa och ska byta den åt mig eftersom jag inte har tid denna vecka.

Släpade sedan mina påsar hem till hörntomten för att mötas av tonårs monstret Sandra som suckade över att allt var tråkigt. Skrek lite på henne innan jag sa åt henne att klä på sig och följa med mig och mamma till IKEA. Där blev det en kanelbulle för 5 kronor och massa annat fint till lägenheten. Femhundra kronor fattigare fick jag skjuts hem för att plocka upp mina fynd för dagen som jag nu kollar stolt på med ett töntigt leende.

Imorn vaknas det jobb och sedan tisdagstradition hos Anna och träning på gymmet innan fula Betty.

Ingen Boxer här inte

Pappa var på besök idag för att kolla vad som kunde vara problemet med mitt Boxer kort. Han fixade och trixade och kom tillslut fram till att det inte funkar, MEN att basutbudet i lägenheten är de kanalerna jag tittat på de senaste tre månaderna och trott ha varit Sandras Boxer kort som jag lånat.
Jag har med andra ord ingen användning för någon boxer eftersom jag gratis kan få in alla kanaler jag behöver.

Lycka, gratis tv är den bästa tvn!

Hallelulja!

I två dagar har jag letat och letat. Jag hade lyckats slarva bort min bankdosa som gör att jag kan logga in på internet banken och överföra pengar.

Jag hade vänt upp och ner på allting i lägenheten utan resultat. Det enda jag tänkte på var vart den kunde vara och hur ska jag kunna betala hyran nu. Det gnagde så mycket i mitt huvud att jag till och med drömde att jag hade hittat den.
Dock stämde inte min dröm men imorse när jag vaknade vägrade jag ge upp, jag skulle hitta den!. Och skam den som ger sig, jag hittade den! Det var ett riktigt hallelulja-moment och en lättnad strömmade genom min kropp!

Kulturella damer

Det vankades Kulturnatt Stockholm och vi damer tänkte för en gångs skull vara lite kulturella och vuxna och hänga på denna roliga händelse.
Stressade efter jobbet för att möta upp damerna på Zanzibar för att slänga i mig mat innan vi rusade till Stallet för att kolla på dancebattle. Det var 8 Mile och vi stela damer kända oss ganska felplacerade bland alla rastaflätor, utländska män, estetiska kvinnor och ghetto-känslan.
Efteråt vandrade vi till Texas Long Horn för en organisations-öl som vi svepte innan vi sprang till sightseeing-båten, där jag såg kaptenen och föll som en fura. Vi åkte båt runt Djurgården och såg bollar i träd, diskuterade vilket museum som låg vart, fick höra alla Annas fyllehistorier på Djurgården under sin gymnasietid och övervägde hur jag snyggast kunde ge mitt nummer till kaptenen. 

Efter båtturen gick vi till Operan för att uppleva en utan kvällens höjdpunkter, spökvandring. Chock och besvikelse kom när vi fick reda på att det inte skulle bli någon spökvandring för våran del på Operan, och inte heller på kvällens andra höjdpunkt Medelhavs Museet. Besvikna vandrade vi till Stadshuset för att spatsera runt i byggnaden och häpnas av dess inredning, historia och arkitektur.
Efter vår kulturella upplevelse i Stadhuset sprang vi till Gamla Stan för att Anna skulle få uppleva ett utan hennes drömmål, Tyska Kyrkan. Där lyssnades det på musik från 1300 talet och efter det ville vi fortsätta vår kulturella kväll med en mjöd på Tunnan. Där luktade det gammal stearin, alla var fulla som svin och det sjöng sånger från Ronja Rövardotter, här var vi missfit för andra gången denna kväll.

Vi gav oss själva en klapp på axeln eftersom vi varit så duktiga och kulturella denna lördag och vandrade sedan vidare till Kleins för att trängas i baren med en öl innan vi såg oss slagna och det blev en taxi hem och däcka i sängen.

Vem vare som kasta?

Den här är till dig Sten!

Sova?

