Lyckotårar

Jag älskar Spotify!
Lyckan att lyssna på gamla favorit skivor är oslagbar! Minnen som kommer tillbaka och texter man kan utantill för man har skrålat till dom för många gånger.
Kvällens skivor är gamla Thailand-favoriter. Sofie och jag köpte på oss högar av skivor och lyssnade sönder dom.
Jag blir nostalgisk och det kommer nästan en tår av lycka.

Popcornsyndromet

Jag har söndagsmys med mig själv. Hetsar i mig popcornen och sveper cola (på fem minuter har jag slukat mer än halva popcornskålen och svept en 33cl cola)
Stannar sedan upp för en sekund och undrar varför jag hetsar i mig? Det finns ingen annan som kommer äta upp det innan mig?

Skäms lite över mig själv och sätter mig i andra sidan av soffan långt bort från popcornskålen för att ta en paus.

Sjuk

Var hemma igår pga migrän. Låg i soffan hela dagen och trodde att idag skulle jag vara fit for fight.
Gick upp imorse och kände lite i huvudet, tog en tablett och gick iväg till bussen. När jag kom till Rågsved och skulle ta tunnelbanan sa kroppen ifrån. Jag skakade, fick illamående och kände att jag inte kunde stå upp längre. Satte mig ändå på tunnelbanan och plågade min kropp hela vägen till Skanstull, men där tog det stopp. Klev av och hoppade på nästa tåg hem, ringde chefen och sa att jag inte kom. Hem och däckade i soffan och sov till klockan fyra.
Nu ligger jag här, känner mig inte piggare på nåt sätt, höll på att svimma på väg hem från Ica och min sjukdom har utvecklats till någon deprition. Känner mig äcklig, ensamast i världen och vill bara ligga under täcket resten av livet.
Det här suger....

Nattshopping

Vad gör man när man är trött men kan inte sova och kollar på curling en måndagkväll?
Jo, man klickar hem gummistövlar för att slippa bli blöt om fötterna när snön smälter i vår.

Dagen gud glömde

Morgonen började med bitande kyla och en 30 minuter försenad buss. Sedan inställda tåg, buss till Liljeholmen och tunnelbana till jobbet för att anlända en timme försent efter två timmar ute i trafiken.
Segaste dagen någonsin på jobbet, inte en kotte ville ut och handla och jag förstår dom. Synd för oss bara som måste stå och gäspa oss igenom en hel dag i en öde saluhall.

Valet och kvalet när det var dags att röra sig hem, chansade på samma väg som morgonen. Nitlott. Mobilen han dö innan jag han komma någonstans, ipoden dog den också; strandsatt. Anlände till Liljeholmen, väntade på buss i en timme innan jag gav upp hoppet om att komma hem, tårarna var nära.
Tänkte tvärbanan hem till päronen för skjuts, och en och en halv timme efter jag anlänt till Liljeholmen trasakde jag på välkända gator i Enskede igen. Överraskningen för familjen att se en förbannad Linda som frös och ville hem. Snälla pappa skjutsar hem mig och två och en halv timme efter jag lämnat jobbet klev jag innanför min dörr.


Nu är jag slut som artist och tänker inte lämna denna lägenhet på dessa två dagar jag är ledig.
Detta var dagen gud glömde.

Ny hårfärg

Har tröttnat på min ljusa utväxt och att se tunnhårig ut. Så snart ska jag ta mig till frisören för att färga håret ljusare.
Vad sägs om denna hårfärg?

Stopp pga av snökaos

Det bjöds på middag i min nya lya, vi drack vin och kollade på Melodifestivalen. Sedan var det dags att bege sig in mot stan för utgång. Vi kom till Högdalen sedan var det stopp. Väntade på tunnelbanan i 30 minuter.
Först stod den tre minuter, sedan tjugotre, sedan kom aldrig tunnelbanan.
Jag gjorde det smarta valet att ta bussen hem, medans mina vänner fick en lite längre resväg hem. Anna som bor i Hornstull har fortfarande inte kommit hem, en timme och fyrtio minuter sedan vi kom till Högdalen.
Att ingenting kan fungera i detta väder är ett under. Det snöar varje år i Sverige, men ändå kommer det som en chock för SL och allt ska sluta fungera. Skandalöst!