Nu är vi här igen. Sitta uppe helt utan anledning.
Är så trött så jag håller på att somna i soffan, men ändå vill jag inte gå och lägga mig i sängen. Borde göra det eftersom jag sov fyra timmar inatt pga av att jag satt uppe igår, helt utan anledning. Ville verkligen inte gå och lägga mig, gjorde allt annat för att slippa. Tillslut när jag la mig i sängen kunde jag inte somna för jag trodde det skulle komma en inbrottstjuv och mörda mig. Var tillslut tvungen att vingla upp på livrädda ben för att kolla om dörren verkligen var låst.

Nu har jag smart nog kollar på Independence Day på tv och sett massa läskiga ailens, så inatt kommer jag definitvt inte sova! Smarta Linda....

Varför fungerar ingenting!?!

Skit!
Först fungerar inte torktumlaren i tvättstugan när jag ska tvätta. Där stod jag med två fulla maskiner med tvätt som ska tork-tumlas som jag fick hänga upp i hela lägenheten. Mitt hem består nu utav lakan, underkläder och strumpor som hänger på varje yta det går att hänga nånting på, kaos med andra ord.

Sedan fungerar inte mitt nya Boxer kort som jag vill. Gjorde kanalsökning men den hittar inte alla kanaler! Betalar ofantliga mängder för ett kort som inte leverar det de ska! Förbannad blir jag! Och när fan ska jag ha tid att ringa kundtjänst och skrika?

Pappa, kom och var sådär händig som bara du kan och rädda mig!

I survived!

Det tog oss 55 minuter att ta oss de sex kilometrarna. Jag är väldigt stolt över mig själv att jag tog mig runt och inte storknade på vägen, trots att det var nära flera gånger. Blev väldigt arg på alla idioter som står utmed banan och ska heja på och skriker "man ska springa, inte gå" eller "fortare kan ni". De människorna var nära att få en fet smäll.

Efter denna nära-döden upplevelse kom Anna på den briljanta iden att eftersom vi redan värmt upp kan vi dra till gymmet och styrketräna. Hela min kropp skrek nej, men jag hade inget annat val än att följa med. Vi kämpade oss igenom styrketräningen innan vi äntligen fick åka hem.
När jag kom hem däckade jag i soffan och tog en nap på en timme innan jag äntligen fick komma ur mina svettiga kläder och duscha.

Nu har jag kommit till det läget att jag är hungrig men inte orkar laga korvstroganoff som är tanken. Tar en macka så länge så lagar jag stroganoff när jag har samlat ork nog att röra min möra kropp.

Springa för vatten

Jaha, då var det dags. Nu ska jag och Anna iväg och springa för vatten.
Vi ska springa sex kilometer, och för några som aldrig brukar springa eller gå längre än behövligt kommer det bli en tuff match. Men som jag ska kämpa!

Så, är det ingen som hört något ifrån mig på några dagar ligger jag säkert död vid någon trottoar kant och önskar att jag aldrig ställt upp.

Sova ut?

Inatt hade jag sett fram emot att få sova gott och sova ut på morgonen. Vid tre tiden ringer en kalasfull Anna och vill prata, suck. Fick tillslut henne att gå med på att somna så när vi lagt på slockande jag på fem röda.
Men inte heller fick jag sova ut, vid tio pep telefonen igen och Fanny ville veta vart vi skulle träffas ikväll, suck.

Så när man ändå var vaken och inte kunde somna om var det lika bra att ta sig upp och lägga sig i soffan i zoombie-läge. Somnade efter en stund och vaknade upp för en stund sen och gjorde havregrynsgröt med jordgubbssylt och mjölk eftersom jag drömt om det.

Nu ska jag sätta på musik på högsta volym och städa hela lägenheten eftersom damerna kommer hit om några timmar. Fanny är en ängel och ska massera mig och Anna, så ikväll kan jag förhoppningsvis röra på mig!