Twitter

Gled på gamla hederliga twitter häromdagen och nu ska jag ta mig i kragen och twittra byxorna av mig! See you there!


Snooze tisdag

Imorse när klockan ringde var det som vanligt att jag inte ville gå upp, hela kroppen kämpade emot. Men jag krigade mig till jobbet.
Ganska seg dag allmänt, men jag och Anna hade det trevligt på vår sida, teamwork all day long. På eftermiddagen köpte vi semlor som vi smällde i oss.
Efter denna snooze-fest till dag var det två timmar möte som stod på allmenackan, även det var en snooze-fest. Förelösning om microorganismen och bakterier, låter det lockande?
Men vi höll oss vakna och festade på korvbuffen innan vi sprang iväg för att se Avatar som var underbar.
Och nu ligger jag här i soffan och kollar på tv för att varva ner mitt adrenalin som pumpar efter filmen.

Adrenalin

Jag har en sån adrenalinkick i kroppen! Har precis sett Avatar på bio (typ sist i världen med att se den)
Men damn, vad fantastiskt bra den var! Är helt till mig! Aldrig har jag reagerat så starkt på en film som denna, adrenalinet pumpade och jag kände mig som en del av filmen.
Min enda tanke när filmen var slut var "fan om dom gör en uppföljare, för ingenting kan toppa detta!"

Matkoma

Jag har fått en ny vana, något som jag inte gillar. Äta tills jag spricker.
Har fem gånger av sju middagar den senaste veckan ätit mig så mätt att jag mått illa, aka matkoma. Efter middagen ligger jag i fosterställning i soffan och försöker lätta på matkoman genom att rapa, dricka vatten eller ta en promenad runt huset. Efter någon timme eller så släpper det alltid, men det börjar bli irriterande. Spelar ingen roll vad jag äter för mat; mackor, sushi, spagetti eller kyckling, matkoman kommer alltid.
Tror kanske jag ska börja göra mindre portioner....

Städmani

Varför är det alltid på kvällen man bli pigg och får för sig att städa? Efter middag i soffan och slö-tittande på någon film kommer det krypande; Måste. Städa. !
Röjde undan disken, organiserade om garderoben och förbannade mig över att klockan var alldeles för sent för att dammsuga. Hoppas min städmani fortfarande sitter i när jag vaknar imorn så jag drar fram dammsugaren och röjer upp golvet också.

Melanders-bubbla

Fredag. Panik på jobbet när vi kom imorse och fick veta att två var hemma och vabbade. Källarfix och sedan en seg dag, vart har allt folk emigrerat?!
Blev skagenmacka efter jobbet med massvis av skratt och planering av heliumballongs-stöld.
Imorn bjuds på ännu mer jobb. Massa småfix som måste göras och jag får ont i huvudet av bara tanken på att göra 200 canapeer.
Nu: Sova!
Känns tragiskt att gå och lägga sig såhär tidigt en fredag.

Onsdag

Jobb hela dagen. Middag på Vapiano med damerna. Nu sova.
Känns aldrig som om jag får njuta av min lägenhet, är nästan aldrig hemma och när jag väl är hemma är det alltid någon som bjudit in sig själv. Längtar tills en dag jag får njuta själv i min lägenhet.

För er som glömt

För er som inte vet vad ni kan köpa till mig i inflyttningspresent, ska jag ge lite hjälp på traven. Varsågoda!
Från Åhlens

Tisdag

Ledig! Hallelulja!

Vaknade för ett ganska bra tag sen, men har inte orkat röra mig ur sängen, även fast jag är super kissnödig och über hungrig.
Ska släpa mig upp ur sängen och käka en monster frukost i soffan innan jag ska ta tag i tvätten och ge mig ut på äventyret Tvättstugan, kan bli väldigt spännande.