Fredag

Tvingade mig till jobbet imorse även fast jag mådde som skräp, fick ett uppsving strax innan lunch då min arbetskollega gav mig ryggmassage för att lindra min ryggsmärta. Han knådade och tryckte och sa att min rygg var en som puckelpist av knutar och det var inte konstigt att jag hade ont. Höll på att gråta av smärta när kan tryckte på ömma punkter, men det var det värt, för hela eftermiddagen kändes bättre efter detta.

Mötte upp Anna utanför Snaps för att säga hej innan jag åkte hemåt för att bädda ner mig i soffan. Målade naglarna och satte på Sound of Music och kom sedan på att jag var hungrig så nu lagar jag middag, helt normalt att äta middag vid halv elva eller hur?
Efter min delikata måltid med fläskfile, klyftpotatis, tsatsiki och sallad ska jag verkligen bädda ner mig i soffan framför filmen och glufsa i min Ben & Jerry.

Betyder det här att man ska stanna hemma i helgen?

Vad är grejen med den här vulkanen?
Vad är det för aska som kommer komma in över Sverige?
Betyder det här att man inte kan gå ut för det kommer vara en tjock dimma av aska?

Läste på nyhetskanalen att astmasjuka rekomenderas att stanna inne. Jaha, där rök den helgen alltså.
Jag som ska till jobbet imorn, ta mig till Fanny på lördag och springa för vatten på söndag. Men nu måste jag alltså sitta inlåst i min lägenhet i Huddinge helt själv, suck!

Tur att Anna lovat att styra upp min helg!

Ryggsmärta

Min fantastiska rygg har sagt sitt igen. Har haft ont i den i en vecka men inte orkat (läs haft råd) att ta mig till någon som kan hjälpa mig, utan tänkt att det blir bättre snart och spikmattan är superbra för såna här tillfällen.
Men så fel jag hade. Igår hade jag så ont att min kropp sa ifrån och jag bröt ihop på jobbet. Efter att jag tappat ut 20 fiskar på golvet och tappat en tallrikar sprack det för mig. Några timmar senare när smärtan tog över och orken var slut fick jag tacka för mig och gå hem och sova resten av dagen.

Hoppades att det skulle kännas bättre idag men icke. Har legat i soffan och kollat på tv hela dagen. Ska försöka ta mig till jobbet imorn för att ligga hemma en hel dag är inte min melodi.

Har även i panik bokat tid hos Fanny för massage på lördag och hoppas att det känns bättre efter det, annars får jag ringa Agnes och be henne knäcka till ryggen i veckan.

Nostalgi

För att somna gott ikväll ska jag mysa ner mig i sängen och kolla på nostalgifilmen Fucking Åmål och drömma mig bort till underbara tider. Love that movie!

Söndag, eller är det måndag idag?

Lördag blev en lyckad kväll, ända tills jag kom till en punkt då shotsen slog till hårt och jag ber om ursäkt för mitt utbrott om skorna.
Söndag var en dag jag låg i soffan i fosterställning och försökte glömma shotsen och bad om ursäkt.
Måndag var dagen jag gick upp tidigt för att handla, baka, städa och bjuda på släktfika. Blev även nerbrottad av bror med anledningen att han inte har någon att bråka med.
Tisdag kommer bli en dag på jobbet och sedan tisdags-traditions övernattning hos Anna och Loke.
Onsdag kommer bli dagen med shopping på stan och fika med Anna i (förhoppningsvis) solen.

Långfredag

Nyvaken och utsövd. Vaknade först 5.50 av alarmet som ringde, hade glömt att stänga av det från igår. Somnade snabbt om och sov gott tnågra timmar till. Har sedan dess legat i sängen och kollat på "Taking Woodstock" och konstaterat att jag vill vara hippie, leva på hippietiden och gå på Woodstock.
Nu är det frukost och en dusch som gäller innan jag blir hämtad för påskmiddag på hörntomten.
Glad påsk!

Hard worker

Trött och sliten. Skärtorsdag på jobbet känns som långfredag, lång dag med många människor och mycket "glad påsk" önskande.
Har knappt sovit något om nätterna de här dagarna jag jobbat så nu är det bara en tidsfråga innan jag däckar i soffan. Herregud vad jag ska sova länge imorn!