Måndag

Förstod inte vad som hände imorse när klockan ringde, hela kroppen kämpade emot men tillslut tog jag mig till jobbet.
Har varit en lung måndag, fixat och donat och lallat runt hela dagen känns det som, men ändå gick tiden fort och hipps vipps skulle vi stänga.
Tog pendeln hem och bestämde mig för att gå hem från Huddinge centrum för att utforska området (egentligen missade jag bussen och orkade inte vänta i 20 min)
Bestämde mig på vägen att köpa med min sushi hem. Gick in i en dörr som jag trodde var entrén, men kändes som om jag klev in i någons kök. Men bemöttes med ett välkommen och fick beställa min sushi och gå till rätt sida av restaurangen.
Knatade hem och slukade min sushi och nu ligger jag här i soffan, sippandes på en cola medans jag kollar på komedi på tvn.
Imorn är jag ledig och ska inte gör någonting, förrutom att tvätta.

Historien om hur jag tappade bort väskan, men fann den igen

Äntligen fick jag min visakorts kod idag! Har varit kodlös, och därmet pengalös i en vecka.

För att göra en lång historia kort drog jag och Sanna en hel del för många shot förra fredagen och det resulterade att jag krälade i en snödriva. För att ta mig upp gav jag min trunk till Sanna som i sin tur passade den vidare till sitt strul (detta är vad vi tror hände) innan vi skulle gå på nattbussen hem.
När jag skulle gå av bussen insåg jag att väskan var borta, och så även Sanna. Ringde henne, men fyllot påstod att hon inte hade min väska. Anna var några shot mindre påverkad än mig så hon fin äran att ringa och spärra mitt borttappade kort.
En kort stund efter vi spärrat mitt kort ringer Sanna och berättar att hennes strul Max har min väska (!?!?!!!). Ingen vet hur han fick den, inte ens han. Väskan är därmed funnen, men mitt kort är fortfarande spärrat. Fick ringa SEB dagen efter och beställa nytt kort, men det tog en vecka innan kort och kod var i mina armar.


So kids, dont do shots!

Söndag

Lillasysters födelsedag var det idag. Gled dit på en fika, kollade på senaste How i met your mother avsnittet med syrran och fick med mig lite grejer innan jag fick skjuts hem till lägenheten.
Har efter det legat i soffan, tagit en nap och ätit glass och chips tills jag blev illamående. Har kollat på senaste säsongen av The City och drömt mig bort för en stund, men nu är det tillbaka till verkligheten och sova innan det är dags att gå till jobbet imorn.
Ps, idag är det en vecka sedan jag flyttade in.

"Sluta stirra på mina grannar"

Fredag. Vanlig dag på jobbet, mycket skratt, skön stämning och lite för lite kunder.
Sedan mötte jag damerna, eller iaf några av dom, för att avnjuta middag i mitt nya hem. Maten slukades och det var glada kommentarer om min nya lya.
Vi tryckte sedan i oss chips och kakor medans vi snackade massa skit och spanade på grannarna innan det var dags för mina gäster att springa till bussen.
Nu sitter jag här ensam i soffan i morgonrock och kollar på Raw på kanal 5. Funderar på om jag ska kolla på en film på datorn i sängen eller diska glasen och skålarna från vårt svullande (måste poängtera att jag diskade tallrikarna efter middag på en gång, plus poäng!)

Det lutar åt sängen och film, diska göras kan jag göra imorgon...

Halv åtta hos Linda

Igår hade jag min första gäst i min lägenhet (familjen har självklart varit här innan, men de räknas inte som gäster)
Sofie kom över på middag och det var Halv åtta hos mig när jag bjöd på potatisgratäng och oxbringa som jag tagit med från jobbet. Till efterrätt bjöds det på semla och te, och det slutgiltiga betyget blev en stark åtta med motivationen att hon inte fick någonförrätt eller något vin.

Livet i en lägenhet

Då sitter jag här i min lägenhet omringad av flyttkartonger, IKEA påsar och uppackade förpackningar. Är helt slut efter en heldag med plånbokstömning, matshopping på Ica Maxi och sedan möbelshopping på IKEA som slutade med några minuter ångest när jag insåg hur ofantligt j*vla dyrt det blev. Dock gläds jag åt mitt fynd jag gjorde i fyndhörnan, min hallbyrå jag ändå skulle köpa fast tre hundra billigare! Där snackar jag fynd.
Så nu sitter jag här i min soffa och har precis tryckt i mig två äggmackor till middag. Ska ta mig lite ork och packa upp lite av påsarna för att sedan däcka i soffan framför Paradise Hotel, som jag för första gången nu kan se direkt på tvn!